Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ψήφισμα πολιτών Ηλιούπολης προς ΠΑΟΔΗΛ

Αττική
Ηλιούπολη


Προς Δήμαρχο Ηλιούπολης,
           Πρόεδρο ΠΑΟΔΗΛ

Θέμα Διαμαρτυρία για την παραχώρηση των δημοτικών γηπέδων σε ιδιώτες για κερδοσκοπική χρήση

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή την παραχώρηση των 2 δημοτικών γηπέδων αντισφαίρισης επί της οδού Κεφαλληνίας σε μία ομάδα ιδιωτών με το όνομα «South Spinners Tennis Club», που αποτελείται κυρίως από μη δημότες Ηλιούπολης, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα αυτή σύστησε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που θα διοργανώνει τουρνουά κάθε Σαββατοκύριακο από τις 16.00μμ του Σαββάτου (εκείνη την ώρα τελείωνουν τα μαθήματα του Δήμου στα δημοτικά γήπεδα) καθώς και όλη την Κυριακή, πράγμα που σημαίνει ότι αυτομάτως αποκλείεται η χρήση των γηπέδων από τους δημότες της Ηλιούπολης για τους οποίους και προορίζονται αυτά τα γήπεδα.

Επίσης να αναφέρουμε το γεγονός ότι η ίδια ομάδα προσέγγισε και άλλους δήμους (Αργυρούπολης κτλ ) οι οποίοι και τους αρνήθηκαν τη συνεργασία με την αιτιολογία ότι τα Σαββατοκύριακα τα γήπεδα χρησιμοποιούνται από τους δημότες τους.

Με βάση τα παραπάνω θα θέλαμε να σας θέσουμε τα εξής ερωτήματα, για τα οποία αναμένουμε  την  αμεση απάντησή σας.

  1. Θα θέλαμε να μας δώσετε διευκρινίσεις για το σκοπό και τη χρονική διάρκεια της σύμβασης καθώς δεν έχει δημοσιευτεί κάτι από μεριάς του Δήμου.
  2. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους παραχωρήθηκαν και τα δύο γήπεδα, όλες τις ώρες κοινού σε εταιρεία προς εκμετάλλευση, αποκλείοντας ταυτόχρονα τη χρήση από τους δημότες και τις οικογένειες τους κι ενώ ήδη οι δημότες είναι αποκλεισμένοι από τα παραχωρημένα γήπεδα στον Όμιλο Ηλιούπολης καθώς πρέπει να πληρώσουν 15 ευρώ την ώρα για να αθληθούν.
  3. Ζητάμε να μας ξεκαθαρίσετε πως είναι δυνατόν να καταργείται ο δημόσιος χαρακτήρας των γηπέδων και με ποιο δικαίωμα ιδιωτικοποιούνται τα γήπεδα με σκοπό τη κερδοφορία. Να θυμίσουμε πως ο δήμος ήδη έχει παραχωρήσει 7 γήπεδα στον Όμιλο, τα οποία μπορεί να διαχειριστεί κατάλληλα με σκοπό την κερδοφορία.
  4. Κατά ποιόν τρόπο τίθεται θέμα ασφάλειας και φύλαξης των γηπέδων αφού τα γήπεδα κλειδώνονται είτε από τη δασκάλα του ΠΑΟΔΗΛ, είτε από τον επιστάτη του Ομίλου, καθε βράδυ;


Τελικά, μήπως για το δήμο μας, είναι σημαντικότερο το κέρδος από την εξυπηρέτηση των δημοτών, οι οποίοι είναι συνεπείς στην πληρωμή των δημοτικών τελών τους;

Ζητάμε από το δήμο να ακυρώσει άμεσα τη συμφωνία με την συγκεκριμένη ομάδα και με οποιαδήποτε άλλη σκοπέυει να μισθώσει τη δημοτική περιουσία που ανήκει στους δημότες της.

Με εκτίμηση,
Οι Δημότες Ηλιούπολης

Δημοφιλείς αναρτήσεις