Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Λύση εδώ και τώρα για το ζήτημα της διασταύρωσης καρμανιόλα

Αλήθεια ποιος ευθύνεται για τα συνεχόμενα ατυχήματα στη διασταύρωση καρμανιόλα των οδών Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου στην Ηλιούπολη;

Εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα γινόμαστε θεατές ενός περίεργου «φαινομένου» στη συμβολή των οδών Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου.

Αμέτρητα ατυχήματα λαμβάνουν χώρα στο συγκεκριμένο σημείο ως αποτέλεσμα της κακής σήμανσης, του κακού οδοστρώματος (ανισόπεδο κατηφορικό σημείο) αλλά και των κακοφτιαγμένων φωτεινών σηματοδοτών, βεβαίως και της ταχύτητας που κινούνται τα οχήματα.

Ο συνδυασμός όλων αυτών με το πρόβλημα της ελλιπούς συγκοινωνίας μεταξύ γειτονικών δήμων, που δημιουργούν την ανάγκη για χρήση του αυτοκινήτου ακόμη και στις μικρότερες αποστάσεις, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα.

Για όλα τα παραπάνω όμως, πριν τρέξουμε να κατηγορήσουμε τους απερίσκεπτους οδηγούς ως τους μόνους υπεύθυνους, μήπως φταίει και κάποιος άλλος;

Το μπαλάκι των ευθυνών μοιράζεται εδώ και καιρό μεταξύ Δήμου Ηλιούπολης και Περιφέρειας Αττικής. Και πραγματικά δεν ενδιαφέρει κανέναν σε ποιον ανήκει αποκλειστικά.

Ελάχιστα έχουν γίνει είτε από τον έναν είτε από τον άλλον για να βελτιωθεί η κατάσταση, με το αποτέλεσμα να είναι κίνδυνος θάνατος το συγκεκριμένο σημείο για του διερχόμενους οδηγούς, κατοίκους της Ηλιούπολης ή όχι, αλλά και για τους περίοικους που βιώνουν μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση.

Καλούμε εδώ και τώρα, χωρίς υπεκφυγές, τον Δήμο Ηλιούπολης και την Περιφέρεια Αττικής, να συμβάλλουν με τα αρμόδια συνεργεία για την αλλαγή και ενίσχυση της σήμανσης, άλλες αναγκαίες παρεμβάσεις προς ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την άμεση εκπόνηση συνολικότερης συγκοινωνιακής μελέτης για την διασταύρωση καθώς και την απόφαση για μείωση της ταχύτητας στο σημείο.

Οι πολιτικές υποβάθμισης της ζωής μας από κυβερνήσεις, δήμους και περιφέρεια αφορούν και τα παραπάνω.

Δε θα δώσουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν τους. Δε θα το πληρώσουμε με αίμα και αυτό.

Δεν χρονοτριβούμε άλλο, η Μαχόμενη Ηλιούπολη οργανώνει παρέμβαση στο σημείο το Σάββατο 25/11 στις 12:00, με ενημερωτικό υλικό για τους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής.




Δημοφιλείς αναρτήσεις