Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Η δημόσια περιουσία δεν εκχωρείται Ούτε 4 – ούτε 94, έξω το Υπερταμείο από την πόλη και τις ζωές μας



ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ;

   Με το ΦΕΚ Β’ 2317/19.6.2018 εκχωρούνται στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (κοινώς Υπερταμείο) 10.119 ακίνητα του Δημοσίου για 99 χρόνια. Δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο, αλλά κωδικοί για 10.119 ακίνητα. Ανάμεσά τους σχολεία, δασικές εκτάσεις, αρχαιολογικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί και κοινόχρηστοι χώροι, καθώς και δημόσια κτίρια. Στο σύνολο περιλαμβάνονται 94 ακίνητα, που αφορούν το Δήμο Ηλιούπολης, μεταξύ αυτών και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, πλατείες, ελεύθεροι χώροι, γήπεδα όπως το Χαλικάκι και πάρκα, όπως το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής! 
   Σύμφωνα με το ΦΕΚ η μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων έγινε μετά από αίτημα της ΕΕΣΥΠ Α.Ε. με εισήγηση του συμβούλου της. Τα ακίνητα τυπικά περνούν στην ΕΤΑΔ (Ελληνική Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). Σύμφωνα με το ν. 4389/2016 η ΕΤΑΔ μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και τις ΔΕΚΟ ανήκουν στην ΕΕΣΥΠ με πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή άνευ ανταλλάγματος όλης της περιουσίας τους. Η ΕΕΣΥΠ εποπτεύεται από 5μελές εποπτικό συμβούλιο, με τα 2 μέλη να διορίζονται άμεσα από την Κομισιόν και τον ESM ενώ τα υπόλοιπα 3 να είναι της αρεσκείας των «θεσμών». Η ΕΕΣΥΠ «δεν ανήκει στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα… λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας…, ενεργεί με τρόπο ανεξάρτητο, επαγγελματικό και επιχειρηματικό με μακροπρόθεσμη προοπτική στην επίτευξη των αποτελεσμάτων της».

ΣΤΟΧΟΣ: ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΕΡ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

   Σκοπός της ΕΕΣΥΠ είναι να «ρευστοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία μέσω ιδιωτικοποιήσεων και άλλων μέσων. Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει πηγή για την προγραμματισμένη αποπληρωμή του νέου δανείου από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) και θα παράγει κατά τη διάρκεια ισχύος του νέου δανείου ένα σκοπούμενο σύνολο 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 25 δισ. θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και 50% από κάθε ευρώ που απομένει θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις». 

   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κλπ. με τους μνημονιακούς νόμους που έχει ψηφίσει «δεσμεύεται να αναπτύξει ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με βελτιωμένη διαχείριση. Αυτό το ταμείο θα συσταθεί στην Ελλάδα και θα διοικείται από τις ελληνικές αρχές υπό την εποπτεία των αρμόδιων Ευρωπαϊκών Θεσμών. Σε συμφωνία με τους Θεσμούς και με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, θα πρέπει να υιοθετηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει διαφανείς διαδικασίες και επαρκή τιμολόγηση της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με τις αρχές και τα πρότυπα του ΟΟΣΑ για τη διαχείριση των Κρατικών Επιχειρήσεων». Η κυβέρνηση υλοποιεί αυτή την πολιτική, στην πραγματικότητα με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, που μπορεί να σηκώνουν τους τόνους γιατί δεν είναι τώρα στην κυβέρνηση. 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ;

   Την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. γίνεται έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στην δημόσια γη του Δήμου μας. Στη συνεδρίαση θα εκπροσωπηθεί η ΕΤΑΔ από τον Πρόεδρο κ. Πολύζο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και τη νομική σύμβουλο. 

     Η δημοτική αρχή και ο Β. Βαλασόπουλος συζητούν και ζητούν την μη παραχώρηση τεσσάρων χώρων (Χαλικάκι, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και τα δυο οικόπεδα εκατέρωθεν του ΙΚΑ). Πρόκειται για κίνηση προσχηματική, για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους, ενόψει των δημοτικών εκλογών. Είναι κίνηση άμεσης νομιμοποίησης της παραχώρησης των υπόλοιπων 90 ακινήτων του δημοσίου! 

    Η δημοτική αρχή και ο Δ. Βαλασόπουλος έχουν τεράστια ευθύνη για την καθυστέρηση στο να πάρουν καθαρή θέση για το σύνολο των ακινήτων του δήμου μας. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνουν και διαφορετικά μιας και αποτελούν το μακρύ χέρι της κεντρικού κράτους. 

   Σύσσωμη η δημοτική αρχή με τους κάθε λογής βαστάζους της αντιπολίτευσης αποσιωπούσαν τόσο καιρό το γεγονός. Όμως ουδέν κρυπτώ υπό τον ήλιο. Όσο και αν προσπαθούν να αποσιωπήσουν την αρπαγή, όσο κι αν προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα ονειρικά πλασμένη για τους κατοίκους της Ηλιούπολης, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν. Και θα λογοδοτήσουν για τα παιδιά που δεν χωρούν στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, για τα voucher που δίνουν λες και οι γονείς είναι άνθρωποι με δελτίο, για τα έργα βιτρίνας που έγιναν με απευθείας αναθέσεις, για τους εργαζόμενους με συμβάσεις 8μήνων, για την παραχώρηση εργασιών του δήμου σε ιδιώτες, για την υποβάθμιση και κακοσυντήρηση των δημόσιων χώρων. 

    Η δημοτική αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για την εκχώρηση του δημόσιου πλούτου, της γης, των δημόσιων κτιρίων και περιουσίας, των δημόσιων αγαθών. Είναι η ίδια υπόλογη γιατί προωθεί στο όνομα της «ανάπτυξης» και της εισροής επενδυτών την επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των πάντων. 

   Η ΕΤΑΔ και το υπουργείο επιτρέπουν στους κληρονόμους των Νασταίων καταπατητών, να κάνουν παιχνίδι με τα ακίνητα στο Οικοδομικό Τετράγωνο της Κεντρικής Πλατείας και της Κάτω Ηλιούπολης (Πλ. 25ης Μαρτίου) παρά την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου. 

  Δεν θα τους περάσει! Ούτε τα 4 ούτε τα 94 ακίνητα πρέπει να αρπάξουν. 

   Καλούμε τους κατοίκους, τους φορείς και τις συλλογικότητες της περιοχής να πάρουμε την υπόθεση υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας του δήμου στα χέρια μας. 

   Μόνο με αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε. Είναι επικίνδυνοι, καταστρέφουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον. 

ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ. 

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ 

ΟΛΟΙ μαζικά την Δευτέρα 28 Γενάρη στις 6:00 μ.μ στην ειδική αίθουσα συνεδριάσεων «Κώστας Κονδύλης» (Σοφοκλή Βενιζέλου 114) να παρευρεθούμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 


Δημοφιλείς αναρτήσεις