Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Εχθρός μας είναι ο πόλεμος, όχι τα θύματά του

Οι κάτοικοι της Ελλάδας που βίωσε πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά και μετανάστευση δεν θα παρασυρθούν στο επικίνδυνο κλίμα της καλλιεργούμενης ξενοφοβίας και αντιπροσφυγικής υστερίας από τα κυβερνητικά επιτελεία, τα ΜΜΕ και την ακροδεξιά. 




Η κατάσταση που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα, προκειμένου να περάσει η αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, η ασυδοσία της οικονομικής ολιγαρχίας και να εδραιωθεί η εξουσία της καπιταλιστικής λεηλασίας, είναι κρίσιμη. Σε αυτό έχει συμβάλλει αποφασιστικά το τελευταίο διάστημα :
  • Η αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης-Ε.Ε. που έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες εισβολείς, να δημιουργεί πολεμικό κλίμα εναντίον τους, να χρησιμοποιεί στρατό με ασκήσεις πραγματικών πυρών, αστυνομία, λιμενικό για δολοφονικές επιχειρήσεις αποτροπής και να παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος αρνούμενη να δεχτεί και να εξετάσει αιτήματα ασύλου σε νέους πρόσφυγες, φράζοντας τα σύνορα, δημιουργώντας κλειστά στρατόπεδα για τους παλιούς και φυλακίζοντας τους νεοαφιχθέντες. 
  • Η κατευθυνόμενη ξενοφοβική υστερία των καθεστωτικών ΜΜΕ, της παραπληροφόρησης, της διαστρέβλωσης, της απόκρυψης γεγονότων, της καλλιέργειας εχθρότητας απέναντι στους πρόσφυγες που παρουσιάζονται ως πολεμική απειλή με μεγαλύτερη ένταση και έκταση από το αντίστοιχο κλίμα δαιμονοποίησης που είχαν δημιουργήσει με τις εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από την Αλβανία που τελικά η πλειοψηφία τους έμεινε μόνιμα στη χώρα και εντάχτηκε στον κοινωνικό ιστό, χωρίς γκετοποίηση, εγκλεισμούς και στρατόπεδα.
  • Η ασύδοτη δράση των νεοναζιστικών, φασιστικών και ακροδεξιών συμμοριών που με την κάλυψη της κυβέρνησης εξαπολύουν δολοφονικές επιθέσεις και κάθε είδους προπηλακισμούς και απειλές σε πρόσφυγες, σε δημοσιογράφους, σε ξένους ανταποκριτές ή εργαζόμενους, σε εργαζόμενους σε ΜΚΟ και σε ντόπιους αλληλέγγυους. Εγκληματική δράση που δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό.


Σαν Μαχόμενη Ηλιούπολη καταγγέλλουμε την κυβερνητική επιλογή να καταργήσει το ανθρώπινο δικαίωμα της κατάθεσης αιτήσεων ασύλου από 1/3/2020 και να ποινικοποιήσει την προσφυγιά με καταδίκες 4 χρόνων χωρίς αναστολή και πρόστιμο 10.000 €, να αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως εισβολείς και την προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη ως παραβίαση των συνόρων. Η χρησιμοποίηση τους στρατού, του λιμενικού, των δυνάμεων καταστολής, οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά, οι πυροβολισμοί δίπλα σε βάρκες, οι επιχειρήσεις ανατροπής τους με κυματισμό για την αποτροπή των προσφύγων αποτελούν δολοφονική πολιτική που ήδη μετρά αδικοχαμένους. Η αντιπροσφυγική πολιτική με τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, τον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά, το κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες, τον αποχαρακτηρισμό χωρών από εμπόλεμες για περιορισμό στο δικαίωμα ασύλου, τον εγκλεισμό, τις φυλακές, την υποχρεωτική διαβίωση σε στρατόπεδα και καταυλισμούς με άθλιες συνθήκες, τη γκετοποίηση, τις απελάσεις-επαναπροωθήσεις κλιμακώνεται επικίνδυνα με τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε κατοίκους που δεν θέλουν φυλακές προσφύγων και σε πρόσφυγες που ζητούν ελευθερία και δεν θα αφήσει κανένα αλώβητο.

Αποδοκιμάζουμε τη συστηματική παραπληροφόρηση των μεγάλων ΜΜΕ που επιβάλλουν σκοταδισμό και υποδαυλίζουν τη ρατσιστική υστερία. Την απόκρυψη και διαστρέβλωση ειδήσεων, προκειμένου να παρουσιάζουν τους πρόσφυγες ως εχθρούς, απολίτιστους που έχουν στόχο να μας εξισλαμίσουν, ώστε να στραφεί ο λαός εναντίον τους την ώρα που δεχόμαστε αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση στο εισόδημα, τη δουλειά, την ασφάλιση, το δικαίωμα στην κατοικία και τις ελευθερίες και ξεδιπλώνεται η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, της γης και των νησιών από τους μεγιστάνες του πλούτου. Η Ελλάδα που καμαρώνει ότι μπορεί να φιλοξενεί 30 εκατομμύρια τουρίστες μπορεί να προσφέρει προσωρινό ή μόνιμο κατάλυμα σε μερικές χιλιάδες κυνηγημένους παρέχοντας άσυλο και στέγη. Η Ε.Ε. των 600 εκατομμυρίων δεν θα βουλιάξει, αν ανοίξει τα σύνορα της για ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων από τις χώρες που καταστρέφει με τους βομβαρδισμούς, τις επεμβάσεις και την εκμετάλλευση των εταιρειών της. 

Καταδικάζουμε τις δολοφονικές επιθέσεις των φασιστικών ομάδων που εμποδίζουν βάρκες με πρόσφυγες να προσεγγίσουν τη στεριά, που καίνε χώρους πρώτων βοηθειών προσφύγων, που μπλοκάρουν δρόμους απαγορεύοντας την εγκατάσταση των προσφύγων, που επιτίθενται σε πρόσφυγες, προπηλακίζουν κατοίκους που είναι αντίθετοι με τις μεθόδους τους, τραυματίζουν δημοσιογράφους,  εργαζόμενους σε κρατικές ή ιδιωτικές ή υπηρεσίες του προσφυγικού, καταστρέφουν και σπάνε αυτοκίνητα που υποπτεύονται ότι είναι νοικιασμένα, που βρίζουν, απειλούν και στοχοποιούν όσους δηλώνουν ότι εχθρός μας είναι ο πόλεμος και όχι τα θύματά του. 

Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές αν δεν καταδικάσουν δημόσια τις επιθέσεις των θερμοκέφαλων ακροδεξιών ομάδων και δεν πάρουν άμεσα μέτρα για να τις σταματήσουν είναι υπεύθυνοι και ηθικοί αυτουργοί των επιθέσεων που εξαπολύονται. Οι εγκληματικές αυτές ενέργειες και οι απειλές, που διενεργτούνται με την ανοχή της αστυνομίας, αποτελούν βαθύτερη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες και οφείλουν όλοι να πάρουν δημόσια θέση και να δράσουν ενάντιά τους. Είναι αποφασιστικής σημασίας για όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα η σύγκρουση με τη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης της ΝΔ που φουντώνει τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλεία ανοίγοντας το δρόμο στους φασίστες. 

Είναι απαράδεκτο δημοτικές αρχές της περιοχής (Άλιμος, Γλυφάδα) να ενισχύουν το απαράδεκτο πολεμοχαρές κλίμα που στήνεται γύρω από τα σύνορα, με αποστολή ή συλλογή ειδών για τους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί! Αντί να στηρίζουν οι δήμοι όσους πραγματικά έχουν ανάγκη προχωρούν σε καθαρά προπαγανδιστικές κινήσεις υποστήριξης των δυνάμεων καταστολής. Ε, όχι, συνένοχους στο φόνο δεν θα μας έχετε!


Η παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου εκθέτει το λαό μας και δεν τον εκφράζει. Δεν θα δώσουν τον τόνο οι αποκρουστικές, σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες συμμορίες. Ο φασισμός σηκώνει κεφάλι, τυφλώνει και οπλίζεται. Δεν μένουμε αδιάφοροι, παίρνουμε θέση.
Αν τώρα δεν αντιδράσουμε στις επιθέσεις στους αδύναμους, αύριο θα έρθει η σειρά και όσων σήμερα νοιώθουν δυνατοί. 

Σαν Μαχόμενη Ηλιούπολη σας καλούμε να απομονώσουμε την ξενοφοβική προπαγάνδα, να αποκρούσουμε τις επιθέσεις από τις φασιστικές ορδές. Να παλέψουμε να τερματιστεί η αντιπροσφυγική-αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.. Να σταματήσουν οι πόλεμοι και η συμμετοχή-υποστήριξη της χώρας μας σε αυτούς, ο εφησυχασμός απέναντι στον εκφασισμό δεν θα βγει σε καλό.

Σήμερα οι πρόσφυγες, αύριο κάθε ξένος, άρρωστος, ανάπηρος, κατατρεγμένος, φτωχός, διαφορετικός ή αγωνιστής θα θεωρείται απειλή και απόβλητος. Να τους σταματήσουμε !!
Λαός ενωμένος, όχι απέναντι στους πρόσφυγες, αλλά απέναντι στο φασισμό, τις αντιλαϊκές πολιτικές και κυβερνήσεις, όσους πλουτίζουν από το μίσος, τους πολέμους και τους ανταγωνισμούς. 

Να αγωνιστούμε για απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά, να πέσουν τα τείχη της Ε.Ε., να καταργηθούν οι συμφωνίες «Δουβλίνο» και Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, να ανοίξουν τα  σύνορα για τους πρόσφυγες, για ελεύθερη μετακίνηση τους στην ενδοχώρα και στις χώρες προορισμού τους, για να ζουν ελεύθεροι με αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης στις γειτονιές μας. Να αποκρούσουμε το δηλητήριο του φασισμού,  τη δράση κράτους και παρακράτους και όλων των ακροδεξιών συμμοριών, την ξενοφοβική υστερία όλου του εγκληματικού εσμού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις