Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Προκλητική μισαλλόδοξη ενέργεια του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας για τον Κ. Κατσίφα

Η ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την ανακοίνωση του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας, ο οποίος προτίθεται να μνημονεύσει τον Ι. Κατσίφα την Κυριακή 27/10/2019 ως ήρωα και εθνομάρτυρα.

Είναι σε κάθε περίπτωση ανησυχητικός ο συσχετισμός της ανακοίνωσης όπου προκύπτει πως η αγάπη για τον Χριστό και την Πατρίδα φυτρώνει μέσα από την κάννη του καλάσνικοφ του Κατσίφα.

Προκύπτει το ερώτημα αν οι υπεύθυνοι της ανακοίνωσης και ο φορέας που εκπροσωπούν επικροτούν ανάλογες ενέργειες, ή εάν προτίθενται και σχεδιάζουν να τις επαναλάβουν.




Ενδεχομένως ανθρώπινες ζωές που θα χαθούν θα θεωρηθούν θεμιτές παράπλευρες απώλειες στην αναζήτηση του διεστραμμένου Μεγαλοϊδεατισμού των οπαδών τέτοιων πεποιθήσεων; Επικροτεί η εκκλησία αλυτρωτικές και επιθετικές λογικές, απέναντι στους γειτονικούς λαούς; Και ποιοι προσπαθούν να «ξεπλύνουν» πρακτικές που αγκάλιασε η Χρυσή Αυγή, τώρα που η δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης ολοκληρώνεται; 

Είναι φανερό ότι κάποιοι επιθυμούν να αναζωπυρώσουν επικίνδυνες εθνικιστικές ιδέες και πρακτικές, αξιοποιώντας το ακροδεξιό κλίμα που εκπέμπει η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τον μιλιταριστικό και ξεπερασμένο «θεσμό» των μαθητικών παρελάσεων.

Ενημερώνουμε δε ότι πριν λίγο καιρό είχαν κάνει την εμφάνισή τους σε διάφορα σχολεία της πόλης εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα.

Κάθε Ηλιουπολίτης/Ηλιουπολίτισσα με δημοκρατική συνείδηση δεν μπορεί παρά να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή πρόθεση και να απαιτήσει τη δημόσια απολογία των υπεύθυνων.

Οι λαοί έχουν ανάγκη από αγώνες για ειρήνη και λευτεριά και όχι από «ήρωες» εθνικισμού και αλυτρωτισμού.

Ολόκληρη η απαράδεκτη ανακοίνωση του Ι.Ν. Αγ. Μαρίνας μπορεί να βρεθεί ΕΔΩ


Δημοφιλείς αναρτήσεις