Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Το μήνυμα του αγώνα ξανά στην Ηλιούπολη

 Εκατοντάδες κάτοικοι της Ηλιούπολης, με έντονη την παρουσία των νέων, διαδήλωσαν για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο στον δήμο μας, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των τραγικών ελλείψεων στη δημόσια υγεία, της αστυνομοκρατίας, της φτώχειας και του λουκέτου στην εκπαίδευση. 

Η αρχική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία, ύστερα από κάλεσμα της Συνέλευσης Αγώνα Κατοίκων Ηλιούπολης, που συγκροτήθηκε το προηγούμενο Σάββατο μετά την μεγαλειώδη διαδήλωση. Ακολούθησε πορεία μέσω των κεντρικών δρόμων της πόλης, με τελική κατάληξη το Κέντρο Υγείας. Σαφής ο συμβολισμός, για την ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων υγείας. Εξάλλου ήταν οι κινητοποιήσεις του λαού της Ηλιούπολης, που επανέφεραν την λειτουργία του Κέντρου Υγείας, καθώς η κυβέρνηση είχε προχωρήσει σε μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο. 

Στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε είχε μαζική παρουσία και η Μαχόμενη Ηλιούπολη, ενισχύοντας με όλες της τις δυνάμεις την προσπάθεια να συγκροτηθεί κίνημα στην πόλη και να βγουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι των γειτονιών στον αγώνα. 

Ελπιδοφόρο βήμα είναι η συγκρότηση της Συνέλευσης Αγώνα, που ανακοίνωσε στην ολοκλήρωση της πορείας τα επόμενα ραντεβού και παρεμβάσεις. 

Ζητούμενο είναι η συνέχιση και διεύρυνση της αγωνιστικής δράσης, για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, για Υγεία, Εργασία, Παιδεία, Ελευθερία, Περιβάλλον και Πολιτισμό, για την ανατροπή της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής και της συναίνεσης με την κυρίαρχη πολιτική. 

Συνεχίζουμε - πίσω δεν γυρνάμε!




Δημοφιλείς αναρτήσεις