Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Προετοιμάζουν απολύσεις εργαζομένων στον δήμο Ηλιούπολης και εισβολή ιδιωτών-εργολάβων. Να τους σταματήσουμε!

Προετοιμασία του εδάφους για να προχωρήσει η απόλυση 142 εργαζομένων του δήμου Ηλιούπολης και για να εμφανίσει οικονομικές «τρύπες», που θα δικαιολογούν αυξήσεις δημοτικών τελών και στροφή στους ιδιώτες εργολάβους πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο ο δήμαρχος Στάθης Ψυρρόπουλος. Ο νέος δήμαρχος με βιντεοσκοπημένα μηνύματα προσπαθεί να δημιουργήσει εικόνα πως παρέλαβε «καμμένη γη» (γνωστή τακτική κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών), ενώ απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών με την οποία ζητά έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, που έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις. Κι εδώ το μήνυμα είναι σαφές: Μόνο γι’ αυτούς δεν περισσεύουν χρήματα, εάν δεν δώσει το ΥΠΕΣ πρέπει να απολυθούν.

Για καλλιέργεια διχαστικού κλίματος μεταξύ των εργαζομένων καταγγέλλει τον δήμαρχο το Σωματείο Εργαζομένων στον Δήμο Ηλιούπολης, σημειώνοντας πως οι κενές οργανικές θέσεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας είναι 177 σήμερα (αριθμός που ουσιαστικά είναι πολύ υψηλότερος αν αναλογιστεί κανείς ότι ανταποκρίνεται σε υπηρεσιακές ανάγκες του 2015), παραπάνω άρα από τους εργαζόμενους που κινδυνεύουν να απολυθούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου οι 142 εργαζόμενοι, που έχουν κερδίσει δικαστικές αποφάσεις και κινδυνεύουν εάν ο δήμος στραφεί εναντίον τους στον δεύτερο βαθμό, καλύπτουν σημαντικές θέσεις για το κοινωνικό σύνολο. Συγκεκριμένα: 28 είναι καθαρίστριες στα σχολεία, 16 είναι καθαρίστριες δημοτικών κτιρίων (Δημαρχείο, ΚΕΠ, Ταβιθά), 13 είναι εργάτες στο πράσινο και κηπουροί, 49 είναι εργάτες-οδηγοί, 3 είναι εργάτες στο τεχνικό συνεργείο, ένας είναι ηλεκτρολόγος στο συνεργείο αυτοκινήτων, 5 φύλακες σχολείων, 3 εργάτες στο νεκροταφείο και 24 εργαζόμενοι σε γραφεία.

Προφανώς η απόλυση των 142 εργαζομένων, εφόσον γίνει πράξη, θα οδηγήσει στην είσοδο ιδιωτικών εταιρειών, σε ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών του δήμου. Η νέα δημοτική αρχή του Σ. Ψυρρόπουλου ακολουθεί την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ: Όλα είναι για πούλημα, όλα στην αγορά, όλα ιδιωτικά. Το αποτέλεσμα, που βλέπουμε από την εκπαίδευση έως την Υγεία και από το περιβάλλον έως την κοινωνική πρόνοια, είναι πως όλα υποβαθμίζονται και ταυτόχρονα γίνονται πολύ πιο ακριβά για τον λαό.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση καλούμε τους εργαζόμενους/ες και τους κατοίκους της Ηλιούπολης σε αγωνιστική ετοιμότητα και κινητοποίηση, για να μην περάσουν οι απολύσεις εργαζομένων στον δήμο μας, να μην προχωρήσει η διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών και η ιδιωτικοποίησή τους.

Η συμμετοχή στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και η συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στα Προπύλαια στις 11 π.μ. θα είναι μια πρώτη απάντηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις