Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Όλες/οι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στις 7 Οκτώβρη – Να πάψει κάθε συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ

Συμπληρώνεται ένας χρόνος σφαγής και γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα από το κράτος του Ισραήλ, που με τις πλάτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εισβάλλει και βομβαρδίζει τον Λίβανο, επιτίθεται στις χώρες της περιοχής, επιδιώκει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο-«ξεκαθάρισμα» στην περιοχή. Ήδη οι δολοφονικές επιχειρήσεις του Ισραήλ έχουν σκοτώσει πάνω από 42.000 Παλαιστινίους στη Γάζα μόνο, στη συντριπτική τους πλειονότητα γυναίκες και παιδιά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στα βήματα των προηγούμενων, στηρίζει ποικιλοτρόπως το Ισραήλ στο δολοφονικό του έργο (φρεγάτες, κοινές ασκήσεις, παροχή καυσίμων, βάσεις για μεταφορά πολεμικού υλικού κλπ.), έχει γίνει ο «καλός στρατιώτης» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή. 

Όλα αυτά δεν μπορούν να γίνονται στο όνομά μας, πολύ περισσότερο όταν είναι έντονη η απειλή ενός καταστροφικού πολέμου στη Μέση Ανατολή και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης και στους λαούς της περιοχής που δοκιμάζονται από την επίθεση του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Καλεί σε αγώνα για να πάψει κάθε ελληνική εμπλοκή-συνενοχή στο έγκλημα που γίνεται. 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Ανατροπή της πολιτικής πολεμικής εμπλοκής, τερατωδών εξοπλισμών, εθνικισμού και ανταγωνισμού για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση που διοργανώνεται τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. από την πλατεία Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής) προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ.

Γιατί μόνο οι λαοί με τον ξεσηκωμό τους μπορούν να σταματήσουν τη δολοφονική πολεμική μηχανή Ισραήλ και ΗΠΑ/ΝΑΤΟ.    

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις