Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Δημοτικό Συμβούλιο δήμου Ηλιούπολης για τα ακίνητα που έχουν περάσει στο υπερταμείο-Παρέμβαση Μαχόμενης Ηλιούπολης.



Με ακροατήριο εκατοντάδες κατοίκους του δήμου Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του δ.σ χωρίς την παρουσία της ηγεσίας της ΕΤΑΔ όπως είχαν δεσμευτεί ότι θα κάνουν .Αυτή τους η στάση απόροια του κλίματος αγωνιστικής στάσης των κατοίκων τους ανάγκασε να πάρουν την πολιτική απόφαση να αποφύγουν την αντιπαράθεση με τους κατοίκους της Ηλιούπολης πράγμα που καταδικάστηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου από το σύνολο των παραβρισκομένων κατοίκων.Σαν μαχόμενη Ηλιούπολη πήραμε το λόγο με τοποθέτηση στο πνεύμα της ανακοίνωσης που μοιράσαμε στους κατοίκους και αναφέρουμε παρακάτω.

         ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 

ΕΞΩ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ 

Τον Ιούνιο του 2018 10.119 ακίνητα του δημοσίου εκχωρήθηκαν για 99 χρόνια στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (Υπερταμείο) Ανάμεσά τους και 94 τουλάχιστον ακίνητα, που βρίσκονται στο Δήμο Ηλιούπολης, μεταξύ αυτών και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, πλατείες, ελεύθεροι χώροι, γήπεδα όπως το Χαλικάκι και πάρκα, όπως το Κυκλοφοριακής Αγωγής! 

Σκοπός του Υπερταμείου είναι να «ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM)» (όπως αναφέρουν οι μνημονιακοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί, καθώς και για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Στόχος η συγκέντρωση 50 δις. ευρώ! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ., υλοποιεί την μνημονιακή πολιτική και «δεσμεύεται να αναπτύξει ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων». 

Η δημοτική αρχή και ο Β. Βαλασόπουλος έχουν τεράστια ευθύνη για τη συγκάλυψη της αρπαγής των ακινήτων του δήμου μας και για την καθυστέρηση να συγκαλέσουν το Δ.Σ. και να ενημερώσουν τους δημότες. Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι παρατάξεις της δήθεν αντιπολίτευσης, μνημονιακές και κυβερνητικές. 

Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την επιστροφή ορισμένων μόνο εκ των υποθηκευμένων ακινήτων είναι κίνηση προσχηματική, για να καλυφθούν οι τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής. Είναι κίνηση αποδοχής της παραχώρησης των υπόλοιπων 90 ακινήτων του δημοσίου! 

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει την παραχώρηση όλων των δημόσιων ακινήτων του δήμου μας στο Υπερταμείο και να ζητήσει την επιστροφή όλων σε δημόσιο έλεγχο. 

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη καλεί σε αγώνα για να καταργηθεί το Υπερταμείο που υποθηκεύει τη δημόσια περιουσία. Για να σπάσουν τα δεσμά της εξυπηρέτησης του χιλιοπληρωμένου ληστρικού κρατικού χρέους, η αφαίμαξη προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος μόνο εάν τον πάρουν στα χέρια τους οι κάτοικοι του δήμου μας και γενικότερα οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονιά και κίνημα ανατροπής μπορούμε να τους σταματήσουμε. 

Κάτω τα χέρια από τη δημόσια περιουσία! 

Κανένα δημόσιο ακίνητο στο Υπερταμείο, ούτε στην Ηλιούπολη ούτε πουθενά! 

Να καταργηθεί το Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. 




Δημοφιλείς αναρτήσεις