Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

7 χρόνια από τη δολοφονία του Π.Φύσσα, η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της

Η Χρυσή Αυγή είναι η γνωστή εγκληματική οργάνωση που για πολλά χρόνια εξαπέλυε δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, πρόσφυγες, αντιφασίστες και συνδικαλιστές. Τα πορίσματα που βγήκαν καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης άλλωστε αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για παραστρατιωτική νεοναζιστική οργάνωση που έσπερνε τον τρόμο στις γειτονιές και σχεδίαζε στρατηγικά τις επιθέσεις της.

Aπό τις επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέχρι και τις δολοφονίες των Σαχζάτ Λουκμάν και Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή έχει δείξει ξεκάθαρα το πρόσωπό της. Ακόμα και στην πόλη μας, ο κοινωνικός χώρος - ”Συνεργείο” έγινε στόχος της φασιστικής οργάνωσης με πρωτοστάτες τους βουλευτές Μίχο και Λαγό και κατέληξε σε άγριο ξυλοδαρμό του κόσμου που βρισκόταν εκεί.

Η εκμετάλλευση, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι το σάπιο έδαφος που καλλιεργεί το φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως και τα άλλα φασιστικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν, έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του κεφαλαίου και το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Πάντα θα αναλαμβάνουν την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.

Άλλωστε η απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως στη δίκη της ΧΑ, που κλείνει τα μάτια στα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, το ογκώδες αποδεικτικό υλικό, είναι ενταγμένη στην προσπάθεια ξεπλύματος των φασιστοειδών και ένταξής τους με νέους όρους απέναντι στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες την περίοδο που διαμορφώνεται.

Aπό την πρώτη στιγμή, το αντιφασιστικό κίνημα άρχισε να συγκροτείται και να δίνει δυναμικές απαντήσεις στο πεδίο του δρόμου αλλά και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους είτε πρόκειται για τα σχολεία και τις σχολές είτε για τους χώρους εργασίας και τις γειτονιές μας. Το κίνημα αυτό είναι που οδήγησε την Χρυσή Αυγή στα δικαστήρια, την ξεμπρόστιασε και την απομόνωσε. Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, λοιπόν, θα είναι το αποτέλεσμα της μαχητικής αντιφασιστικής δράσης λαού και νεολαίας και όχι της απόφασης κάποιου αστικού πολιτικού κόμματος. 

Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι η αναμέτρηση με το φασισμό, την δολοφονική του “ιδεολογία” και πρακτική γίνεται στο δρόμο των αγώνων που υπερασπίζονται τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Δεν γίνεται με συμβολικές δράσεις, ούτε με σπόνσορες και χορηγούς, ούτε με προστάτες κόμματα και μηχανισμούς του κράτους και του συστήματος που υπηρετεί.

Για αυτό ο αγώνας ενάντια στην απειλή του φασισμού πρέπει να είναι διαρκής και  καθημερινός στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές μας.

Η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής ως πολιτικό κόμμα αλλά και το “κουκούλωμα” των αμέτρητων υποθέσεων που εκρεμμούσαν εναντίον της, δεν είναι καθόλου τυχαίες. Ο φασισμός και πόσο μάλλον ένα φασιστικό κόμμα αποτελούν εργαλεία του συστήματος, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και το λαό και να τους στρέψει σε έναν αόρατο εχθρό, ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός εχθρός τους δεν είναι ο μετανάστης αλλά η ίδια η κυβέρνηση με τα αντιεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που περνάει.  

Έτσι, λοιπόν, είναι σημαντική η ανάδειξη της ευθύνης της Κυβέρνησης της ΝΔ που τροφοδότησε τη Χρυσή Αυγή, την υπέθαλψε και αποτέλεσε και καταφύγιο για ακροδεξιές φωνές που έψαξαν κάποια πολιτική στέγη στην οποία μπορούν να εκφράζονται και να έχουν νομιμοποίηση. Αντίστοιχα, μέλη της Χρυσής Αυγής που αποχώρησαν όταν το καράβι της Χ.Α. άρχισε να βουλιάζει και η δίκη της πήρε μεγάλες διαστάσεις έτρεξαν και βρήκαν καταφύγιο σε άλλα εθνικιστικά ακροδεξιά μορφώματα όπως την “Ελληνική Λύση”. Κατά συνέπεια, τα αιτήματα του αντιφασιστικού κινήματος δεν πρέπει να σταματάνε στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας της αλλά να καταδικάζουν την ίδια την κυβερνηση της ΝΔ, ιδιαίτερα τώρα που χρησιμοποιεί τον φασισμό και τον ρατσισμό και προσπαθεί να στρέψει τον λαό ενάντια στους πρόσφυγες της Μόριας αλλά και ανοίγει το ελληνοτουρκικό ζήτημα εθνικιστικά, την ίδια ώρα που διαλύει τους όρους ύπαρξης του λαού και τον καταδικάζει στην ανέχεια. 

Στις 24/09/2020 η  ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της νεοναζιστικής συμμορίας προς συζήτηση και επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο της Ηλιούπολης, αλλά εις μάτην. Η δημοτική αρχή και οι συν αυτή παρατάξεις θεώρησαν πως δεν απαιτείται ο δήμος να εκφάσει τη σαφή καταδίκη των δολοφονικών επιθέσεων και έτσι, η ψήφιση παραπέμφθηκε στης καλένδες! Να θυμίσουμε στους δ. συμβούλους των παρατάξεων αυτών πως η σιωπή ισοδυναμεί με συναίνεση. Ας το κρατάν υπόψιν τους όταν μελλοντικά ρωτηθούν ποιά ήταν η θέση τους στην κρίσιμη καταδίκη του μορφώματος.

Το ψήφισμα που αρνήθηκαν να συνυπογράψουν:

Με βάση όλα τα παραπάνω είναι κρίσιμο να βρισκόμαστε μαζικά στο Εφετείο καθώς, όπως έχει αποδειχτεί, μόνο ο λαός μπορεί να δώσει οριστική απάντηση - πόσο μάλλον όταν σε πολλούς χώρους εργασίας καλείται και απεργία - και να διαμορφώσει την κατάσταση για να υπάρξει καταδίκη όχι μόνο των συγκεκριμένων μελών της Χ.Α. που πραγματοποιούσαν τις επιθέσεις, αλλά ακόμα περισσότερο της ηγεσίας της που τις σχεδίασε στρατηγικά και έδωσε τις εντολές. 

Ξέρουμε καλά ότι για να μην θρηνήσουμε ξανά απώλειες από το φασισμό, χρειάζεται να ακολουθήσουμε τα αποτυπώματα της ασυμβίβαστης πάλης που χάραξαν σε δρόμους, τοίχους, πλατείες και σοκάκια της πόλης οι αγωνιστές της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, όταν αναμετρήθηκαν στα ίσα με το θηρίο, για να διεκδικήσουν μία ελεύθερη ζωή.

Στις 7 Οκτώβρη ως ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ σας καλούμε  μαζικά να δώσουμε την χαριστική βολή στους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Απαιτούμε την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ, ΣΤΙΣ 7/10, ΣΤΙΣ 9:30 π.μ.





Δημοφιλείς αναρτήσεις