Ποιοί είμαστεΤα τελευταία χρόνια, έγινε πιο καθαρό από ποτέ ότι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα καταχτιούνται με τον αγώνα. Όσο περιμένουμε τη λύση από σωτήριες κυβερνήσεις ή δημάρχους μάνατζερ, που θα λειτουργούν εντός του συστήματος, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μεγάλων συμφερόντων του κεφαλαίου και της κυρίαρχης πολιτικής, θα εισπράττουμε νέα μνημόνια και αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις. 

Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. 

Να συμβάλλουμε στη συγκρότηση ενός μεγάλου νικηφόρου μαζικού λαϊκού κινήματος. Να έρθουμε σε ρήξη με τον υποταγμένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό τύπου ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Το κίνημα αυτό θα στηρίζεται πρώτα και κύρια στους εργαζόμενους και σε έναν ανατρεπτικό πολιτικό προσανατολισμό ικανό να ανατρέψει την επιδρομή κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ και των κυβερνήσεων που την υλοποιούν. 

Στη συγκρότηση ενός τέτοιου εργατικού λαϊκού κινήματος θέλει πρώτα απ’ όλα να συμβάλει η Κίνησή μας. 

Η εμπειρία έχει δείξει πως η δημιουργία ενός ανατρεπτικού μαζικού κινήματος περνά και μέσα από την τοπική παρέμβαση, από το συλλογικό αγώνα σε κάθε γειτονιά και δήμο για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας ενάντια στους «κόφτες» των ονείρων μας, μακριά από την μιζέρια της διαχείρισης και τη ρουτίνα της άσφαιρης διαμαρτυρίας. Θα συμβάλλουμε στην αυτοοργάνωση του λαού, σε δικά του όργανα έκφρασης, διεκδίκησης και επιβολής της λαϊκής θέλησης (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κλπ.) και στο συντονισμό τους μέσα στο δήμο, αλλά και σε επίπεδο Αθήνας ή και χώρας. Αντίστοιχα η Κίνησή μας θα επιδιώξει να συντονιστεί και να δράσει από κοινού με Κινήσεις πόλης, που παλεύουν για τους ίδιους στόχους με μας. 

Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τις σημαίες των δικαιωμάτων και των αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας και στο Δήμο Ηλιούπολης. Γιατί η ζωή μας μπορεί να αλλάξει με τη δική μας πάλη. Γιατί η ελπίδα είναι στον αγώνα, η ομορφιά στη συλλογική δημιουργία και την ταξική αλληλεγγύη, η αισιοδοξία καταχτιέται μέσα από το άνοιγμα του δρόμου και το μέλλον γίνεται συνώνυμο της ανατροπής και της απελευθέρωσης από τα δεσμά των ευρωμνημονίων και της κοινωνίας του κέρδους και της εκμετάλλευσης. 

Ας περπατήσουμε μαζί!

Δημοφιλείς αναρτήσεις