Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Απριλίου 19:00 μπροστά στο Ασκληπιείο Βούλας.

Η ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη στηρίζει την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» και καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την

Τετάρτη 21 Απριλίου 19:00

μπροστά στο Ασκληπιείο Βούλας.


Σωματείο Εργαζομένων Γ. Ν. «Ασκληπιείο Βούλας»

ΟΧΙ στην αναστολή της καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας

Κικίλια και Κοντοζαμάνη

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ

Μετά από 50 χρόνια καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας, το Ασκληπιείο Βούλας, το μοναδικό δη­μό­σιο νο­σο­κο­μεί­ο στα νότια προ­ά­στια, κλείνει την πύλη του καθημερινά στις 15:00 και εφημερεύει κάθε 4η ημέρα. Έτσι αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ.

Στην καθημερινή ορθοπεδική εφημερία του Ασκληπιείου εξετάζονται κατά μ.ο. 81 ασθενείς.  Το 2019 έγιναν 2180 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία, το 2020 έγιναν 1750 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία. Δεν ξέρουμε πότε αποφασίστηκε αυτή η αθλιότητα σε βάρος των κατοίκων της Νοτιανατολικής Αττικής. Ξέρουμε όμως ότι το προσωπικό του  νοσοκομείου μας το ανακάλυψε τυχαία, αφού δεν περισσεύει σεβασμός από τους κυβερνώντες για την ενημέρωση των υγειονομικών του Ασκληπιείου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Ξέρουμε επίσης ότι κανένας από τους θεσμικούς παράγοντες του νοσοκομείου μας δεν αιτήθηκε ένα τέτοιο μέτρο, πλην ίσως της διοίκησης, που επισήμως δηλώνει ότι δεν γνώριζε, παράλληλα δε μας ζητάει να κάνουμε υπομονή και να το ….. δοκιμάσουμε, ενώ προσπαθεί να μας πείσει με αστήρικτα επιχειρήματα του τύπου «επιβαρύνεται σημαντικά το Ασκληπιείο λόγω της μετατροπής του Θριασίου και του Ερυθρού σε νοσοκομεία κόβιντ, δεν έχουμε επάρκεια σε προσωπικό, οπότε το κλείσαμε».

Την ώρα που μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής έχουν κλείσει την πόρτα σε ασθενείς άλλων νοσηροτήτων (Θριάσιο, Ερυθρός, Σισμανόγλειο, Τζάνειο, Σωτηρία), την ώρα που η κυβέρνηση ανοίγει τα καταστήματα και τα λύκεια αυξάνοντας έτσι την κίνηση στις μεγάλες οδικές αρτηρίες, η αναστολή της ορθοπεδικής εφημερίας του Ασκληπιείου έχει ως αποτέλεσμα να μένει σε ολόκληρη την Αττική μόνο το ΚΑΤ  για την αντι­με­τώ­πι­ση του επείγοντος ορθοπεδικού περιστατικού. 

Κύριε Κικίλια, κύριε Κοντοζαμάνη, κύριε Ροϊλέ, κύριοι της Διοίκησης του Ασκληπιείου Βούλας, βάσει ποιων κριτηρίων πήρατε αυτή την τόσο επιζήμια για τους κατοίκων των νοτίων, αλλά και των νησιών, απόφαση; Βλέπετε, δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι τα κριτήρια αυτά είναι υγειονομικά. Έχετε κάνει τα πάντα ένα χρόνο τώρα για να μας αποδείξετε ότι ποσώς ενδιαφέρεστε για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων αυτής της χώρας. Αφήνετε το ΕΣΥ απροστάτευτο, οργανώνετε μέρα με την ημέρα την εξαθλίωση και την απαξίωση του δημόσιου νοσοκομείου, οργανώνετε μέρα με την ημέρα την απαξίωση των υγειονομικών του ΕΣΥ.

Ανοιγοκλείνετε, κύριοι υπουργοί και κύριοι διοικητές της 2ης ΥΠΕ και του Ασκληπιείου 100 και πλέον κλίνες Covid στο νοσοκομείο μας χωρίς καμία ενίσχυση σε γιατρούς και νοσηλευτές. Ανοιγοκλείνετε τη ρευματολογική κλινική, μειώσατε τα τακτικά χειρουργεία. Και τώρα, επιχειρείτε άλλο ένα χτύπημα στο αδια­πραγ­μά­τευ­το κοι­νω­νι­κό αγαθό της υγεί­ας και της ζωής, χωρίς να υπάρ­χει σαφής αι­τιο­λο­γι­κή συ­σχέ­τι­ση με την παν­δη­μία Covid.

Κύριοι της διοίκησης, κύριε Πλεμμένε και κύριε Βουγιουκλάκη είστε υπόλογοι απέναντι στους κατοίκους των νοτίων.

Μήπως εν τέλει τα κριτήρια σας είναι αυτά της ενίσχυσης της ιδιωτικής κερδοφορίας στην περιοχή των νοτίων; Ποιος κερδίζει από την περιστολή της ορθοπεδικής εφημερίας του νοσοκομείου μας; Μήπως τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της περιοχής;

Πρό­κει­ται για άλλη μία κα­θα­ρά τα­ξι­κή επιλογή της κυ­βέρ­νη­σης, που σε πε­ρί­ο­δο σφο­δρής παν­δη­μί­ας, επι­λέ­γει με κυ­νι­σμό την επι­βί­ω­ση μόνο όσων έχουν να πλη­ρώ­σουν ιδιω­τι­κά θε­ρα­πευ­τή­ρια. Covid και μη-covid πε­ρι­στα­τι­κά απο­τε­λούν επι­κίν­δυ­νη πε­ρι­πέ­τεια για τους «εξαρ­τώ­με­νους» από το μισθό τους.

Κύριοι του υπουργείου υγείας και της 2ης ΥΠΕ, κύριε Πλεμμένε και κύριε Βουγιουκλάκη, οργανώνετε την απαξίωση του νοσοκομείου μας, προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία. Σας καλούμε να άρετε άμεσα την απόφαση για απόσυρση του Ασκληπιείου από την καθημερινή ορθοπεδική εφημερία. Δεν θα σας αφήσουμε να ρημάξετε το δημόσιο νοσοκομείο. Ενισχύστε ΤΩΡΑ το Ασκληπιείο Βούλας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Όχι στη συρρίκνωση της λειτουργίας του, όχι στην αναστολή της ορθοπεδικής εφημερίας.

Ως εδώ! Καλούμε τους κατοίκους της Νοτιανατολικής Αττικής να υπερασπιστούν το Ασκληπιείο Βούλας. Καλούμε όλους τους αγωνιζόμενους πολίτες να πάρουν στα χέρια τους το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου μας.

Σας καλούμε όλους και όλες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη 21 Απριλίου 19:00 μπροστά στο Ασκληπιείο Βούλας.

Βούλα 15-04-2021

Για το Δ.Σ.

    Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γ. Γραμματέας

Δέσποινα Τοσονίδου                                                Δημήτρης Γαρδικλής 

Δημοφιλείς αναρτήσεις