Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Δημήτρη Ντάλη

Με οδύνη αποχαιρετούμε τον αγωνιστή, μέλος της Μαχόμενης Ηλιούπολης και συμπολίτη μας, Δημήτρη Ντάλη, που έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο την Τρίτη 7 Φλεβάρη. Μια μάχη, που ο Δημήτρης έδωσε με αξιοπρέπεια, με συνείδηση και με μαχητική διάθεση παρά τις μεγάλες δυσκολίες.


Η κηδεία του Δημήτρη θα γίνει στο Κοιμητήριο Βύρωνα την Παρασκευή 10 Φλεβάρη, 11.30 π.μ.

Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1962 στο ορεινό χωριό Καστανιά του νομού Καρδίτσας, όπου και τέλειωσε το δημοτικό σχολείο. Για να τελειώσει το γυμνάσιο και το λύκειο κατέβηκε στην Αθήνα και την Καρδίτσα αργότερα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο τμήμα Γεωλογίας, όπου και ανέπτυξε πρωτοπόρα δράση στο φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά. Πάντα συνεπής με τις αρχές του εργατικού κινήματος διαφώνησε με τους συμβιβασμούς των κυβερνήσεων Τζαννετάκη-Ζολώτα και ακολούθησε τον δρόμο της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

Ασκώντας το επάγγελμα του γεωλόγου εργάστηκε σε πολλά εργοτάξια σε όλη την Ελλάδα, κατακτώντας την εκτίμηση των συναδέλφων του.

Άνθρωπος απλός και ανιδιοτελής, όσο και βαθύς και ουσιαστικός ο Δημήτρης Ντάλης «λαβώθηκε» νωρίς από τον καρκίνο. Παρά τις δύσκολες ώρες και με την αμέριστη στήριξη της οικογένειάς του διατηρούσε αμείωτο το ενδιαφέρον του για τα πολιτικά πράγματα και τον πολιτισμό, για το κίνημα και την Αριστερά, για τις εξελίξεις στη γειτονιά. Εντάχθηκε στην Μαχόμενη Ηλιούπολη με ένα τρόπο απλό, ήταν ευθεία συνέπεια της ζωής και των ιδανικών του.

Ο Δημήτρης έφυγε νωρίς, έδωσε πολλά σε πολλούς και στους δικούς του, αλλά είχε ακόμα περισσότερα να συνεισφέρει. Θα τον θυμόμαστε πάντα και η αγωνιστική του παρακαταθήκη θα είναι μαζί μας στους αγώνες του μέλλοντος.

Αυτές τις δύσκολες ώρες η σκέψη μας και τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια είναι για την οικογένειά του και τους πιο δικούς του ανθρώπους.


Υ.Γ:Η  εκδήλωση της ΜΑΧΗς που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή για ευνόητους λόγους θα αναβληθεί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις