Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Η πόλη που μας ετοιμάζουν δεν είναι η πόλη που χρειαζόμαστε

Ακούμε συχνά πως η ζωή και οι συνθήκες διαρκώς μεταβάλλονται. Δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η αλλαγή της πόλης που ζούμε.

Προκύπτει όμως ένα ερώτημα: αλλάζει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο; Και τι σημαίνει αυτό;

Από την πρώτη μέρα η δημοτική αρχή του Στάθη Ψυρρόπουλου έδειξε τα δόντια της και κυρίως που θέλει να το πάει.

Αν τα βάλουμε λίγο κάτω μπορούμε με μεγάλη ευκολία να δούμε το στίγμα της λογικής της.

«Ο δήμος Ηλιούπολης δεν έχει λεφτά», το τονίζουν με όλους τους τρόπους και για κάθε θέμα.

Που στοχεύουν; Μα φυσικά στο να βάλουν οι κάτοικοι το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη.

Η δημοτική αρχή:


- Προωθεί την απαράδεκτη απόλυση 130 συμβασιούχων εργαζόμενων, που καλύπτουν ανάγκες κυρίως σε καθαριότητα, πράσινο κλπ. Η απόλυσή τους θα ανοίξει τις πύλες σε ιδιωτικές εταιρείες, αυξάνοντας το κόστος για τον δήμο και τους δημότες.

- Αυξάνει τις συνδρομές στο κολυμβητήριο, της τάξης του 50%! Ενδεικτικά: Προγράμματα ανηλίκων από 20 στα 30 ευρώ, καλλιτεχνική κολύμβηση από 23 στα 35 ευρώ. Στόχος να υπάρχουν έσοδα 180.000 ευρώ στο κολυμβητήριο!

- Αντίστοιχες αυξήσεις υπάρχουν στις χρεώσεις για χρήση αθλητικών χώρων, με αποτέλεσμα κύμα αυξήσεων στα αθλητικά σωματεία.

- Αυξάνει από 10%-50% στα καλλιτεχνικά εργαστήρια, ενώ θεσπίζεται η ετήσια εγγραφή στα Εργαστήρια τέχνης (προηγούμενα υπήρχε μία εφάπαξ).

- Σε πολλά σχολεία υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Η κατάργηση από την κυβέρνηση των Σχολικών Επιτροπών και η δημιουργία ενός δυσκίνητου συστήματος για την έγκριση δαπανών θα αυξήσει τις πιέσεις στους γονείς να πληρώσουν για τη… «δωρεάν εκπαίδευση» των παιδιών τους.

- Αφήνει εκτός παιδικών σταθμών 173 παιδιά στην Ηλιούπολη, το 25% όσων έκαναν αίτηση, τα οποία οδηγούνται στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

- Προσβάλει τους δημότες ο κυνικός πανηγυρισμός του δημάρχου για την επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας από 10:00 έως 13:00! Δεν εξυπηρετεί ούτε εργαζόμενους, ούτε μαθητές…

- Ο νέος δήμαρχος Σ. Ψυρρόπουλος προετοιμάζει το έδαφος για αυξήσεις δημοτικών τελών το 2025. Τσιμουδιά για διεκδίκηση από την κυβέρνηση και το κεντρικό κράτος των κομμένων πόρων στους δήμους λόγω μνημονίων και ΕΕ.

- Προωθεί ένα νέο πολεοδομικό σχέδιο που θα αφήσει την πόλη και το βουνό έρμαιο στα χέρια των «τοπικών εμπορικών κέντρων» δηλαδή μια πόλη όχι άξια να ζήσεις αλλά πόλη αγοράς υπηρεσιών αναψυχής. Ταυτόχρονα σχεδιάζει τη νομιμοποίηση αυθαιρεσιών στον Υμηττό και τη μετατροπή του βουνού σε χώρο τουριστικό πάρκο, με ό,τι συνεπάγεται…

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τη συνολική ακρίβεια που σαρώνει τα πάντα, τα υψηλά ενοίκια, και το συγκλονιστικό κόστος ζωής, που διαρκώς ανεβαίνει έχουμε την εικόνα της επόμενης μέρας.

Δεν πάει άλλο και γι’ αυτό πρέπει να πάει αλλιώς! Δεν μπορούμε να υποβαθμίζουμε διαρκώς τη ζωή μας λόγω ακρίβειας, που φουσκώνει τα κέρδη του κεφαλαίου.

Διεκδικούμε:

Μείωση - έλεγχο στις τιμές, κτύπημα κερδών και κερδοσκοπίας, κατάργηση ΦΠΑ στα βασικά είδη.

- Αυξήσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων έτσι ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.

- Κατάργηση χρηματιστηρίου ενέργειας, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, αποκλειστικά στο δημόσιο η ενέργεια, η παιδεία, η υγεία και τα άλλα δημόσια αγαθά.

Ειδικά για τον Δήμο Ηλιούπολης, απαιτούμε:

Να παρθούν πίσω τώρα όλες οι αυξήσεις σε συνδρομές και υπηρεσίες του δήμου.

- Ολοήμερη δημοτική συγκοινωνία σε όλο τον δήμο. Πρόσληψη οδηγών και αναβάθμιση του χώρου συντήρησης των οχημάτων, αγορά νέων σύγχρονης τεχνολογίας.

- Να μην γίνουν οι απολύσεις των 130 συμβασιούχων, απεναντίας να καλυφθούν οι κενές θέσεις εργαζομένων με μόνιμες προσλήψεις.

- Καμία αύξηση δημοτικών τελών για το 2025, μειώσεις στα φτωχά νοικοκυριά.

- Νέα σχολεία, σύγχρονα και ασφαλή.

-Να μη χαθεί σπιθαμή από το βουνό.

Τίποτα δεν είναι μοιραίο – όλα μπορούν να αλλάξουν με τους αγώνες μας και τη συλλογική μας οργάνωση και πάλη.

Ελάτε να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα και ειδικά για την πόλη που προετοιμάζουν για εμάς-χωρίς εμάς την Παρασκευή 18/10/24 στις 18:30 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.





Δημοφιλείς αναρτήσεις