Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Όταν οι ασφαλίτες καταπολεμούν την «ανομία» ενός πανό για τον Υμηττό στο Δημαρχείο Ηλιούπολης

Μπορεί όταν σηκώθηκε ολόκληρο αυθαίρετο γιαπί εκκλησίας στον Προφήτη Ηλία η αστυνομία και γενικότερα ο κρατικός μηχανισμός να μην πήρε χαμπάρι (ή έτσι θέλει να μας πει), αλλά όταν μερικοί κάτοικοι επιχειρούν να ανοίξουν ένα πανό που καλεί σε υπεράσπιση του Υμηττού και του πρασίνου δεκάδες ασφαλίτες βρέθηκαν για να τους αποτρέψουν. Α, όλα κι όλα, η Ελληνική Αστυνομία και η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αφήνει ούτε τόση δα… ανομία να υπάρξει.


Αυτό ακριβώς συνέβη την Πέμπτη 24/1 το απόγευμα όταν μερικά μέλη της Μαχόμενης Ηλιούπολης πήγαν στην εκδήλωση-παρουσίαση του «σχεδίου» για τον Υμηττό στο δημαρχείο Ηλιούπολης, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Προστασίας Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ), με την παρουσία του υπουργού (εκποίησης) Περιβάλλοντος και (ιδιωτικοποίησης) Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη. Οι συναγωνιστές/στριες επιχείρησαν να ανοίξουν ένα πανό, που έγραφε για την ανάγκη προάσπισης του βουνού, κι αμέσως επενέβησαν μερικοί από τους δεκάδες ασφαλίτες (που αποτελούσαν μεγάλο μέρος των… συγκεντρωμένων), οι οποίοι πήραν τα στοιχεία τους και τους απέτρεψαν από το άνοιγμα του πανό!

Δεν είναι τυχαία αυτή η στάση. Όταν για τον Υμηττό μιλούν οι εκπρόσωποι μιας κυβέρνησης που ξεπουλά τα πάντα και θέλει να κάνει το Ελληνικό ένα σύμπλεγμα Λας Βέγκας και περιφραγμένης πόλης για πλούσιους∙ οι δήμαρχοι που προσέφυγαν κατά του προηγούμενου Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του βουνού και θέλουν να βολέψουν μια σειρά «δραστηριότητες» στον Υμηττό, με πρόεδρο του ΣΠΑΥ τον δήμαρχο Αργυρούπολης-Ελληνικού Γ. Κωνσταντάτο, ένθερμο θιασώτη της τσιμεντοποίησης του πρώην αεροδρομίου∙ ε, τότε είναι λογικό να θέλουν να σωπάσει κάθε φωνή αντίστασης και ανατροπής.

Δεν πρόκειται για εξαίρεση: είναι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που αντιμετωπίζει με ωμή καταστολή και τρομοκρατία κάθε κίνηση του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος.

Εξάλλου και τα σχέδια που παρουσίασαν για το βουνό δεν λένε τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο που σέβεται το περιβάλλον: Απόλυτη προστασία του Υμηττού, ούτε τούβλο στο βουνό, γκρέμισμα και απομάκρυνση κάθε οχλούσας χρήσης, μόνο αναδάσωση και προσπάθεια φυσικής αναγέννησης. Δεν λένε τι αποτελεσματικά μέτρα πυροπροστασίας θα πάρουν, έτσι ώστε να μην καίγεται συνέχεια το βουνό.

Απεναντίας βλέπουμε με ανησυχία και οργή αναφορές σε «πόλους δραστηριοτήτων», «βοτανικούς κήπους», «διαμόρφωση εισόδων», «αναβάθμιση και επέκταση υποδομών»! Κι όλα αυτά πριν έρθει το νέο Π.Δ. προστασίας του βουνού. Πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουμε πως η καταστροφική επέμβαση του κεφαλαίου στο Ελληνικό θα οδηγήσει σε νέα λεηλασία του περιβάλλοντος (και) στον Υμηττό (π.χ. επέκταση ΚΥΤ).

Ας γνωρίζουν όλοι αυτοί πως θα βρουν το κίνημα απέναντί τους και η ΜΑΧΗ θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλει σε αυτή τη μάχη.

Γιατί είπαμε, είναι «ΤΡΕΛΟΣ» ο Υμηττός.



Δημοφιλείς αναρτήσεις