ΜΑΧ.Η. στον Δήμο Ηλιούπολης 20/04/19

Τοποθέτηση Πέτρου Μανιάτη, υπ. Δημάρχου με την 
ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη

στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης για τη διεκδίκηση ακινήτων από το Υπερταμείο
Ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο μπορείτε να το παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
https://www.youtube.com/watch?v=E54cG6gGXUE

Απομαγνητοφώνηση:

- Έχετε τον λόγο, πέστε μας το όνομά σας, ποιον φορέα εκπροσωπείτε.

- Καλησπέρα πλέον, έτσι δεν λέμε καλημέρα, έχει περάσει 12:00.
Μανιάτης Πέτρος ονομάζομαι, εκπροσωπώ τη ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη, δημοτική κίνηση η οποία θα συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές. Θα ήθελα αν υπήρχε η δυνατότητα να υπάρχουν οι κάμερες από τη μεριά που κάθεται ο κόσμος.

Αυτό το λέω γιατί: Η σημειολογία στην καθημερινή ζωή, έλεγε ο Έκο, έχει... είναι πάρα πολύ σημαντική. Λέω γιατί: οι κάμερες, λοιπόν, οι οποίες θα μπορούσαν να δώσουν στη δημοσιότητα τη σημερινή συζήτηση και την εικόνα της σημερινής συζήτησης, για ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα του Δήμου Ηλιούπολης, δηλαδή για τα δημόσια ακίνητα και τη περιουσία του Δήμου, χαρακτηρίζετε από ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο, κατά πλειοψηφία ασχολείται με τα κινητά του, ΔΕΝ στέκεται στο ύψος της περίστασης, τοποθετείται, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, με ένα γενικόλογο τρόπο αλλά και με πολύ συγκεκριμένο, πονηρό, τρόπο.

Θα σταθώ στο εξής: Ακούσαμε από δημοτικούς συμβούλους και συγκεκριμένες παρατάξεις, οι οποίες εκπροσωπούν και τον Δήμαρχο και την Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου και λοιπά, να αποδέχονται την υπάρχουσα κατάσταση, με την υπόθεση του Υπερταμείου, της ΕΤΑΔ και όποια άλλη μορφή είχε στο παρελθόν του και λοιπά, αλλά, σε ότι έχει να κάνει στο ζήτημα για το Χαλικάκι αυτό να είναι ξέχωρα από την υπόλοιπη Κυβερνητική πολιτική.

Ακούσαμε και επειδή είναι και προεκλογικό δημοτικό συμβούλιο, τις αβρότητες μεταξύ των υποψηφίων που συνεργάζονται πλέον και σε καινούριες παρατάξεις, ή τους εναγκαλισμούς ή τα καλά λόγια του ενός και του άλλου, κατά τη γνώμη μας όμως στην υπόθεση και στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ μιας τέτοιας πολιτικής συζήτησης ακούσαμε πολύ λίγες συγκεκριμένες τοποθετήσεις.

Θα αναφερθώ στο εξής: Ακόμα και αν κουνάν τα κεφάλια τους ορισμένοι, δεν είναι καθόλου αθώες οι τοποθετήσεις, ότι “Ναι εμείς πονάμε τη δημόσια περιουσία, διαχωρίζουμε τα ακίνητα σε 10-20-6-25-95-190 και πάει λέγοντας, βάζουμε ένα χαρακτήρα τον οποίο τον ορίζει το ΕΤΑΔ αν θα είναι κοινωφελή - επιχειρηματική δραστηριότητα”. Το τι είναι κοινωφελές στη δημόσια περιουσία είναι πολύ γενικό, να σας αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα -και με αφορμή την υπόθεση για το Χαλικάκι- ότι ένα αθλητικό κέντρο στα πλαίσια που θέλουν να γίνει το Χαλικάκι υπάρχει δίπλα μας στην Αργυρούπολη και ο πολίτης πληρώνει για να πάει να κάνει τζόγκινγκ.

Αυτή είναι η πραγματικότητα του πως ονειρεύεται το ΕΤΑΔ, ή οι Δήμοι αν θέλετε ως επιχειρήσεις πολλές φορές, τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιείται η δημόσια περιουσία, άρα και σε αυτό θέλει ξεκάθαρη θέση. Στον τρόπο λοιπόν με τον οποίο θα διαχειρίζεται η δημόσια περιουσία, με κοινωφελής σκοπούς που είπαν και διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι, δεν θα πρέπει να έχει κατ αρχάς το στοιχείο της ανταποδοτικότητας γιατί αυτή είναι μια πονηρή τοποθέτηση, δεν είναι πολύ καθαρή, ακούγεται γενικά καθαρή από θέση αρχής θα μπορούσε να πει κανείς, αλλά δεν είναι καθόλου καθαρή.

Αν καταχρώμαι τον χρόνο να με διακόψετε.

- Όχι δεν υπάρχει κατάχρηση χρόνου, απλά για να μπορέσουν να μιλήσουν και άλλοι φορείς, είναι θέμα δημοκρατίας, καταλαβαίνετε.

- Ναι, ναι για να μην δυσανασχετείτε, είδα να δυσανασχετείτε για αυτό το αναφέρω.

...

Συνεχίζω για να μη χάσω τον ειρμό της σκέψης μου. Κατά τη γνώμη μας, ένα δημοτικό συμβούλιο δεν είναι φιλολογικός όμιλος, δεν μπορεί να συζητά γενικά και αόριστα, ούτε δίνει συνέντευξη κάπου ας πούμε και αναφέρει γενικά την αντίληψη του κάθε δημοτικός σύμβουλος ή ο Δήμαρχος. Παίρνει συγκεκριμένες αποφάσεις. Κατά τη γνώμη μας, αυτή η συζήτηση δεν έχει γίνει σήμερα, δηλαδή, το κείμενο που κατέθεσε ο Δήμαρχος και πολλοί πήραν θέση υπέρ του δεν είναι κατ αρχάς καθόλου αιχμηρό.

Είναι μια στρογγυλεμένη τοποθέτηση για το ζήτημα και μόνο του Χαλικακίου και δεν είμαστε στην εποχή, που κάποιοι αναφέρθηκαν, “Ξεκινάμε από το μηδέν”. ΔΕΝ ξεκινάμε από το μηδέν. Αν γίνει αποδεκτή μια τέτοια απόφαση σαν κι αυτή που έστειλε το ΕΤΑΔ, ότι υπάρχει ένα δεδικασμένο πλέον, ότι ακόμα και αν οι νομικές αποφάσεις του παρελθόντος παραχωρούσαν τη δημόσια περιουσία στο δήμο, με αγώνες, με νίκες, με δικαστήρια, με δεν ξέρω γω τι άλλο ας πούμε και λοιπά, βλέπετε ότι σήμερα μας το επιστρέφει και μας ζητάει και τα ρέστα και μας ζητάει και αντίτιμο.

Άρα αν δεν είναι αιχμηρή μια τέτοια απάντηση, καταδικαστική ως προς αυτό, αποδέχεται ότι: “Ναι ΕΤΑΔ – ή όπως αλλιώς θα λέγεσαι αύριο μεθαύριο με όποια κυβέρνηση – έχεις τη δημόσια αυτή περιουσία, μπορείς να τη διαχειρίζεσαι και μεις μπορούμε να σου δίνουμε και ένα αντίτιμο, αν χρειαστεί” και σε μικρό αντίτιμο και ποσοστό και πάει λέγοντας.

Άρα είναι συγκεκριμένη και πρέπει να είναι αιχμηρή, καταδικαστική απόφαση για αυτό, να μην το αποδεχτεί ως δεδικασμένο. Όμως. Όμως, επειδή πάλι μπαίνει στο τριπάκι και αυτό πάλι δεν είναι μια αθώα τοποθέτηση, γενική και αόριστη, στο τι θα γίνει με τα υπόλοιπα. Λίγοι δημοτικοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν, για να μην πω δύο-τρείς, μην χάνω και τους αριθμούς για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το βασικό και κυρίαρχο για τον Λαό της Ηλιούπολης, που έχει υπερασπιστεί αυτούς τους αγώνες όπου αναφέρθηκαν πάρα πάρα πολλοί, μάλλον δεν τους έδωσαν αλλά αναφέρθηκαν σε αυτούς, είναι το βασικό ζήτημα. Εντάσσεται η εκμετάλλευσή τους και στα πλαίσια που αναφέρθηκε και η Τασία για την εκμετάλλευση της επένδυσης του Ελληνικού, το πως σχετίζεται ο Δήμος Ηλιούπολης με αυτό, με τη Σήραγγα και μια σειρά από άλλα πράγματα, δεν είναι ξέχωρα, αλλά χρειάζεται και συγκεκριμένη τοποθέτηση από το δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα λέει ότι:

ΔΕΝ αναγνωρίζει κανένα παραχωρητήριο, ΔΕΝ αναγνωρίζει καμία απόφαση Αρχής, όπως και αν λέγεται σήμερα, όπως και αν λεγόταν στο παρελθόν, είτε Κυβέρνησης, είτε πάει λέγοντας, η οποία δεν θα δίνει στα χέρια του Λαού, του Ηλιοπολίτικου Λαού τη δημόσια περιουσία η οποία του ανήκει, με έννομο, ή όχι, τρόπο. Αυτό δεν μας απασχολεί. Βλέπουμε ότι δεν απασχολεί τους από πάνω, δεν πρέπει να απασχολεί και το Λαό της Ηλιούπολης.

Και αφού λοιπών αναφερθήκατε, όλοι και όλες, στους αγώνες τους οποίους έχει δώσει ο Ηλιουπολίτικος Λαός, είναι νομίζω το κυρίαρχο για το επόμενο διάστημα και θα κριθεί και στις εκλογές αν η απόφαση δεν είναι αυτή που αντιστοιχεί στο ύψος της περίστασης της σημερινής, κατά τη γνώμη μου ως προς τη συζήτηση δεν αντιστοιχεί στο ύψος της περίστασης, δεν έχουμε καταλάβει τη κρισιμότητα αυτού του συμβουλίου...

- Ας συντομεύουμε λίγο, αν έχουμε τη καλοσύνη.

- Τελειώνω, ο Ηλιουπολίτικος Λαός τους αγώνες που έχει δώσει τους θυμάται, έχει γνωρίσει καλά να τους κάνει, θα τους ξαναδώσει και θα ηττηθούν και αυτές οι αντιλήψεις οι οποίες αναφέρθηκαν, οι καθόλου αθώες ή λιγότερο αθώες και πάει λέγοντας και στις επερχόμενες εκλογές αλλά και στο επόμενο διάστημα από τους αγώνες του Ηλιοπολίτικου Λαού.


-Ευχαριστούμε.Δημοφιλείς αναρτήσεις