Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ KAI ΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ


Στεκόμαστε με ταξική αλληλεγγύη και ενότητα στο πλευρό των εργατών στη ΛΑΡΚΟ για να μην περάσει το εγκληματικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δια στόματος των Υπουργών Οικονομικών  Χρήστο Σταϊκούρα Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκας και Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ πως  μέχρι να διεξαχθεί ο διαγωνισμός,  ο Ειδικός Διαχειριστής  θα απολύσει όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ δίνοντας  την αποζημίωση  που προβλέπει  η νομοθεσία. Ο Ειδικός Διαχειριστής θα επαναπροσλάβει μόνο ένα μέρος του προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου  για την διασφάλιση της λειτουργίας του εργοστασίου.

 Οι άνω των 55 χρόνων εργαζόμενοι της βιομηχανίας θα μπουν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και οι υπόλοιποι στο ταμείο ανεργίας και μετά από ένα χρόνο θα ενταχθούν σε προγράμματα μακροχρόνιας ανεργίας. Οι 300 εργαζόμενοι που διαμένουν στους  οικισμούς της ΛΑΡΚΟ θα ξεσπιτωθούν, γιατί τα σπίτια είναι περιουσία της βιομηχανίας. Σε 1 μήνα θέλουν να κλέψουν τη ζωή χίλιων οικογενειών της εργατικής τάξης.

Είναι σαφές, πως η εγκληματική ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ  όχι μόνο παραδίδει  το πάμπλουτο υπέδαφός της στα αρπακτικά των πολυεθνικών, αλλά “ρίχνει στον Καιάδα” της ανεργίας και της φτώχειας  με ταξικό κυνισμό και αδιαφορία πάνω από 1000 εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη κερδοφορία των επίδοξων επενδυτών. 

Οι κυβερνήσεις διαχρονικά, αφού απαξίωσαν και κατάκλεψαν την ΛΑΡΚΟ στερώντας  της δισεκατομμύρια ευρώ με τις άθλιες συμφωνίες που έκλειναν,  τώρα εμφανίζουν ως μονόδρομο την ιδωτικοποίηση της  γιατί τάχα κόπτονται για τα χρήματα των φορολογούμενων.  Κυβερνήσεις και Ε.Ε  αρνούνται την κρατική ενίσχυση και τη διάσωση μιας δημόσιας εταιρείας, την ίδια στιγμή που έδωσαν δισεκατομμύρια για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, και επιδοτούν πλουσιοπάροχα με τζάμπα χρήμα και πολλά εκατομμύρια τις επιχειρήσεις μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για τη χασούρα της πανδημίας.  

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει 8000 μισθό σε γιάπηδες να διοικούν ως και 6 χρόνια τον ΕΦΚΑ, και απολύει εργάτες που μόχθησαν μια ζωή, δίνοντάς τους στην καλύτερη περίπτωση δουλειά με ψίχουλα για λίγους μήνες  στα λεγόμενα κοινωφελή προγράμματα.

Καμιά κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει το έγκλημα. Ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα υποκριτικά εμφανίζεται «υποστηριχτής» των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Το έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους αφορά όλη την εργατική τάξη. Το ίδιο σχέδιο προετοιμάζεται και για μια σειρά άλλες δημόσιες επιχειρήσεις  με την απόλυση χιλιάδων  εργαζομένων να είναι προ των πυλών.  

Για τον υποταγμένο συνδικαλισμό, τα λόγια είναι περιττά. Η ΓΣΕΕ, δεν θεωρεί σημαντική την προκήρυξη κάποιου απεργιακού αγώνα για την απόλυση 1000 εργαζομένων και τη διάλυση μιας δημόσιας. ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ από κοινού δεν αντιδρούν σε καμία επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη .

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ

  • Για να  μην ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ και καμία άλλη εταιρεία, αντίθετα να περάσουν σε δημόσια ιδιοκτησία  μεγάλες στρατηγικής σημασίας εταιρείες με εργατικό έλεγχο  για να σταματήσουν να τις κλέβουν οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις, με απειθαρχία στις εντολές και τις ντιρεκτίβες της ΕΕ . Για να λειτουργήσουν με κριτήριο τα συμφέροντα των εργατών και όλης της κοινωνίας  
  • Για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος. Για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.  Για ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για να μην θρηνούμε νεκρούς και σακατεμένους.
  • Για αξιοπρεπείς μισθούς και συμβάσεις εργασίας με δραστική μείωση του χρόνου εργασίας ξεκινώντας  με (7ωρο, 35ωρο, 5ήμερο)

Πρέπει τα συνδικάτα, οι κινήσεις πόλης και οι συλλογικότητες με ταξικό προσανατολισμό να είμαστε παρόντες ώστε  να διευρύνεται το μέτωπο με πανεργατικά χαρακτηριστικά απέναντι στην κυβέρνηση, την  Ε.Ε, το κεφαλαίου που επιδιώκει να συντρίψει εργατικά, δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και σπέρνει φτώχεια, ανεργία.        

Σαν Μαχόμενη Ηλιούπολη καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία της Ηλιούπολης  να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για  να δείξουμε έμπρακτα την ταξική μας αλληλεγγύη.




Δημοφιλείς αναρτήσεις