Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Με αφορμή το κατέβασμα πανό της κίνησής μας - Όχι σε οποιαδήποτε φίμωση της ΜΑΧόμενης Ηλιούπολης


 Με πρωτοβουλία και  ευθύνη της δημοτικής αρχής αφαιρέθηκε πρόσφατα πανό της Μαχόμενης Ηλιούπολης από την πλατεία του ΙΚΑ. Το εν λόγω πανό καλούσε σε ανατρεπτικό κίνημα πόλης , συμπυκνώνοντας την αντίληψη της παράταξής μας ότι οι συλλογικοί αγώνες είναι η μόνη απάντηση ενάντια στις επιβεβλημένες αντιλαϊκές πολιτικές. Η ανάρτηση πανό και αφισών είναι κατάκτηση των εργατολαϊκού κινήματος που κατοχυρώθηκε ιστορικά με σκληρούς αγώνες , την παρακαταθήκη των οποίων εμείς τιμούμε.

    Οι πρακτικές αυτές εκφράζουν με ενάργεια την αντιδραστική λογική που θέλει το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό. Αποτελούν συνέχεια του βαθιού αντιδημοκρατικού πνεύματος το  οποίο συνοδεύει τις μνημονιακές πολιτικές. Πολιτικές  που ασκήθηκαν και ασκούνται στον δήμο μας σωρηδόν και που είναι αδύνατον να συγκαλυφθούν με προεκλογικές κορώνες περί Ζυρίχης των νοτίων και λοιπών φληναφημάτων. Η δημοτική αρχή που προώθησε ενεργά τις ιδιωτικοποιήσεις, την φορομπηξία και την περιβαλλοντική υποβάθμιση, θεώρησε σκόπιμο να απαξιώσει την Μαχόμενη Ηλιούπολη , κρίνοντας ίσως  πως δεν θα συναντήσει αντίλογο ή μάλλον φοβούμενη ακριβώς αυτόν.


    Τέτοιες κινήσεις δεν μας εκπλήσσουν ούτε μας αποθαρρύνουν. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων στη γειτονιά , ενάντια σε όλους όσοι υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον μας. Το παραπάνω κριτήριο καθοδηγεί και την επιλογή μας να συμμετάσχουμε στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές .Καλούμε τους κατοίκους να ψηφίσουν την Μαχόμενη Ηλιούπολη , προκειμένου να δυναμώσουν οι αγώνες στην περιοχή μας ,έτσι ώστε να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν.

    Ωστόσο , εν αντιθέσει με την πλειοψηφία των λοιπών παρατάξεων , δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε ενστερνιζόμαστε το προσωποπαγές μοντέλο που προωθείται κυρίαρχα. Η δημοτική μας παράταξη δεν χρηματοδοτείται από κάποιο κόμμα, ούτε απολαμβάνει την δημοσιότητα άλλων συνδυασμών που συν τοις άλλοις , στοχεύουν στην υφαρπαγή της ψήφου με φθηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα. Συγκροτείται από ανθρώπους του μόχθου, εργαζόμενους, συνταξιούχους, φοιτητές και ανέργους των οποίων οι πόροι και ο χρόνος είναι φυσικά περιορισμένοι. Ως  εκ τούτου, αρνούμαστε να δεχτούμε την φίμωση που ασκείται ενάντια στην παράταξή μας  και η οποία παίρνει πολλές μορφές , όπως ο αποκλεισμός από τα μέσα επικοινωνίας και  η καταστροφή του υλικού που διακινούμε εν όψει των εκλογών.  Θεωρούμε τέτοιου τύπου επιλογές κάθε άλλο παρά τυχαίες και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι  στεκόμαστε απέναντι στις πολιτικές του μαύρου μετώπου και του πολιτικού προσωπικού  που τις υπηρετεί.

Και για να «εξηγιόμαστε να μην παρεξηγιόμαστε» όπως συνηθίζεται σε τέτοιες πρακτικές  απαιτούμε την άμεση επανόρθωση και αποκατάσταση του πανό από τον δήμο .

Δημοφιλείς αναρτήσεις