Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η κίνηση Μαχόμενη Ηλιούπολη παρεμβαίνει στις δημοτικές εκλογές


Η φωτογραφία μουΜπροστά στις επερχόμενες εκλογές (για τον Δήμο και όχι μόνο) θα παρουσιαστούν πολλοί σωτήρες, που θα διεκδικήσουν την ψήφο σου. Εμείς δεν είμαστε ένας απ' αυτούς. Γιατί δεν πουλάμε ελπίδες μίας χρήσης, ούτε θεωρούμε πως η ζωή μας θα αλλάξει προς το καλύτερο απλά με την εκλογή ενός δημάρχου, ενός καλύτερου διαχειριστή, στο πλαίσιο της ίδιας βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής. Μιας πολιτικής που βγάζει στο σφυρί την εργασία και την ζωή μας, τους δημόσιους χώρους και τα δημόσια αγαθά, τις πόλεις και το περιβάλλον. Που τα κάνει όλα για πούλημα, προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων.
Επειδή η ζωή μας δεν άλλαξε (ούτε πρόκειται να αλλάξει) προς το καλύτερο με την ανάθεση σε κάποιο δήμαρχο ή πρωθυπουργό, ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να συμβάλλουμε σε ένα κίνημα τοπικό και συνολικό για την απελευθέρωση από το ζυγό του κέρδους, για τα δικαιώματά μας.
Επειδή η μάχη αυτή πρέπει να δοθεί σε όλα τα επίπεδα η δημοτική κίνηση Μαχόμενη Ηλιούπολη (ΜΑΧΗ) ανακοινώνει την πρόθεσή της να παρέμβει και στις επερχόμενες εκλογές στις 26 Μαΐου 2019. Γι' αυτό απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης και συστράτευσης σε όλους και όλες που θέλουν να συμβάλλουν: σε ένα κίνημα στην πόλη αλλά και συνολικά, ανατρεπτικό στην κυρίαρχη πολιτική, ενάντια στη διαχείριση του δήμου, που παρά το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα παρέμεινε εντός του αντιλαϊκού πλαισίου. Αυτό ακριβώς έκανε η δημοτική αρχή Βαλασόπουλου τα προηγούμενα χρόνια, στην ίδια κατεύθυνση κινούνται οι μνηστήρες της δημαρχίας. 
Στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της εποχής μας, από την εργασία, την εκπαίδευση μέχρι το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Εκφράζοντας τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία και γι' αυτό αγωνιζόμενοι ενάντια στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε κάθε κυβέρνηση με ανάλογη πολιτική. 
Σε μια κίνηση αριστερή, με αντικαπιταλιστική κατεύθυνση και αντιδιαχειριστική λογική. Γιατί στόχος δεν είναι οι καρέκλες και η αυταπάτη μιας καλής «διαχείρισης του δήμου», αλλά η κινητοποίηση και η αυτοοργάνωση του κόσμου. 
Σε μια κίνηση δημοκρατική, με όλες τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τη συνέλευσή της, ενάντια στον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής, του Κλεισθένη και των ΕΣΠΑ, την κρατική καταστολή, τον φασισμό, εθνικισμό και ρατσισμό. 


Στην κίνηση Μαχόμενη Ηλιούπολη συμμετέχουν εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, όχι επαγγελματίες πολιτικοί και παράγοντες. Μοιραζόμαστε τους αγώνες και τις αγωνίες του κόσμου για την επόμενη μέρα. Δεν είμαστε όμως ικανοποιημένοι από όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τη δράση και την παρέμβασή μας, γι' αυτό σε θέλουμε μαζί μας.
Γιατί, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τις σημαίες των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας και στο Δήμο Ηλιούπολης. Γιατί η ζωή μας μπορεί να αλλάξει με τη δική μας πάλη. Γιατί η ελπίδα είναι στον αγώνα, η ομορφιά στη συλλογική δημιουργία και την ταξική αλληλεγγύη, η αισιοδοξία καταχτιέται μέσα από το άνοιγμα του δρόμου και το μέλλον γίνεται συνώνυμο της ανατροπής και της απελευθέρωσης από τα δεσμά των ευρωμνημονίων και της κοινωνίας του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

Ας περπατήσουμε μαζί!

Δημοφιλείς αναρτήσεις