Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Γιώργος Χατζηδάκης – τελευταία υπόσχεση: Καταπάτηση του δάσους του Υμηττού

Έναν άσο από το μανίκι νόμισε πως έβγαλε ο απερχόμενος δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης στην τελευταία προεκλογική του ομιλία την Παρασκευή κι αυτός δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία πρόταση για ένα ακόμα κτύπημα στον πολύπαθο Υμηττό!

Συγκεκριμένα, είπε πως προωθεί την κατασκευή νέου δημοτικού κοιμητηρίου σε περιοχή του στρατοπέδου Σακέτα, που βρίσκεται μέσα στη ζώνη προστασίας του Υμηττού και σε δασική έκταση, στα όρια του δήμου Βύρωνα!


Δεκαετίες τώρα οι κάτοικοι και το κίνημα των γειτονικών στον Υμηττό δήμων (από τον Βύρωνα μέχρι την Ηλιούπολη) απαιτούσαν να φύγει το στρατόπεδο Σακέτα και να ενταχθεί οργανικά ο χώρος στις δασικές εκτάσεις του Υμηττού, να παραδοθεί στον λαό για επαφή με το περιβάλλον, βόλτα στο βουνό.




Τώρα, έρχεται ο Γ. Χατζηδάκης –και χωρίς καμία διαβούλευση και συζήτηση- πετά αυτό το πυροτέχνημα, το οποίο θα επιβαρύνει τρομερά το βουνό και ανοίγει δρόμο για παραπέρα καταπατήσεις, ενώ δημιουργεί κίνδυνο πυρκαγιάς κλπ.

 

Μάλιστα, όπως ανάρτησε στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Γ. Χατζηδάκης πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), όπου «συζητήθηκε διεξοδικά η παραχώρηση χώρου 35 στρεμμάτων σε στρατιωτική περιοχή γειτονικού δήμου για δημιουργία Δημοτικού Κοιμητηρίου και βοηθητικών χώρων. Αποφασίστηκε να υπάρξει Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από έναν Τεχνικό Σύμβουλο του Δήμου Ηλιούπολης και δύο στρατιωτικούς προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες για τη χωροθέτηση του χώρου και τις διαδικασίες που απαιτούνται.»


Όπως καθησυχαστικά και παραπλανητικά γράφει ο Γ. Χατζηδάκης «η έκταση των 35 στρ. είναι μακριά από τον ιστό της πόλης και μακριά από την τελευταία εντός σχεδίου κατοικία. Επίσης, εκεί υπάρχουν πολλές εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις του στρατού, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του νέου Κοιμητηρίου, διότι σήμερα δεν χρησιμοποιούνται. Το μοντέλο που προτείνεται είναι περίπου το ίδιο με του Δημοτικού Κοιμητηρίου Γλυφάδας»!

 

Ξέχασε να μας πει πως η έκταση είναι όντως «μακριά από τον ιστό της πόλης», αλλά μέσα στην καρδιά του δάσους του Υμηττού! Πρόκειται για ευθεία βολή σε μία από τις λίγες δασωμένες πλαγιές του Υμηττού στην περιοχή μας, η οποία μάλιστα είχε καεί πριν μερικά χρόνια.

 

Αλήθεια, ο δήμος Βύρωνα, όπου ανήκει ο χώρος τι λέει; Είναι κι αυτός στο κόλπο;

Με την πρότασή του αυτή ο Γ. Χατζηδάκης και όλοι οι όμοιοί του δείχνει πόσο νοιάζεται για τον Υμηττό, για το δάσος, για το περιβάλλον. Ας μην ξεχνάμε και την άλλη πρόταση, που είχαν υποστηρίξει και παρατάξεις της «αντιπολίτευσης» για νεκροταφείο στην περιοχή του ΚΥΤ σε συνεργασία με την ΔΕΗ και τον δήμο Αλίμου.

 

Το πρόβλημα του Δημοτικού Κοιμητηρίου είναι υπαρκτό, απαιτείται ευρεία συζήτηση κι εξέταση απαντήσεων (μεταξύ αυτών και αξιοπρεπούς δημοτικού χώρου καύσης νεκρών, σε συνεργασία με γειτονικούς δήμους), που σε καμία περίπτωση δεν θα επιβαρύνει τον Υμηττό. Το έχουμε ξεκαθαρίσει: Ο Υμηττός δεν θα είναι η πίσω αυλή και ο σκουπιδοτενεκές για να βάζουν εγκαταστάσεις που δεν θέλουν να είναι στην πόλη!

 

Ένας ακόμα λόγος για να καταδικαστεί η παράταξη του Γ. Χατζηδάκη και όσοι αντιμετωπίζουν τον Υμηττό ως οικόπεδο για κάθε χρήση, για να ενισχυθεί στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη η Μαχόμενη Ηλιούπολη (ΜΑΧΗ), η κίνηση που με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο λέει πως ο Υμηττός πρέπει να έχει απόλυτη προστασία. Τελεία και παύλα!

 

Υ.Γ.

 

Η απλή αναλογική ως… πανδημία

 

Η ιστοσελίδα της παράταξης του απερχόμενου δημάρχου Γιώργου Χατζηδάκη «Ενωμένοι για την Ηλιούπολη» ξεκινά με το εξής αποκαλυπτικό:

 

«Σε 4 έτη, παρά τις πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε όπως η πανδημία και η απλή αναλογική (με μόλις 6 συμβούλους στους 41 δυσχεραίνοντας τη λήψη αποφάσεων) καταφέραμε μαζί πολλά για την πόλη μας».

 

Δηλαδή, δύο «συμφορές» αντιμετωπίσαμε την προηγούμενη τετραετία: Την πανδημία και την απλή αναλογική!

Τόσο δημοκράτης είναι ο Γ. Χατζηδάκης….

Αυτός –και οι υπόλοιποι συστημικοί υποψήφιοι- θέλουν να παίρνουν 20% στις εκλογές και να ελέγχουν το 60% του δημοτικού συμβουλίου. Η κυβέρνηση της ΝΔ τους έκανε τη χάρη…

 

Εμείς; Ώρα για ΜΑΧΗ!






Δημοφιλείς αναρτήσεις