Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Εξόρμηση της ΜΑΧόμενης Ηλιούπολης σε χώρους εργασίας του δήμου

Μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου Ηλιούπολης βρέθηκαν από το ξημέρωμα σήμερα μέλη της «Μαχόμενης Ηλιούπολης» και της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική», που περιόδευσαν σε χώρους εργασίας του δήμου. Η αφετηρία ήταν στον χώρο που συγκεντρώνονται οι εργαζόμενοι/ες του πράσινου, στη συνέχεια έγινε περιοδεία στο γκαράζ, στην καθαριότητα και στις τεχνικές υπηρεσίες, ενώ η εξόρμηση των δύο κινήσεων ολοκληρώθηκε με περιοδεία στο δημαρχείο.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν μέλη της Μαχόμενης Ηλιούπολης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο Νίκος Μπινιώρης, εργαζόμενος στον δήμο Καλλιθέας, συνδικαλιστής στους ΟΤΑ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Τα μέλη των δύο κινήσεων τόνισαν πως υπερασπίζουν μαχητικά τα δικαιώματα των εργαζομένων για μόνιμη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές σχέσεις για να μπορείς να ζήσεις από μία δουλειά και όχι να πρέπει να δουλεύεις 13ωρα για ψίχουλα μέχρι τα γεράματα.

Υπογράμμισαν την ανάγκη για ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές παντού (από τα αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά, μέχρι την παιδεία, υγεία, καθαριότητα, πράσινο, πρόνοια, πολιτισμό κλπ.) και πως γι’ αυτό χρειάζεται να ενισχυθούν οι υπηρεσίες, ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης, ιδιωτικοποίησης, απαξίωσης και διάλυσης, που προωθούν η δημοτική αρχή της Ηλιούπολης, η Περιφέρεια Αττικής, η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα των ευρω-μνημονίων.

Διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους πως όπως και πριν θα είναι στο πλάι τους και κάλεσαν σε εκλογική ενίσχυση της Μαχόμενης Ηλιούπολης με επικεφαλής τον Πέτρο Μανιάτη και της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική με επικεφαλής τον Κώστα Τουλγαρίδη, για να σπάσουν οι εκλογικοί αντιδημοκρατικοί φραγμοί του 3%.

Μαχητικά κι ανατρεπτικά την Κυριακή 8 Οκτώβρη και μετά στους δρόμους του αγώνα, γιατί εκεί θα κριθεί το δίκιο!






Δημοφιλείς αναρτήσεις