Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Επιτυχημένη η προεκλογική εκδήλωση της ΜΑΧόμενης Ηλιούπολης

Δυναμική, ενδιαφέρουσα και βαθιά πολιτική η συζήτηση που εκτυλίχθηκε το Σάββατο 18/05 στην προεκλογική εκδήλωση της ΜΑΧόμενης Ηλιούπολης στην Πλατεία Φλέμινγκ. 



Η ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη, ταράζοντας τα στάσιμα πολιτικά νερά του Δήμου Ηλιούπολης, δίνει το παρών σε όλους τους αγώνες, μικρούς και μεγάλους, και διεκδικεί την ψήφο του Λαού της Ηλιούπολης στις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαίου 2019.

Με έντονα ριζοσπαστικό χαρακτήρα και όλη την ορμή της νεολαίας που σπουδάζει και εργάζεται στις δύσκολες μέρες της Μνημονιακής Βαρβαρότητας αρνούμαστε την πολιτική απάθεια και ανάθεση. Προτείνουμε, αντίθετα, την δική μας άποψη για "τα κοινά" με κύρια χαρακτηριστικά την ανάληψη ευθύνης, τη συλλογικότητα, τη δημοκρατική συγκρότηση από τα κάτω. 

Την εκδήλωση μας άνοιξε η τοποθέτηση του υποψήφιου δημάρχου με τη ΜΑΧ.Η. Πέτρου Μανιάτη. Η εργασιακή ανασφάλεια και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στον Δήμο Ηλιούπολης, ο αναγκαίος χαρακτήρας αλλά και η επίθεση που δέχεται η Δημόσια Περιουσία, η διαχειριστική πλειοδοσία της δημοτικής αρχής και των συστημικών δημοτικών κινήσεων, σε αντίθεση με τη δική μας κινηματική απάντηση, ήταν μερικά από τα σημεία που έθιξε στον λόγο του. 


Στη συνέχεια ο λόγος δώθηκε στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Γεωργία Σακελλάρη και Γιώργο Παϊκόπουλο οι οποίοι παρουσίασαν τον χαρακτήρα και τη δυναμική της Κίνησης, εξήγησαν την σύμπλευση των πολιτικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον δήμο στις πολιτικές που ασκούνται σε βάρος των πολιτών και αναφέρθηκαν σε κομβικά ζητήματα που απασχόλησαν τα κινήματα της περιοχής όπως τις δράσεις ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια, τον περιβαλλοντικό κίνδυνο που επιφυλάσσει η συνέχιση της υπάρχουσας πολιτικής στον Υμηττό, τον αντικοινωνικό χαρακτήρα της "επένδυσης" στο Ελληνικό και τον αντιφασιστικό αγώνα στα νότια προάστια. 

Χαιρετισμός δώθηκε και από τον υποψήφιο περιφεριακό σύμβουλο με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, Σπύρο Χαϊκάλη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής για τις τραγικές καταστροφές σε Μάνδρα και Μάτι και την  προκλητική επίσκεψη της στον Δήμο μας. Τόνισε την αδυναμία της κυρίαρχης πολιτικής να θέσει σε πρώτη μοίρα τα λαϊκά συμφέροντα και υπενθύμισε πως αυτοί που ευαγγελίζονται την ανακούφισή μας, στην πραγματικότητα διαχειρίζονται τη φτώχια μας σε αγαστή συνεργασία με το μεγάλο κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το εκφράζουν.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν δεκάδες φίλοι και φίλες της κίνησης, οικογένειες - θαμώνες της πλατείας, όπως και διερχόμενοι συμπολίτες μας που μας τίμησαν με το ενδιαφέρον και τον χρόνο τους. 


Σε αυτούς προσβλέπουμε και επαναλαμβάνουμε τη δέσμευσή μας πως η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας βρει στον δρόμο, χέρι - χέρι μαζί τους. 

Η πραγματική αντιπολίτευση σε αυτά που σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς.

Στις 26 Μάη Ψηφίζουμε - Στηρίζουμε

ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη
στον Δήμο Ηλιούπολης

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική
στην Περιφέρεια Αττικής

Δημοφιλείς αναρτήσεις