Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Από το «πάμε κι όπου βγει» στο πάμε μαζί για την ανατροπή

Όλες και όλοι στην παλλαϊκή συγκέντρωση 

την Κυριακή 12/3 στις 12 μ. στο Σύνταγμα 


Η ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους –οι περισσότεροι νέοι και νέες-, αποτελεί το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στη χώρα μας, σε μια εποχή μάλιστα που οι τεχνολογικές δυνατότητες το καθιστούν αδιανόητο.

Πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που επί σειρά ετών έβαλαν τη σφραγίδα τους στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών, ανάμεσά τους και στον τομέα των μεταφορών. Προτάσσοντας τους ισολογισμούς απέναντι στις ανθρώπινες ζωές, τα κέρδη απέναντι στην ασφάλεια, όλοι μαζί πανηγύρισαν την εκχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική Ferrovie. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε να επιδοτεί τους νέους ιδιοκτήτες με 50 εκ. ετησίως, αδιαφορώντας για τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων για τη δραματική έλλειψη προσωπικού και μέτρων ασφαλείας. Η κυβέρνηση ξέρει μόνο να δίνει δισ. για Ραφάλ και φρεγάτες αντί για ασφαλή τρένα και νοσοκομεία, να προσλαμβάνει αστυνομικούς για να κτυπούν τη νεολαία αντί για σταθμάρχες και γιατρούς. 

Και πριν και μετά το έγκλημα στα Τέμπη μας γέμιζαν ψέματα και υποσχέσεις. Δεν πάει άλλο!

Κάνουν τη ζωή μας φτηνή, την επιβίωση πανάκριβη και τα κέρδη υπέρογκα

Όλα τα τελευταία χρόνια βιώνουμε καθαρά το τι σημαίνει το μπαράζ των ιδιωτικοποιήσεων: Στις μεταφορές, στην υγεία (με τους 40.000 νεκρούς από την πανδημία), την παιδεία, την ενέργεια, αλλά και στους δημόσιους χώρους, στις πόλεις, στα βουνά και στις θάλασσες. Ακάθεκτη η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει και την ιδιωτικοποίηση του νερού, με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει στη βουλή! Την ίδια ώρα προχωρά την «Υπουργούπολη» στην ΠΥΡΚΑΛ και την πόλη των πλουσίων στο Ελληνικό αντιμετωπίζοντας κάθε χώρο σαν λεία για σχεδιασμούς ενάντια στο περιβάλλον. Και βέβαια πάντα στόχος παραμένει ο Υμηττός.

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Σε μια χώρα όπου παντού υπάρχουν κάμερες και όλα παρακολουθούνται, οι μηχανοδηγοί των τρένων οδηγούν στα «τυφλά». 

Οι μεγάλες διαδηλώσεις και ειδικά η τεράστια συγκλονιστική απεργία της 8ης Μάρτη έδειξε πως η θλίψη έγινε οργή και η οργή γίνεται τσουνάμι ανατροπής. 

Δεν θα σιωπήσουμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους ανατρέψουμε. 

Ειδικά οι νέες και οι νέοι δεν ανεχόμαστε να είμαστε η «θυσιασμένη γενιά», από τα μνημόνια μέχρι την πανδημία, με διαλυμένη παιδεία, ανεργία, ελαστική εργασία, καταστολή και τώρα δεκάδες νεκρούς.  

Για αυτό χρειάζεται να επιμείνουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα με απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις. 

Οργανωνόμαστε παντού, σε χώρους δουλειάς και σωματεία, στις σχολές και τους συλλόγους, στα σχολεία, στη γειτονιά, συγκροτούμε δομές αγώνα και αλληλεγγύης, ενάντια σε κάθε απειλή, όπως οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις, καθώς και η αρπαγή από το ΤΑΙΠΕΔ δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. 

Επιδιώκουμε συζήτηση-συντονισμό των αντιστάσεων σε τοπικό επίπεδο.

Καλούμε στην παλλαϊκή συγκέντρωση την Κυριακή 12/3 στις 12 μ. στο Σύνταγμα 

 Αγωνιζόμαστε για:

  • Να πληρώσουν οι ένοχοι για το έγκλημα: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας.
  • Ενιαίο δημόσιο οργανισμό σιδηροδρόμων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που προωθεί η ΕΕ. Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές συγκοινωνίες για τον λαό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 
  • Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών. Έξω τώρα η Hellenic Trains. 
  • Όχι στην επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, η υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό, οι ελεύθεροι χώροι και τα βουνά είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους. Δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός.




Δημοφιλείς αναρτήσεις