Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Αγώνας για το Κέντρο Υγείας, αγώνας για τη ζωή μας

Καλούμε τους κατοίκους της Ηλιούπολης στη συγκέντρωση που διοργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς την 

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στις 1 μ.μ., στο Κέντρο Υγείας.

Με μια προκλητική απόφαση κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας κατήργησαν ουσιαστικά το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης (πρώην ΙΚΑ) μετατρέποντάς το αποκλειστικά σε Κέντρο Εμβολιασμών. Όλα τα ραντεβού ακυρώθηκαν, νέα δεν κλείνονται και οι κάτοικοι της Ηλιούπολης και των γύρω περιοχών είναι υποχρεωμένοι ή να τρέχουν σε άλλους δήμους (εν μέσω πανδημίας!) ή να καταφύγουν στην ιδιωτική υγεία (νέα κυβερνητική πριμοδότηση), πληρώνοντας ακριβά σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας. Πρόκειται για μία απόφαση που κτυπά βάναυσα το δικαίωμα στη δημόσια περίθαλψη, προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία, βάζει ζωές σε κίνδυνο!

Γιατί έγινε αυτό; Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού για τους εμβολιασμούς, ούτε στην ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος, που είχε περικοπεί δραματικά από τα μνημόνια. Χώρος υπάρχει, προσωπικό λείπει. Αποτέλεσμα; Τέλος στο Κέντρο Υγείας!

Η πολιτική τους είναι εγκληματική για τη δημόσια υγεία και καταστροφική για τις ζωές μας. Ευρωπαϊκή Ένωση, πολυεθνικές του φαρμάκου και κυβέρνηση οδήγησαν σε φιάσκο τον μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό. Τεστ γίνονται ελάχιστα, η ιχνηλάτηση είναι ανέκδοτο, συγκοινωνίες και χώροι εργασίας είναι «θερμοκήπια» κορονοϊού, τα σχολεία μισάνοιξαν όπως έκλεισαν (χωρίς τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης), οι δαπάνες στην Υγεία μειώθηκαν για το 2021(!) και προσλήψεις γίνονται μαζικά στην αστυνομία και όχι στην Υγεία. 

Δεν πάει άλλο έτσι, ήρθε η ώρα να πάει αλλιώς! Διεκδικούμε:

  • Να λειτουργήσει ξανά ολοκληρωμένα το Κέντρο Υγείας με όλα τα ιατρεία. Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. 
  • Να φτιαχτεί ειδική μονάδα με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον εμβολιασμό covid -19. Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.
  • Να προχωρήσει άμεσα ο μαζικός δημόσιος και δωρεάν εμβολιασμός.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως μαζικά δωρεάν τεστ, πύκνωση της συγκοινωνίας, 15 μαθητές στην τάξη, ενίσχυση του ΕΣΥ.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για τις δημόσιες ανάγκες και όχι το ανάποδο.

Η κινητοποίηση αυτή να είναι η αρχή ενός αποφασιστικού μαζικού και ενωτικού αγώνα για να ξανακερδίσουμε το Κέντρο Υγείας στην πόλη μας, για να κερδίσουμε την μάχη κατά της πανδημίας κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Δημοφιλείς αναρτήσεις