Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Η ΜΑΧΗ συνεχίζεται, ραντεβού στον τρίτο γύρο των αγώνων

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών και στον δήμο μας χαρακτηρίστηκε από τη μεγάλη αποχή, αποκαλυπτική της απογοήτευσης των πολιτών, αλλά και τάσεων απόσυρσης και ιδιώτευσης. Νικήτρια βγήκε η αποχή, με τον έναν στους δύο ψηφοφόρους να μην πηγαίνει στην κάλπη.

Οι βασικοί συστημικοί συνδυασμοί διαγκωνίστηκαν για τη νομή της διαχείρισης στον δήμο μας, διεξάγοντας προκλητικά πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες και μοιράζοντας ψεύτικες υποσχέσεις, σε προσωπικό κυρίως επίπεδο.

Η δημοτική αρχή Χατζηδάκη καταδικάστηκε, παρά την προσχώρηση στην παράταξή του δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους χώρους, χωρίς όμως η παράταξη του Στάθη Ψυρόπουλου που κατέλαβε την πρώτη θέση να εκφράζει κάτι διαφορετικό. Περισσότερο μοιάζει με μια αναπαλαίωση του αποτυχημένου παλιού, που εμφανίζεται ως «νέο».

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη έδωσε την μάχη των εκλογών πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα των πλαστικών χαμόγελων, των ιλουστρασιόν υποσχέσεων, των επιχειρηματικών συνδυασμών, που στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική και την κυβέρνηση. Επιχείρησε με έναν αυθεντικό «χειροποίητο» τρόπο, χωρίς να λείπουν οι αδυναμίες, κόντρα στα μεγάλα οικονομικά και νομικά αντιδημοκρατικά εμπόδια που βάζει το σύστημα, να φέρει στο προσκήνιο τη φωνή της άλλης Ηλιούπολης, των νέων που αγωνιούν για το μέλλον τους, των εργαζομένων που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια, των κατοίκων που νοιάζονται για το περιβάλλον και θέλουν να πάρουν στα χέρια τη ζωή και την πόλη τους. Η ΜΑΧΗ ύψωσε «μπαϊράκι», κόκκινο και ανατρεπτικό, για μια Αριστερά που σηκώνει το γάντι και δεν μένει στη μέση του δρόμου, που δεν εγκλωβίζεται στην εκλογική καταγραφή ή στην κομματική επιβεβαίωση.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η Μαχόμενη Ηλιούπολη είχε μια ελαφριά ποσοστιαία άνοδο σε σχέση με το 2019, λαμβάνοντας 2,22% και 650 ψήφους. Είχαμε ανώτερους στόχους, αλλά είναι το αντιδημοκρατικό νομικό πλαίσιο, που η κυβέρνηση της ΝΔ επέβαλλε, που μάς αποκλείει από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι βαθιά γελασμένοι όμως όσοι νομίζουν πως θα μας αποκλείσουν ή θα μας αποθαρρύνουν από την πολιτική και κινηματική παρέμβαση στην Ηλιούπολη. Η Μαχόμενη Ηλιούπολη θα είναι συνεπής στη μόνη υπόσχεση που έδωσε: Θα είναι δίπλα και μέσα σε κάθε σκίρτημα αγώνα, αλλά πρωτοπόρα στην πάλη για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Χαιρετίζουμε τους/τις εκατοντάδες συμπολίτες/ισσές που μας στήριξαν με την ψήφο τους, επιβεβαιώνοντας πως η ΜΑΧΗ δεν είναι περαστική από την Ηλιούπολη.

Το επόμενο διάστημα θα συζητήσουμε συλλογικά τον απολογισμό της παρέμβασής μας και θα χαράξουμε δρόμους δράσης και αναβάθμισης της παρουσίας μας, με κύριο στόχο να αναγεννήσουμε την ελπίδα μιας ανατρεπτικής πάλης του κόσμου της εργασίας, που θα εμπνέει, θα δημιουργεί, θα συγκρούεται, θα κατακτά, θα ανοίγει ορίζοντες αντικαπιταλιστικούς και απελευθερωτικούς. Σε αυτή την πορεία σας καλούμε να γίνετε συμμέτοχοι, μέσα από την κίνηση Μαχόμενη Ηλιούπολη, αλλά κι ευρύτερα το εργατικό κίνημα και την ανατρεπτική Αριστερά.

Όσον αφορά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Ηλιούπολη η Μαχόμενη Ηλιούπολη δεν έχει διλήμματα.

Καμία ψήφος σε επίδοξο διαχειριστή της μιζέριας μας, ούτε στον Ψυρόπουλο, ούτε στον Χατζηδάκη στον δεύτερο γύρο.

Η ελπίδα βρίσκεται στον τρίτο γύρο των μαζικών αγώνων. Εκεί θα βρεθούμε!

Μαχόμενη Ηλιούπολη
Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση




Δημοφιλείς αναρτήσεις