Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Τετάρτη 30/11 κινητοποίηση στην Καλλιθέα, για να μη βγει σπίτι λαϊκής οικογένειας σε πλειστηριασμό

Τοποθετούμαστε σε μία συγκυρία όπου λαός και νεολαία βιώνουν με τον πιο βίαιο τρόπο την επίθεση από μεριάς κυβέρνησης  - κράτους - κεφαλαίου. Η κυβερνητική πολιτική η οποία ξεδιπλώνεται σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας έχει ως αποτέλεσμα να μην δίνεται απάντηση στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός στο σήμερα, όπως η ακρίβεια, ενώ παράλληλα δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια μεθοδευμένη προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης από μεριάς κράτους.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η εκκίνηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά από 3 χρόνια, υπολογίζοντας ότι περίπου 50.000 κατοικίες θα πλειστηριαστούν τον επόμενο καιρό. Ήδη είδαμε το μέγεθος της επίθεσης από τον τρόπο με τον οποίο εισέβαλλε στο σπίτι της συνταξιούχου στα Ιλίσια! Σε μία αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες συνάνθρωποί μας οι οποίοι για ελάχιστα χρέη κινδυνεύουν να μείνουν εκτός της μόνιμης κατοικίας τους. Βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό του λαού για να επιλέξει αν θα ξοδέψει τον μισθό του για να μην κοπεί το ρεύμα ή το νερό ή για να μην του πάρουν το σπίτι.

Η κατάσταση με τους πλειστηριασμούς είχε οξυνθεί πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια, ειδικά όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τις διαδικασίες σε ηλεκτρονική μορφή με σκοπό το λαϊκό κίνημα να μην μπορεί να μπλοκάρει την επίθεση. Η πολιτική των ευρω-μνημονίων που φέρνουν το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχει ως απόρροια να πετάγονται στο δρόμο ολόκληρες οικογένειες για μηδαμινά χρέη στις τράπεζες.

Αντίστοιχα και στο τώρα, ακόμα ένας συνάνθρωπος μας βρίσκεται υπό την απειλή της αστυνομίας για βίαιη έξωση από το σπίτι του. Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και τώρα το λαϊκό κίνημα έδωσε μια πρώτη απάντηση και έβαλε φρένο στα σχέδιά τους, υπερασπιζόμενοι την ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στην εξαθλίωση και τη στέρηση βασικών δικαιωμάτων. Σε αυτή τη βάση καλούμαστε όλο το επόμενο διάστημα να δώσουμε δυναμική απάντηση και να ανατρέψουμε την πολιτική αυτή που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Σε αυτή τη βάση, καλούμε σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 30/11 και ώρα 8:30 στον σταθμό Καλλιθέας στα γραφεία της doValue


ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ




Δημοφιλείς αναρτήσεις