Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Επιτυχία της εκδήλωσης της ΜΑΧΗ για το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.





Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Μαχόμενης Ηλιούπολης στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, με θέμα «Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος. Μπορούμε να νικήσουμε!». Η γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου υποδέχθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, που κράτησε για πάνω από τρεις ώρες με αρκετές παρεμβάσεις να εμπλουτίζουν τις τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και το αρχικό άνοιγμα της Μαχόμενης Ηλιούπολης.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης, από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που μετέφερε μια αποκαλυπτική εικόνα τόσο για τη μέχρι τώρα διαδικασία της δίκης (που τεκμηριώνει την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης) όσο και για τα εμπόδια που υπάρχουν στην απρόσκοπτη εξέλιξή της, στη δημοσιότητά της κλπ. Ο Κ. Παπαδάκης υπογράμμισε την ανάγκη ενεργητικής παρουσίας του κινήματος και στη δίκη.
Ακολούθησε ο δημοσιογράφος «Ύποπτο Μούσι» από το Omnia Tv, ο οποίος με συνοδεία αποκαλυπτικών βίντεο παρουσίασε τη ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, την αυστηρά ιεραρχική δομή με κεφαλή τον αρχηγό, την προαναγγελία των δολοφονικών κτυπημάτων, τον τρόπο συγκρότησης των ταγμάτων εφόδου και την επιχείρηση τρομοκράτησης των γειτονιών, όπου δρούσαν.
Τέλος, ο Γιώργος Μουρμούρης από την Εργατική Λέσχη Καλλιθέας ανέδειξε την άνοδο του εθνικισμού και πως αυτός συνδέεται με τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου από την μια και την ενίσχυση του φασισμού από την άλλη, υπογράμμισε τις κυβερνητικές ευθύνες για την θεσμική «νομιμοποίηση» της Χρυσής Αυγής και μετέφερε την ενδιαφέρουσα εμπειρία της Καλλιθέας για την αντιμετώπιση και τελικά απομόνωση της φασιστικής δράσης.

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος, ενώ ανακοινώθηκε η συμμετοχή της Μαχόμενης Ηλιούπολης στην κινητοποίηση της Παρασκευής 9 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Βάρναλη της Αργυρούπολης ενάντια στην προκλητική συμμετοχή εφέδρων στην μαθητική παρέλαση στην Αργυρούπολη.
Η μεγάλη επιτυχία της χθεσινής εκδήλωσης υπογραμμίζει το μεγάλο ενδιαφέρον για αντιφασιστική αντιρατσιστική δράση σε τοπικό και συνολικό επίπεδο, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ενός ελπιδοφόρου αντικυβερνητικού, αντικαπιταλιστικού κινήματος εργατικής λαϊκής και νεολαιίστικης διεκδίκησης. Στον αγώνα αυτό η κίνηση Μαχόμενη Ηλιούπολη θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις.


Μαχόμενη Ηλιούπολη (ΜΑΧ.Η)



Δημοφιλείς αναρτήσεις