Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Αντιδημοκρατική μεθόδευση και ανερμάτιστη τακτική κυβέρνησης και δημάρχων για τις συνεδριάσεις του ΔΣ

Με μια εντελώς ανερμάτιστη και κατάφορα αντιδημοκρατική ανακοίνωση η δημαρχία Χατζιδάκη προωθεί συγκεκριμένες στοχεύσεις για τις συνεδριάσεις του ΔΣ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο κείμενο διευκρινήσεων, η πρώτη έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης μόνο για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες COVID-19 το τελευταίο εξάμηνο, με παρουσία των ανεμβολίαστων μελών μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μόνο σε περιπτώσεις που χρειάζεται μυστική ψηφοφορία, θα επιτραπεί είσοδος για όλους, ανά ομάδες των 7, συμπεριλαμβανομένων των ανεμβολίαστων και εφόσον προσκομίσουν αρνητικό μοριακό ή rapid test.

Η δημοτική αρχή επιβάλλει με την απόφασή της αυτή -σε συνέχεια της της ΚΥΑ- διαχωρισμό σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Aπαγορεύει τη δια ζώσης συμμετοχή στους ανεμβολίαστους.

 Την ίδια στιγμή που τα σχολεία ανοίγουν με 25 μαθητές σε αίθουσες των 35 τετραγωνικών, τα γυμναστήρια με άλλα πρωτόκολλα, για να μη μιλήσουμε για το στοίβαγμα δεκάδων ανθρώπων σε ένα λεωφορείο ή τα πρωτόκολλα λάστιχο όταν πρόκειται για την τουριστική σεζόν.  

Ως Μαχόμενη Ηλιούπολη θεωρούμε ότι κυβέρνηση και δημοτική αρχή στοχεύουν: στον κοινωνικό αυτοματισμό, στην απαλλαγή της κυβέρνησης από τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας και στη μετάθεση της ευθύνης στο λαό (τώρα στους ανεμβολίαστους) ως υπεύθυνους για την πανδημία και την εξέλιξη της, στην επίδειξη αυταρχισμού και στιγματισμού μέρους των εργαζομένων, στις διαρκείς απαγορεύσεις για τον λαό και τη νεολαία, στην επιβολή άλλης ατζέντας ώστε να φύγει η συζήτηση και η δράση από τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα που επιδεινώθηκαν από την πανδημία και την αστική, ιδιωτικοοικονομική διαχείριση της.

Στόχος κυβέρνησης και δημαρχίας είναι επίσης, να νομιμοποιηθεί και να κατισχύσει ένα μεικτό σύστημα συνεδριάσεων δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη όπως ακριβώς προωθεί και ο νόμος Χατζηδάκη για τις συλλογικές και εκλογικές διαδικασίες των εργατικών συνδικάτων και ταυτόχρονα να προχωρήσουν σε περαιτέρω περιορισμό των όποιων ψηγμάτων δημοκρατικής λειτουργίας είχαν απομείνει, επιχειρώντας τον αποκλεισμό της συμμετοχής κατοίκων, συλλογικοτήτων της πόλης, φορέων και την αποφυγή της μαζικής παρουσίας των κινημάτων με χρήση κυρίως κατασταλτικών μέτρων. 

Καταγγέλλουμε το μεικτό σύστημα συνεδριάσεων, διεκδικούμε δια ζώσης συνεδριάσεις με προσκόμιση από όλους αρνητικού μοριακού τεστ ή rapid (το οποίο θα παρέχεται δωρεάν) και σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους με την τήρηση όλων των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Αυτά οφείλει να εξασφαλίσει η δημοτική αρχή. Ως Μαχόμενη Ηλιούπολη δεν θα συμβάλλουμε στην κατίσχυση των υβριδικών μοντέλων, στον διαχωρισμό των πολιτών, και δε θα επιδείξουμε πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά αρνητικό rapid test. Με αυτή τη λογική θα απέχουμε από τις συνεδριάσεις της Κυριακής 5/9 και καλούμε τις παρατάξεις να πράξουν το ίδιο με στόχο να εξασφαλιστούν τα παραπάνω.

Είναι υποκρισία να ζητούνται πιστοποιητικά και όχι τεστ (των οποίων η κυβέρνηση αίρει μεθοδευμένα τη δωρεάν διενέργειά), τη στιγμή που είναι γνωστό πως περιπτώσεις μετάδοσης του ιού υπάρχουν ακόμα και από εμβολιασμένα άτομα. Ειδικά η απόφαση να μην γίνονται δεκτοί για rapid test στις δημόσιες δομές οι ανεμβολίαστοι, αποτελεί μια προκλητικά απαράδεκτη τιμωρητική κίνηση, με άμεσο όφελος για τις ιδιωτικές αλυσίδες εμπορίου της υγείας.

Τα μοριακά και τα rapid test πρέπει να πυκνώσουν και να γίνονται στις δημόσιες δομές ή με συνταγή για όλους τους πολίτες, κάτι που αποτελεί και μέσο αποτελεσματικού επιδημιολογικού ελέγχου. Με τα μέτρα που παίρνει, η κυβέρνηση οδηγεί την υγεία του λαού και την πρόληψη σε ολοκαύτωμα. 

Το εργατικό κίνημα και η αντικαπιταλιστική αριστερά δίνουν την μάχη για τον μαζικό εμβολιασμό, με στήριξη από το δημόσιο σύστημα υγείας. Θεωρούμε τον εμβολιασμό ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του καθένα μας και όλων μαζί. Είναι στάση κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Ο αναγκαίος εμβολιασμός όμως δεν προωθείται με την κυβερνητική πολιτική, που αντιθέτως προωθεί την τιμωρία, τον διαχωρισμό, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατασκευή ενόχων, τις αναστολές εργασίας και τη στέρηση μισθού. Λέμε ναι στον μαζικό εμβολιασμό και όχι στην υποχρεωτικότητα και στην τιμωρία των εργαζομένων. Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα και ανάγκη, όχι πεδίο ποινικοποίησης και εξαγοράς. Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια διαχωρισμού των πολιτών, ενάντια σε κάθε στέρηση εργασιακών, δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που προωθεί η κυβέρνηση.





Δημοφιλείς αναρτήσεις