Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Προσλήψεις και μέσα για την καθαριότητα, όχι εκκλήσεις για «εθελοντισμό»

Πρώτο δείγμα γραφής έδωσε ο νέος δήμαρχος Ηλιούπολης κι αυτό είναι τελείως απαράδεκτο. Ο Στάθης Ψυρρόπουλος μίλησε για ένα «Σχέδιο Έκτακτης Αντιμετώπισης Καθαριότητας» και «κάνει έκκληση σε όλους τους αρμοδίους, δημότες και εθελοντές να συστρατευθούν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, για να απομακρυνθούν τα κλαδιά και τα ογκώδη αντικείμενα, προς αποφυγήν ατυχημάτων και τραυματισμών».

Το να καλείς με ανακοινώσεις τους αρμόδιους να συστρατευθούν και τους πολίτες να δράσουν εθελοντικά για ένα τέτοιο καυτό πρόβλημα όπως είναι η καθαριότητα αποκαλύπτει τα τεράστια προβλήματα ελλείψεων προσωπικού και μέσων, που αντιμετωπίζει ο δήμος Ηλιούπολης (ως αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και διαχείρισης πολλά χρόνια τώρα) και τα οποία δεν λύνονται με εκκλήσεις και «εθελοντισμό».

Δουλειά της δημοτικής αρχής είναι να παρουσιάσει ένα πραγματικό σχέδιο για την καθαριότητα στην πόλη μας και να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και προμήθεια των αναγκαίων οχημάτων, μηχανημάτων. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές και ωραιοποίηση καταστάσεων.

Επιπλέον, οι κινήσεις της νέας δημοτικής αρχής ανοίγουν τον δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας. «Η κατάσταση δεν είναι καλή, όλοι θέλουμε καθαριότητα αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε τους διαγωνισμούς, πάμε να δώσουμε κομμάτια της πίτας σε εργολάβους», είναι μια λογική που την έχουμε δει πολλές φορές, με τα γνωστά αποτελέσματα: Κέρδη για ιδιωτικές εταιρείες, υποβάθμιση των υπηρεσιών.

Η κινητοποίηση για τη διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων, με σεβασμό στην πόλη και το περιβάλλον, είναι ο δρόμος που πρέπει να περπατήσουν οι κάτοικοι της Ηλιούπολης.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα και στις δημοτικές υπηρεσίες και όχι απολύσεις.

-  Λειτουργία όλου του στόλου των οχημάτων-μηχανημάτων του δήμου.

-  Αγορά από τον δήμο και κάλυψη των αναγκαίων κενών σε μηχανήματα και μέσα.





Δημοφιλείς αναρτήσεις