Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς

     
Τις τελευταίες μέρες εξελίσσονται μεγάλοι, μαχητικοί και μαζικοί, αγώνες των εκπαιδευτικών αναπληρωτών και μόνιμων, μαζί και με φοιτητές ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου, για το δικαίωμα στη δουλειά και σε μια ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία, με μαζικούς διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Το σχέδιο νόμου του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών νομιμοποιεί την κατεδάφιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Εμπεδώνει το «δια βίου» κυνήγι προσόντων για μία θέση -στην πραγματικότητα- 9μηνης ελαστικής εργασίας. Γενικεύει την προσωρινή, φτηνή εργασία. Καθιερώνει τη ζούγκλα του ανταγωνισμού και της ατομικής αξιολόγησης.

Το νομοσχέδιο εντάσσεται στους συνολικούς σχεδιασμούς του συστήματος για την εργασία και την παιδεία. Αντικατάσταση της μόνιμης εργασίας με την φτηνή, ανασφαλή απασχόληση. Αμφισβήτηση του δικαιώματος σε δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους χωρίς ταξικούς φραγμούς. Πρόκειται για υλοποίηση των μνημονίων (που δήθεν τελειώνουν) και των οδηγιών ΟΟΣΑ και ΕΕ, σύμφωνα με τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών και διεκδικούμε:


  •     Μόνιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας.
  •  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με μαζικούς διορισμούς τώρα.
  •  Ενιαίο δημόσιο, δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. 
  • Ενιαία και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
  •  Όχι στην εισχώρηση των επιχειρηματικών συμφερόντων στα σχολεία.
  •  Δημόσια δωρεάν πανεπιστημιακή εκπαίδευση, πτυχία με εργασιακά δικαιώματα.
  •  Γενναία αύξηση των δημόσιων δαπανών για την εκπαίδευση.

   Καταδικάζουμε την -με ευθύνη της κυβέρνησης- αστυνομική βία και τη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης από τους μηχανισμούς καταστολής, ενάντια στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών την Παρασκευή και την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν διαδηλωτές.


Καλούμε τους κατοίκους των γειτονιών μας, ειδικά τους τους γονείς, τους μαθητές, τους ανέργους και τους ελαστικά εργαζόμενους, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου, καθώς έχει κηρυχθεί νέα απεργία στην εκπαίδευση, αλλά και στον δημόσιο τομέα με απόφαση της ΑΔΕΔΥ (μετά από πίεση της ταξικής πτέρυγας).

Να μετατρέψουμε την κινητοποίηση της 17/1 σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στη δουλειά και στον αγώνα.




Όλοι στα Προπύλαια στις 10 π.μ.


Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας
Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης
Μαχόμενη Ηλιούπολη - ΜΑΧΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις