Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Δήλωση του επικεφαλής της ΜΑΧόμενης Ηλιούπολης, Πέτρου Μανιάτη

 


Ελάχιστες μέρες έμειναν πια για την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται λίγο καιρό μετά τις μεγάλες καταστροφές των πυρκαγιών σε Ρόδο και Έβρο και των πλημμυρών στην Θεσσαλία.

Κανένας και καμία δεν μπορεί και δεν πρέπει να κλείσει τα ματιά σε αυτά τα γεγονότα, συνέχεια του εγκλήματος στα Τέμπη. Κι αυτό γιατί φανερώνουν χωρίς ίχνος ντροπής το πως δήμοι-περιφέρειες-κυβερνήσεις αντιλαμβάνονται όλους κ όλες εμάς.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, δεν έχουν αξία γι’ αυτούς. Αυτοί μετράνε μόνο κέρδη και ζημιές!

Σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη Αττική, η Ηλιούπολη έχει την «ατυχία» να βρίσκεται στην μέση ενός τριγώνου που περιλαμβάνει την ανάπτυξη και επέκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού (πόλη των καζίνο και των πλουσίων), τη δημιουργία της Υπουργούπολης στην ΠΥΡΚΑΛ και τα σχέδια για εμπορική-τουριστική εκμετάλλευση του βουνού μας, του Υμηττού.

Σχεδιασμοί οι οποίοι θα πλήξουν την πόλη μας: παραπέρα κυκλοφοριακή συμφόρηση, μαράζωμα, ακόμη πιο υψηλά ενοίκια, ελάχιστο πράσινο, καταπάτηση του βουνού κλπ κλπ.

Μπορεί να λέγαμε για χρόνια πως οι δημοτικές αρχές, αλλά και σχεδόν το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων, είναι εδώ για συγκλίνουν και να περνούν όλες τις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» που επιθυμούν οι κυβερνήσεις, η ΕΕ και το κεφάλαιο, όμως τώρα έχουν κάνει και ένα βήμα μπροστά.

Δε γίνεται να μην αναφερθώ στο πως συμφωνούν οι κυρίαρχες παρατάξεις στα προεκλογικά τους προγράμματα και πολύ περισσότερο στην πράξη: ιδιώτες στην καθαριότητα, ιδιώτες στον ηλεκτροφωτισμό ανεξαρτήτως σύμβασης, υπηρέτες της «ανάπτυξης» της περιοχής-δηλαδή της καταστροφής της πόλης μας, «έξυπνες» πόλεις κ άλλα πολλά ωραία και εύηχα.

Ενωμένοι για την Ηλιούπολη, Πρώτα η Ηλιούπολη, Ηλιούπολη πάμε μπροστά, η Πόλη που θέλω και Ηλίου-πολις ανθρώπινη πόλη τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν αντάλλαξαν μόνο δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους, αντάλλαξαν και ψήφους στις επιτροπές (οικονομική κ ποιότητας ζωής, πρωτοβάθμιας κ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και ενώ στα περισσότερα συμφωνούσαν, στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι δημόσιο, έστηναν κοκορομαχίες.

Αλλά και από τις παρατάξεις που μιλάνε στο όνομα της Αριστεράς χορτάσαμε λόγια. Το κενό αντιπολίτευσης τα προηγούμενα χρόνια είναι εκκωφαντικό. Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετείχε σε μεγάλες κινητοποιήσεις στην πόλη (πορεία για τις ελευθερίες-υγεία μέσα στην πανδημία, διαδήλωση ενάντια στην μαφία του τράφικινγκ , κινητοποίηση στο ΚΥΤ) αλλά περιορίστηκε στις καταγγελίες εντός του ΔΣ ή σε τυπικές, ελεγχόμενες διαμαρτυρίες. Μάλιστα, στην κινητοποίηση για το έγκλημα στα Τέμπη (αντί για διεκδίκηση… κεράκια και μπαλόνια στη Φλέμινγκ) πορεύτηκε μαζί με τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους της ΝΔ!

Η Αριστερή Πρωτοβουλία έμεινε στις όποιες προεκλογικές διακηρύξεις, χωρίς αυτές να μετατραπούν σε μαζική παρέμβαση, ενώ επιλέγει την μικροκομματική καταγραφή.

📢 Η Μαχόμενη Ηλιούπολη, παρά το νεαρό της ηλικίας της, κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από μεγάλες μάχες στην πόλη. Μαζί με εκατοντάδες και χιλιάδες βγήκαμε στον δρόμο, συγκρουστήκαμε με τις χειρότερες εκδοχές αυτής της βάναυσης πολιτικής που βιώνουμε. Απαγορεύσεις αντί για δημόσια υγεία στην πανδημία, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, κακοποίηση γυναικών, υπεράσπιση του βουνού, αποτέλεσαν ορισμένες από τις δράσεις μας.

📢 Συμβάλλαμε σε συνελεύσεις αγώνα και συλλογικές ενωτικές παρεμβάσεις, γιατί εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», αλλά να πάρουν ο λαός και η νεολαία τη ζωή και την πόλη στα χέρια τους.

✔ Όμορφη πόλη για μας είναι μια πόλη καθαρή από φτώχεια, ανεργία, μνημόνια, αυταρχισμό, σκουπίδια, μόλυνση, σεξισμό, ρατσισμό και φασισμό. Μια πόλη για τις ανάγκες και τα όνειρα των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

🔴 Γι’ αυτό η ψήφος στην Μαχόμενη Ηλιούπολη είναι η πιο κερδισμένη ψήφος. Όχι μόνο δεν είναι «χαμένη», όπως ψιθυρίζουν κάποιοι για να μας πλήξουν.

Απεναντίας, και με τη δική σας ψήφο η Μαχόμενη Ηλιούπολη θα σπάσει τον αντιδημοκρατικό φραγμό του 3% και θα φέρει άνεμο ανατροπής μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

Σας καλούμε να υπερψηφίσετε την αριστερή ανατρεπτική κίνηση Μαχόμενη Ηλιούπολη για να:

· Για να ακουστεί μια αριστερή και ανατρεπτική φωνή στην Ηλιούπολη.

· Για να υπάρξει μαχητική αντιπολίτευση.

· Για να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του κινήματος, στην αυτοοργάνωση των κατοίκων, με ανοικτές συνελεύσεις και πρωτοβουλίες αγώνα σε κάθε γειτονιά, ενάντια στις λογικές διαχείρισης εντός του ασφυκτικού πλαισίου της κυρίαρχης πολιτικής.

 

ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩ_ΠΑΝΩ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

αριστερή ανατρεπτική κίνηση

Δημοφιλείς αναρτήσεις