Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Ώρα για ΜΑΧΗ

Kάλεσμα σε εκδήλωση-συζήτηση 17 Φεβρουαρίου 2019

Κάτοικοι της Ηλιούπολης, 


    Πριν σχεδόν δύο χρόνια (Απρίλιος 2017) πήραμε την πρωτοβουλία για την συγκρότηση της αριστερής ανατρεπτικής κίνησης «Μαχόμενη Ηλιούπολη - ΜΑΧΗ» στην συνοικία μας. Κι αυτό γιατί θέλουμε να συμβάλλουμε σε ένα ανατρεπτικό μαζικό κίνημα σε κάθε γειτονιά και δήμο, αλλά και συνολικά, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας ενάντια στους «κόφτες» των ονείρων μας, την κυβέρνηση και τα συστημικά κόμματα, την ΕΕ, το κεφάλαιο, μακριά από την μιζέρια της διαχείρισης και τη ρουτίνα της άσφαιρης διαμαρτυρίας.    

     Είμαστε εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, νέες-νέοι αλλά και μεγαλύτεροι, με συμβολή στους αγώνες στη γειτονιά μας και γενικότερα, πολύ πριν δημιουργηθεί η κίνησή μας. Από τους αγώνες ενάντια στο ΚΥΤ και για την προστασία του βουνού και του περιβάλλοντος, τις κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια, τα χαράτσια, τις κατασχέσεις, παρόντες στην πολύμορφη μάχη κατά του φασισμού, του ρατσισμού και του εθνικισμού, αλλά και με δραστηριοποίηση στο ευρύτερο εργατικό, λαϊκό και φοιτητικό κίνημα. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, αιώνιοι καρεκλοκένταυροι και παράγοντες που αποφασίζουν «για εμάς χωρίς εμάς».

    Οι θεσμικές αλλαγές που εισάγονται με την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι», στοχεύουν στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη πρόσδεση των δήμων με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Στοχεύουν στο βάθεμα του ρόλου των δήμων ως μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους και ως μηχανισμών επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Δύσκολα μπορεί να πειστεί κάποιος από την προπαγάνδα των κυβερνητικών κύκλων για το «τέλος των μνημονίων». Η άγρια αντιλαϊκή επίθεση κλιμακώνεται και επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, με βασικό πυλώνα υλοποίησης την μέχρι πρότινος συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την τωρινή ΣΥΡΙΖΑ-κοινοβουλευτικά ρετάλια. 

     Πέρα από λογικές «εφικτών» και «ρεαλιστικών» στόχων θέλουμε να συζητήσουμε για το ρεαλισμό μιας αξιοβίωτης ζωής για τους ανθρώπους του μόχθου, που δεν μπορεί παρά να έρθει με τη σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου. 

     Θέλουμε να σας παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας τις σκέψεις για ένα πλαίσιο στόχων με το οποίο θα παρέμβουμε στις εκλογές και κυρίως μετά από αυτές. Τις πρώτες μας σκέψεις για το ψηφοδέλτιο και τις δεσμεύσεις μας. 

Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η γνώμη σας για το πώς θα συνεχίσουμε και θα δράσουμε αποτελεσματικότερα για να προασπίσουμε το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια πόλη που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, κόντρα στα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας, τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων και τα μνημόνια, τις επιλογές των δημοτικών αρχών που υποκλίνονται στον Κλεισθένη Ι και τους κανόνες της αγοράς, όπως του Β. Βαλασόπουλου αλλά και των συστημικών συνδυασμών στην Ηλιούπολη. Θέλουμε τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια μας, που λειτουργεί με κέντρο τη συνέλευση της κίνησης και τη δημοκρατική ισότιμη συμμετοχή όλων των αγωνιστών. 

Γιατί δεν είναι μονόδρομος η μιζέρια, η μοιρολατρία, η απογοήτευση και η υποταγή! 

Γιατί υπάρχει ελπίδα στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία !

Δημοφιλείς αναρτήσεις