Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε – Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο Γεωργιάδη

Κεφάλαιο, κράτος, κυβέρνηση ΝΔ φέρνοντάς το σχέδιο νόμου τερατούργημα του υπουργείου Εργασίας επιχειρούν να ολοκληρώσουν το παζλ των αντεργατικών νόμων.

Ενώ τα μεροκάματα πείνας εξανεμίζονται από την ακρίβεια, ο μισθός δεν φτάνει ούτε για τα βασικά και τα κάθε είδους pass πάνε και έρχονται, η «λύση» για την κυβέρνηση είναι δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, 6 μέρες την εβδομάδα, συμβάσεις «μηδενικών ωρών», δοκιμαστική περίοδος κατάργηση του 5μερου 40ωρου στη βιομηχανία. 

Μας γυρίζουν 150 χρόνια πίσω.


Και βέβαια για όποιους διανοηθούν να αντισταθούν προβλέπεται ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης.


Και όλα αυτά τα αντιδραστικά μέτρα οι συνταγματάρχες του κεφαλαίου τα προβάλουν σαν θετικά για τους εργαζομένους λες και είναι δικαίωμα και επιλογή να δουλεύεις μέχρι εξάντλησης και όχι ανάγκη επιβίωσης.


Θα ήταν για γέλια μια τέτοια επιχειρηματολογία, αντίστοιχη με το «μάζεμα των ελιών» στα επιχειρήματα Χατζηδάκη στον αντίστοιχο αντεργατικό νόμο, όμως δυστυχώς γίνονται τραγική πραγματικότητα.


Όταν ο σημερινός υπουργός Εργασίας υποσχόταν αυξήσεις στους μισθούς προεκλογικά, μας «δούλευε» και είχε στο μυαλό του την επιβολή συνθηκών δουλείας.


Αλήθεια ποιος ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αντέξει αυτό το «δικαίωμα επιλογής» με τα όρια συνταξιοδότησης να φτάνουν τα 74 έτη;


Αυτό το τερατούργημα, απαίτηση του ΣΕΒ και της ΕΕ, δεν πρέπει να περάσει.


Στην πόλη μας χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν ήδη με ευέλικτες μορφές απασχόλησης (μερική-εκ περιτροπής), καθώς αποτελούν πλέον καθεστώς.


Πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται ανάμεσα στους 6.000 που απολύονται καθημερινά στα πλαίσια της ανακύκλωσης εργαζομένων.


Αυτό το καθεστώς θέλουν να κάνουν νόμιμο!


Η Μαχόμενη Ηλιούπολη θα βρεθεί απέναντι σ αυτή τη βαρβαρότητα. Η Μαχόμενη Ηλιούπολη δεν κρύβεται. Είναι με το μέρος της εργατικής τάξης, έχει αναφορά κι εκφράζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αποτελεί μέρος του αριστερού αντικαπιταλιστικού ρεύματος και θα δώσει όλες τις δυνάμεις τις για να μην περάσει αυτός ο νόμος έκτρωμα.


Σε αντίθεση με τους κάθε λογής «ανεξάρτητους» υποψήφιους δημάρχους, που κρύβουν τους πολιτικούς τους πάτρωνες και μιλάνε για όμορφη πόλη σ αυτό το δυστοπικο περιβάλλον, θα βρεθούμε μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα για μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.


Στηρίζουμε τους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα και να ακυρωθούν και τα προηγούμενα αντεργατικά νομοθετήματα. Για αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια από μία δουλειά, για μείωση του χρόνου εργασίας, για συλλογικές συμβάσεις με όλα τα δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

 

Καλούμε σε συμμετοχή στην πρώτη συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων κατά του σχεδίου νόμου και της γενικότερης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη βουλή.


Γιατί στο δρόμο θα κριθεί η νίκη.




Δημοφιλείς αναρτήσεις