Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Με 113.900.000 ευρώ από το ΠΕΠ Αττικής θα πληρωθεί η «ιδιωτική» επένδυση της COSCO

Μέχρι που θα φτάσει αυτό;


Αποτέλεσμα εικόνας για 10ο δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τα μέσα Απριλίου, όταν μια μέρα με κακοκαιρία, ισχυρές βροχές και αέρα, καταγράφηκε ένα σοβαρό περιστατικό στο 10ο δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα, ένα μέρος της ψευδοροφής στον προθάλαμο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων κατέρρευσε χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, αφού εκείνη την στιγμή δε βρίσκονταν παιδιά στο χώρο. Όπως αναφέρθηκε από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, το ατύχημα προήλθε από διαρροή στην οροφή για την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν ενήμερες καιρό πριν.
Παρόλο που ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής όσο και άνθρωποι από τον δήμο ήρθαν άμεσα για να σφραγίσουν τον χώρο, αλλά και να εκτιμήσουν το κόστος της ζημιάς, μέχρι τουλάχιστον πριν λίγες μέρες η αίθουσα παρέμενε σφραγισμένη και όσες δραστηριότητες γίνονταν σε αυτήν αναβλήθηκαν επ΄ αόριστο.
Από το παραπάνω περιστατικό προκύπτουν δύο πολύ σοβαρά ζητήματα: Πρώτο, αναδεικνύονται οι σοβαρές ελλείψεις συντήρησης σχεδόν του συνόλου των σχολικών κτιρίων στον δήμο Ηλιούπολης. Δεύτερο, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση αποκατάστασης της ζημιάς από τις υπηρεσίες του δήμου.
Και τα δύο είναι αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης των δήμων από το κεντρικό κράτος, αλλά και της διαχείρισης της δημοτικής αρχής Ηλιούπολης.

Πολύ πιο εύκολα δαπανούνται χρήματα για έργα βιτρίνας και όχι ουσίας, όπως βλέπουμε και στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο.
Έτσι, σχολικά κτίρια τα οποία έχουν χρόνια προβλήματα συνεχίζουν στην ίδια κατάσταση ή και παρουσιάζεται επιδείνωση, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία των παιδιών μας.

Ταυτόχρονα, οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων για παιδικούς σταθμούς σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται αφού δεκάδες παιδιά πετάγονται έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Πάνω σε αυτήν την υποτιθέμενη αδυναμία επιχειρούν να πατήσουν ώστε να φορτώσουν νέα δημοτικά τέλη στους κατοίκους, ή ακόμη και νέους φόρους. Πρόκειται για την κατεύθυνση στην οποία κινείται και ο «Κλεισθένης», το νομοθετικό πλαίσιο για τους δήμους)

Τι σημαίνει αυτό;

 Ότι για να μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ασφαλή σχολικά κτίρια, πρέπει να βάλουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη. Πως για να μπουν τα μικρότερα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς πρέπει να υπάρχουν ανταποδοτικά κριτήρια.
Δεν είναι αυτό το μέλλον που μας αξίζει.

Η Μαχόμενη Ηλιούπολη καλεί σε αγώνα για:  
    • αύξηση της κρατικής χρηματοδότης στους δήμους, εργατικό και κοινωνικό έλεγχο στα κονδύλια
    • άμεση επισκευή όλων των σχολικών κτιρίων
    • ανέγερση παιδικών σταθμών, ικανών να φιλοξενήσουν όλα τα παιδιά, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό
    • καμιά ανοχή στη μετατροπή του δήμου σε εισπρακτικό μηχανισμό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις