Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Δελτίο Τύπου Μαχόμενης Ηλιούπολης για καταστολή σε Αγ. Παρασκευή - Κυψέλη

Έξω τα ΜΑΤ από τις γειτονιές και τις πλατείες μας!

Η συκοφάντηση της δημοτικής συμβούλου Μ.Αλεφαντή και της δημοτικής κίνησης «Φυσάει Κόντρα στην Αγ.Παρασκευή» δεν θα περάσει!

Ελεύθεροι δημόσιοι χώροι και πλατείες ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης – δημάρχων!



Το  βράδυ της Τρίτης 5/5 στην πλατεία Αγ. Ιωάννη της Αγ. Παρασκευής, οι δυνάμεις καταστολής επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ επίδειξης δύναμης. Υπό το πρόσχημα  της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ & ΔΙΑΣ, εκκένωσαν την πλατεία από τον κόσμο που βρισκόταν σε αυτή, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών μέσα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ως συνέχεια αυτής της κίνησης, ήρθε η απαγόρευση της κυκλοφορίας εντός της συγκεκριμένης αυτής πλατείας από της 9 το βράδυ έως της 6 το πρωί. Ο δεξιός δήμαρχος Ζορμπάς και η κυβέρνηση “του μείνετε σπίτι για να περνάμε ανενόχλητοι νομοσχέδια” δεν αρκέστηκε απλά στο να καλέσει τα  ΜΑΤ, αλλά προέβη σε μια σειρά ψευδών δηλώσεων στα ΜΜΕ προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δημοτική αρχή και κυβέρνηση, με τη βοήθεια των χρηματοδοτούμενων από αυτήν ΜΜΕ, προσπαθούν  να καλύψουν με αισχρά  επικοινωνιακά τρυκ τα τεράστια κενά στο ΕΣΥ.  Να σημειωθεί ότι  ο ίδιος δήμαρχος   δήλωνε όλο το προηγούμενο μήνα πως η Θεία Κοινωνία δεν μεταδίδει μολυσματικές ασθένειες, στοιχείο που αποκόμισε από την ιατρική του ειδικότητα!!!

Μέσα στην πανδημία, η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει ευκαιρία να προχωρήσει την αντιλαϊκή της πολιτική σε μία σειρά πολιτικών και κοινωνικών μετώπων. Από τα αντιδραστικά νομοθετήματα που δρομολογεί το «ένα πίσω από το άλλο» (βλ. Περιβαλλοντικό, Εκπαιδευτικό ν/σ, νομοσχέδιο για την εκπαίδευση), μέχρι και την καλλιέργεια του αισθήματος περί «ατομικής ευθύνης» για τον κορονοϊό, επιχειρεί να δομήσει έναν δυσμενή συσχετισμό τόσο σε πρακτικό, όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο για τον  κόσμο.

Ωστόσο, η τοπική κοινωνία δε φοβήθηκε και  δεν έμεινε θεατής των εξελίξεων. Το δημοτικό σχήμα του «Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή», έθεσε μία σειρά ερωτημάτων στο δημοτικό συμβούλιο που διεξήχθη την Τετάρτη 7/5, διαμέσου της εκλεγμένης του Δημοτικής Συμβούλου, Μελίνας Αλεφαντή, η οποία βρισκόταν κατά τη διάρκεια του Δ.Σ. στην συγκεκριμένη πλατεία, τα οποία προφανώς και δεν απαντήθηκαν από τη δημοτική αρχή. Καθόλου εντύπωση δεν μας κάνει βέβαια αυτό. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κάποιος λογικός και πιστευτός τρόπος για την δημοτική αρχή να αιτιολογήσει και να στηρίξει τις επιλογές της, έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου συκοφάντηση στα ΜΜΕ του σχήματος «Φυσάει κόντρα στην Αγ. Παρασκευή» και της μαχόμενης δημοτικής συμβούλου Μ. Αλεφαντή, ως τους διοργανωτών των επεισοδίων και των υπαίθριων πάρτυ εντός της πλατείας. 

Το «Φυσάει Κόντρα» δεν κάλεσε κανένα υπαίθριο πάρτυ, ούτε συμμετείχε σε κάποια επεισόδια. Συμμετείχε στο Δημοτικό Συμβούλιο και κάλεσε την δημοτική αρχή να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις και να μην σπέρνει την τρομοκρατία στον κόσμο της γειτονιάς! Κατήγγειλε ακόμα το πραγματικό σχέδιο του δημάρχου Β. Ζορμπά που χαρίζει την πλατεία στους μαγαζάτορες ώστε να την μετατρέψουν σε ιδιωτική αυλή τους με τραπεζοκαθίσματα και προασπίστηκε το αίτημα για ανοιχτούς δημόσιους χώρους για τον κόσμο της γειτονιάς. Ανακάλυψαν τα κυβερνοδίαιτα ΜΜΕ στην πλατεία Αγίας Παρασκευής «υποκινητές» για μεταμεσονύχτια «πάρτυ» ανάμεσα σε εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που υπερασπίζονταν το Δημόσιο Χώρο τη στιγμή που για παράδειγμα  επιλέγουν για πολύ συγκεκριμένους λόγους να μην προβάλλουν τον πανικό που δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης σε φασιστική συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες όπου οι παραβρισκόμενοι αντί για μάσκες και αντισηπτικά είχαν ρόπαλα και αλυσοπρίονο. Τέλος , οι εικόνες που διαδραματίστηκαν στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη με την ωμή βία και σκληρή καταστολή του κόσμου που βρισκόταν εντός της πλατείας, επιβεβαιώνουν πως τέτοιες κινήσεις αποτελούν συνολικότερη πολιτική της Κυβέρνησης και όχι τυχαία και μεμονωμένα περιστατικά. Τα σχέδια τους για καταπάτηση όλων των δημόσιων χώρων  δεν κουκουλώνονται όσο και αν προσπαθούν.

Ως «ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη», καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης και του δημάρχου για την εκκένωση των πλατειών Αγ. Ιωάννη και Αγ. Γεωργίου  καθώς και την στοχοποίηση των δημοτικών κινήσεων και μαχόμενων συμβούλων. Οι δυνάμεις καταστολής δεν έχουν καμία θέση μέσα στις γειτονιές μας! Τη δημόσια υγεία δεν την διασφαλίζεις με  ΜΑΤ-ΟΠΚΕ-ΔΕΛΤΑ . Αυτές οι πρακτικές χρησιμοποιούνται για  επίδειξη δύναμης προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο κόσμος . Τη δημόσια υγεία τη διασφαλίζεις με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, με  δωρεάν τεστ για  όλη την κοινωνία, με μέσα ατομικής προστασίας. Ως δημοτική κίνηση, κάνουμε ξεκάθαρο ότι δε θα επιτρέψουμε να διαδραματιστούν τέτοιες εικόνες στην πόλη μας.  Όποιος ονειρεύεται γειτονιές , πλατείες, πάρκα που θα φυλάσσονται από δυνάμεις καταστολής  θα μας βρίσκει απέναντί του. Στεκόμαστε στο πλάι του κόσμου της γειτονιάς για τα δικαιώματα του!



Δημοφιλείς αναρτήσεις