Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

«Φαεινές» ιδέες για τη Σκοτεινή αστική Σήραγγα της Ηλιούπολης

Στην ανακοίνωση της 11ης Ιουλίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του Γραφείου Δημάρχου, σχετικά με την «αστική σήραγγα» Ηλιούπολης, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

«… Έχουμε ταχθεί υπέρ της επένδυσης στο Ελληνικό, αλλά όχι αυτή να γίνει σε βάρος της πόλης μας.» ....
«Χωρίς την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης…. η Ηλιούπολη, που είναι ήδη σε τεράστιο βαθμό επιβαρυμένη… θα παραλύσει κυκλοφοριακά.» …
«…μία τέτοια καταστροφική εξέλιξη για την Ηλιούπολη, τόσο ο Δήμος, όσο και όλοι οι φορείς και πολίτες της πόλης δεν πρόκειται να την επιτρέψουν.» …

Και καταλήγει:
«… καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να προωθήσουν το έργο αυτό (τη Σήραγγα) με την ίδια προτεραιότητα και ταχύτητα που προωθούν την επένδυση στο Ελληνικό, ώστε και η συναίνεση των τοπικών κοινωνιών να διασφαλιστεί, και η επένδυση να προχωρήσει απρόσκοπτα.»

Να υπενθυμίσουμε στον απερχόμενο Δήμαρχο και την υποτονική –με άμεση ημερομηνία λήξης– πλειοψηφία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ωστόσο εξακολουθεί να συμπεριφέρεται αλαζονικά, ότι:
Δεν εξουσιοδοτήθηκαν ποτέ από τους δημότες της Ηλιούπολης να προβάλουν τη δική τους θέση, για λογαριασμό των δημοτών, για το ζωτικής σημασίας θέμα της «επένδυσης» του Ελληνικού, που αφορά όλη την Αττική και όχι μόνο τον αντίστοιχο και τους γειτονικούς Δήμους. Κι ούτε τους διαβεβαίωσε κανείς ότι οι δημότες θα συναινέσουν στις δικές τους προτεραιότητες και επιδιώξεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα.

Τη δεκαετία του 1990, οι κομμουνιστές Δήμαρχοι, Ελληνικού Κώστας Κορτζίδης (1975-1994) και Ηλιούπολης Δημήτρης Κιντής (1979-1990), οι πολιτικά ομογάλακτοι με τον κύριο Βαλασόπουλο και την παράταξή του Δήμαρχοι, Αργυρούπολης Δημήτρης Ευσταθιάδης (1976-1994), –μετέπειτα (1995-1998) πρώτος εκλεγμένος Νομάρχης Αθηνών– και Αλίμου Βασίλης Ξένος-Γαβριέλης (1983-1994) –μετέπειτα εκλεγμένος Αντινομάρχης Αθηνών (1995-1998)– δήλωναν ότι ο χώρος των αεροδρομίων και της αμερικανικής Βάσης στο Ελληνικό θα έπρεπε να γίνει μεγάλο Μητροπολιτικό Πάρκο, πνεύμονας πρασίνου για το Λεκανοπέδιο, και να αποδοθεί στους κατοίκους του, σαν χώρος εκδηλώσεων, αθλητισμού και αναψυχής. Σαν επικεφαλής μάλιστα της Νομαρχίας οι Δ. Ευσταθιάδης και Β. Ξένος έλεγαν ότι σκόπευαν να υλοποιήσουν τις εξαγγελίες τους.

Αξίζει κύριοι της απερχόμενης από τη Διοίκηση Δημοτικής Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη»:
    • Για λίγες ή πολλές, με ημερομηνία λήξης όμως, κακοπληρωμένες, ανασφάλιστες θέσεις εργασίας, κατά τη διάρκεια των κατασκευών.
    • Για την ανέγερση ενός Καζίνο, ουρανοξυστών και Εμπορικού Κέντρου, που οι Αθηναίοι δε χρειάζονται. 
    • Για μια γιαλαντζί ανάπτυξη στον τομέα των υπηρεσιών, που δεν προσφέρει τίποτε στη χώρα και τα λαϊκά συμφέροντα. Κι ούτε διασφαλίζει θέσεις εργασίας.
    • Για τη δημιουργία μιας αποστειρωμένης «πολιτείας» μέσα στην Πόλη, απροσπέλαστης στον κοινό πολίτη, με κτήρια και χρήσεις που θα υποβαθμίσουν την ποιότητα της κοινωνικής ζωής των Αθηναίων και θα προσβάλλουν την αισθητική της παράκτιας ζώνης.
    • Για μία «πολιτεία» που θα καταναλώνει ανεξέλεγκτα τεράστιες ποσότητες υδάτινων πόρων, οξυγόνου και ενέργειας, στερώντας τες από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου. 
    • Για το ξεπούλημα της Δημόσιας Γης και την κατάληψη της παραλιακής ζώνης. Με τη σύμβαση-σκάνδαλο, που υπογράφηκε, το Ελληνικό χαρίστηκε στη LAMDA Development, «αντί πινακίου φακής».
    • Για την κυκλοφοριακή ασφυξία που αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί. 
    • Για τη γιγάντωση –αντί κατάργηση- του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (Κ.Υ.Τ) στο χώρο των Αστυνομικών, το οποίο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με δύο Δημοτικά, ένα Γυμνάσιο, ένα Βρεφονηπιακό σταθμό, ένα Νηπιαγωγείο, το Κολυμβητήριο και χώρους άθλησης. Παρά το γεγονός πως οι δημότες απαιτούν τόσα χρόνια την κατάργησή του, το Κ.Υ.Τ. θα γιγαντωθεί για να εξυπηρετεί τις ενεργειακές ανάγκες αυτής της πολιτείας και τα συμφέροντα των εταιρειών, επιβαρύνοντας την υγεία των δημοτών.

Αξίζει κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αναιμικής πλειοψηφίας να υπεραμύνεστε της συγκεκριμένης επένδυσης «μέχρι τελευταίας ρανίδος»;
Με ποιους τέλος πάντων είστε; Με τους δημότες που είναι χρέος σας να υπηρετείτε ή με τους μεγαλοκαρχαρίες;
Όσο για τη Σήραγγα που (πολύ)συζητήσατε, θα γίνει επιτέλους μία υπεύθυνη, σοβαρή, επιστημονική μελέτη για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην Ηλιούπολη; Πέρα από ιδιωτικά συμφέροντα, μελετητικές και κατασκευαστικές εταιρείες;
Θα γίνει μία μελέτη που θα αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών ζωής του πολίτη και όχι των αρπακτικών; Μία λύση που θα σέβεται και θα προστατεύει το Περιβάλλον και το Βουνό, ζωτικό πνεύμονα για την ανάσα των πολιτών; Και μόνη η σκέψη για οποιαδήποτε επέμβαση στον Υμηττό, για οποιοδήποτε έργο στα όρια του είναι έγκλημα και θα βρει αντιμέτωπους τους δημότες. 
Κι όσο για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στον Προφήτη Ηλία, «εν χορδαίς και οργάνοις», καλό θα ήταν να δημοσιοποιήσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή τα έγγραφα που νομιμοποιούν την οικοδόμησή του.
Είναι ντροπή, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, να υποδεικνύετε έμμεσα στη νέα Κυβέρνηση τον τρόπο με τον οποίο θα παρακάμψει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, αντίδραση και αντίσταση, «διασφαλίζοντας τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, ώστε η επένδυση (στο Ελληνικό) να προχωρήσει απρόσκοπτα». «Ψυχή τε και σώματι» υποταγή στα κέρδη της επιχειρηματικότητας, όλα για το Κεφάλαιο!

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη καλεί όλους τους δημότες, τις συλλογικότητες και τις δημοτικές παρατάξεις που υιοθετούν ειλικρινά την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας:

Να συμβάλουμε αποτελεσματικά, μαζί με τους δημότες των όμορων Δήμων, στη δημιουργία ενός αγωνιστικού Μετώπου για τη ματαίωση (ποτέ δεν είναι αργά) της «επένδυσης» στο Ελληνικό και την υπεράσπιση του Υμηττού από οποιαδήποτε αυθαιρεσία. 


Η ΜαχΗ θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις