Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Δελτίο τύπου - Προεκλογική συγκέντρωση της ΜΑΧόμενης Ηλιούπολης

Μήνυμα αισιοδοξίας κι ανατροπής από την επιτυχημένη εκδήλωση της Μαχόμενης Ηλιούπολης

Ήταν μια εκδήλωση μαζική, ζωντανή, διαφορετική. Η προεκλογική συγκέντρωση-συζήτηση της κίνησης Μαχόμενη Ηλιούπολη στην πλατεία Φλέμινγκ την Κυριακή 1η Οκτωβρίου το απόγευμα ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Ο χώρος γέμισε με κόσμο του δήμου μας, εργαζόμενους, νέους/ες, συνταξιούχους, αλλά και με ελπίδες, διεκδικήσεις, απαιτήσεις για τη ζωή που μας αξίζει, στην πόλη που μας ανήκει. Τον σφυγμό έδιναν οι νέοι άνθρωποι, που πήραν κυρίως τον λόγο.


Η εκδήλωση της Μαχόμενης Ηλιούπολης άνοιξε με ομιλία του επικεφαλής της κίνησης και απερχόμενου δημοτικού σύμβουλου Πέτρου Μανιάτη, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση στον δήμο Ηλιούπολης, στα μεγάλα προβλήματα που παραδίνει η δημοτική αρχή Χατζηδάκη και τη συναίνεση των άλλων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και στις παρεμβάσεις της Μαχόμενης Ηλιούπολης την προηγούμενη τετραετία. Τα θέματα των ελεύθερων χώρων, της υγείας, του ηλεκτροφωτισμού, των χώρων άθλησης, της συγκοινωνίας (δημοτικής και δημόσιας), αλλά και τα γενικότερα ζητήματα της ακρίβειας, της κοινωνικής υποστήριξης, των δημοκρατικών ελευθεριών, της προστασίας του Υμηττού και του περιβάλλοντος, της πάλης εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των πάντων τέθηκαν επιτακτικά. Η υπερψήφιση της Μαχόμενης Ηλιούπολης και η επανεκλογή της στο δημοτικό συμβούλιο, σπάζοντας τον αντιδημοκρατικό φραγμό του 3%, θα δώσει σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του κινήματος κατοίκων στην πόλη μας, που αποτελεί βασικό στόχο της κίνησης, τονίστηκε. Για την πόλη των πολλών και όχι των κερδών!

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η ηθοποιός Ρόζυ Μονάκη, υποψήφια στον κεντρικό τομέα με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, την κίνηση που συμμετέχει στις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής. Η Ρόζυ Μονάκη φώτισε την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των εκλεκτών της στην Περιφέρεια Αττικής και συνέδεσε τα όσα ζούμε με τα σχέδια του κεφαλαίου και γενικά και στην περιοχή μας, περιγράφοντας την αρνητική εξέλιξη από τις μεγάλες παρεμβάσεις στον χώρο, όπως στο Ελληνικό και στο παραλιακό μέτωπο, που στρέφονται κατά των κατοίκων κι εξυπηρετούν συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως του Λάτση. Η Ρόζυ Μονάκη κάλεσε σε μαζική υπερψήφιση του συνδυασμού της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, με επικεφαλής τον Κώστα Τουλγαρίδη, για να «εισβάλλει» ξανά στο περιφερειακό συμβούλιο κι ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Μαχόμενη Ηλιούπολη.

Η νέα δικηγόρος Κατερίνα Ζουρτσάνου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Μαχόμενη Ηλιούπολη αναφέρθηκε στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως της στέγασης, που αντιμετωπίζει ο κόσμος και κυρίως η νεολαία στην περιοχή κι ανέδειξε ειδικά τα αρνητικά περιστατικά έμφυλης βίας και τράφικινγκ του προηγούμενου διαστήματος. Μίλησε για τις αιτίες τους, σημείωσε πως η δημοτική αρχή Χατζηδάκη και οι άλλες παρατάξεις τα κρύβουν κάτω από το χαλάκι και τόνισε την παρέμβαση της Μαχόμενης Ηλιούπολης, καθώς και τις διεκδικήσεις για να υπάρχουν αποτελεσματικές δομές υποστήριξης για τα θύματα.

Παρεμβάσεις έκαναν επίσης υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Μαχόμενη Ηλιούπολη: Ο Δημήτρης Παρτσακουλάκης, νέος εργαζόμενος, για τα προβλήματα της νεολαίας και την πάλη των νέων ανθρώπων για να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Ο Δημήτρης Χατζής, γιατρός-χειρουργός στο ΚΑΤ, για τα θέματα της Υγείας, τις διεκδικήσεις για δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη και για ένα αποτελεσματικό Κέντρο Υγείας στην Ηλιούπολη. Ο Γιάννης Μπαρούτσας, φοιτητής, για την αντιδραστική κυβερνητική πολιτική που αποκαλύπτεται και την ελπίδα στους αγώνες των εργαζομένων. Ο Σπύρος Ζουρτσάνος, εργαζόμενος σε τράπεζα, για το διαφορετικό και ανατρεπτικό που φέρνει η Μαχόμενη Ηλιούπολη, ως αριστερή ανατρεπτική κίνηση, στο σκηνικό πολιτικής συναίνεσης και οικονομικών συμφερόντων που χαρακτηρίζει τις περισσότερες παρατάξεις στην Ηλιούπολη. Υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης και υπερψήφισης της Μαχόμενης Ηλιούπολης, που σαν ανεξάρτητη κίνηση στηρίζεται μόνο στον κόσμο της γειτονιάς.

Η εκδήλωση έκλεισε με παρέμβαση του επικεφαλής Πέτρου Μανιάτη, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για δυναμική παρέμβαση την τελευταία βδομάδα, για μια Αριστερά που θα το πάει μέχρι το τέλος και δεν θα μένει στη μέση του δρόμου, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.










Δημοφιλείς αναρτήσεις