Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Μήνυμα αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη Παλαιστίνη από την Ηλιούπολη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Μαχόμενης Ηλιούπολης για την Παλαιστίνη την Παρασκευή 3/11 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Δεν ήταν μόνο η αξιοσημείωτη συμμετοχή κατοίκων της Ηλιούπολης, αλλά και το ενδιαφέρον, που εκδηλώθηκε με ερωτήσεις και αρκετές παρεμβάσεις.




Εισηγήσεις έγιναν από τους Μοχάμεντ Ελ Μπάτα, Παλαιστίνιο αγωνιστή που ζει στην Ελλάδα, Δημήτρη Καλτσώνη, πανεπιστημιακό, καθηγητή στο Πάντειο και τον Ακρίτα Καλούση, καθηγητή-μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μέλος της πρωτοβουλίας «Ένα σχολείο για τη Γάζα». Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε και βίντεο από την επίσκεψη μελών της Πρωτοβουλίας «Ένα σχολείο για τη Γάζα» στη μαρτυρική Παλαιστίνη.

Ο Μοχάμεντ Ελ Μπάτα μετέφερε την τραγική κατάσταση από το μακελειό που πραγματοποιεί το Ισραήλ, με τη συναίνεση ΗΠΑ και ΕΕ, στη Γάζα και γενικότερα στην Παλαιστίνη, ο Δ. Καλτσώνης κατέρριψε τεκμηριωμένα –και από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου- τα επιχειρήματα του κράτους του Ισραήλ και των συμμάχων του για «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» και ο Α. Καλούσης μίλησε για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων της συναίνεσης στην εμπλοκή στον βάρβαρο πόλεμο του Ισραήλ και υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης αντιπολεμικού κινήματος, καθώς και τον ρόλο που μπορεί να παίξουν τα σωματεία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρχε στις πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις, όπου πέρα από ερωτήσεις κατανόησης της κατάστασης, υπήρξε έντονη αναζήτηση για τι μπορούμε να κάνουμε για να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και να εμποδιστεί η εμπλοκή της Ελλάδας στο έγκλημα στη Γάζα και γενικότερα.

Η αριστερή ανατρεπτική κίνηση Μαχόμενη Ηλιούπολη, μετά από την παρέμβασή της στην παρέλαση με πανό και την εκδήλωση αυτή, θα συνεχίσει τις δράσεις της για «λευτεριά στην Παλαιστίνη» κι ενάντια στη δολοφονική επιδρομή του Ισραήλ και των ιμπεριαλιστών συμμάχων του.





Δημοφιλείς αναρτήσεις