Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Θέλουμε μέτρα για τη δημόσια υγεία και τους εργαζόμενους, όχι καταστολή και αστυνομία

Σε συνέχεια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε την Κυριακή 22 Μαρτίου σε πρωτοφανή αντιδημοκρατικά μέτρα απαγόρευσης των «άσκοπων» μετακινήσεων, με την πολιτική κάλυψη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.α. Η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού ακολουθούσε ήδη τις συστάσεις προφύλαξης. Στην ουσία με τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας επιχειρείται να εμπεδωθεί η λογική πως για τις αρνητικές συνέπειες του κορονοϊού θα φταίει ο κόσμος (και όχι το υποβαθμισμένο σύστημα υγείας). 



Παραβιάζονται σοβαρά ατομικές και δημοκρατικές ελευθερίες, ενώ πλήττονται ευθέως τα δικαιώματα συνδικαλιστικής, πολιτικής και συλλογικής δράσης. 


Η κυβέρνηση αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πόσο επικίνδυνη είναι μπροστά σε ένα τεράστιο κίνδυνο για τη ζωή του λαού. Με το αφήγημα της ατομικής και μόνο ευθύνης επιχειρεί να μετακυλήσει την κρατική πολιτική ευθύνη στο λαό, διαχέοντας μια απροκάλυπτη τρομοκρατική και ψευδή προπαγάνδα περί ανεύθυνων πολιτών. Για το πόσο υποκριτική είναι η κυβερνητική πολιτική χαρακτηριστικό είναι πως εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι πηγαίνουν καθημερινά στην εργασία τους, χωρίς να έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως συμβαίνει και στο δήμο μας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Ταβιθά» (δείτε σχετική ανακοίνωση της Μαχόμενης Ηλιούπολης)

Χωρίς να έχει προσπαθήσει έμπρακτα να επανορθώσει τις πληγές που έχει προκαλέσει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί προκαταβολικά και επικοινωνιακά τις εγκληματικές ελλείψεις και περικοπές που έχει προκαλέσει η πολιτική όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέθετε όλο τον απαραίτητο χρόνο για να αυξήσει τον αριθμό των μονάδων ΜΕΘ, να επιτάξει όλες τις διαθέσιμες ιδιωτικές δομές υγείας, να προχωρήσει σε κανονικές προσλήψεις γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, να προμηθευτεί εκατοντάδες χιλιάδες διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19, να εξασφαλίσει για όλο τον λαό και για τους γιατρούς ασφαλή και αποτελεσματικά μέτρα ατομικής προστασίας. 

Διέθετε όλο το χρόνο για να εξασφαλίσει αξιοπρεπή μέτρα ασφάλειας και υγείας για τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να εργάζονται σε χώρους συνωστισμού και ειδικά στα νοσοκομεία, τα σούπερ-μάρκετ, τα εργοστάσια και τα εργοτάξια, καθώς και αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας για μετανάστες και άστεγους. Δεν έκανε όμως τίποτα από τα παραπάνω!

  • Δεν έκανε τις αναγκαίες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Δεν φρόντισε να ανοίξει όλες τις κλειστές ΜΕΘ και να φτιάξει καινούριες με κατάλληλο εξοπλισμό λειτουργίας και ειδικευμένο προσωπικό/ Δεν προχώρησε σε επίταξη υποδομών και δυναμικού του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Δεν εξασφάλισε καν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας για το προσωπικό στα νοσοκομεία που μάχεται στην πρώτη γραμμή με πολύ σοβαρές έως τώρα συνέπειες για την υγεία του! 
  • Δεν οργάνωσε συστηματικά διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, ιδιαίτερα στους χώρους δουλειάς
  • Δεν επέβαλλε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας σε όλες τις επιχειρήσεις, προχωρώντας και περιορισμό λειτουργίας ή και διακοπή σε όσες δεν σχετίζονται άμεσα με την επιβίωση και την υγεία του πληθυσμού.
  • Δεν απαγόρευσε αμέσως τη λειτουργία των ναών με αποτέλεσμα να υπάρχει άγνωστη διασπορά σε εκατοντάδες χιλιάδες κυρίως ηλικιωμένους.
  • Δεν έκανε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού και την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων.
  • Δεν έκλεισε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών με μεταφορά τους στα άδεια ξενοδοχεία και σπίτια θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά και την υγεία των κατοίκων των περιοχών που υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  • Δεν στέγασε τους άστεγους σε κρατικές δομές φιλοξενίας.

Η «ατομική ευθύνη» έρχεται λοιπόν σε μία προσπάθεια η κυβέρνηση να καλύψει όλες τις παραπάνω αδυναμίες καθώς και να επιρρίψει τις ευθύνες στις πλάτες του λαού. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έρχεται την ίδια ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται, χιλιάδες φοιτητές πετιούνται εκτός των φοιτητικών εστιών, οι πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι φαντάροι στα στρατόπεδα των μονάδων τους. Έρχεται την ίδια ώρα που η κυβέρνηση περνάει τα πιο αντεργατικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, δεν περιμένουν από την κυβέρνηση να τους πει να τηρήσουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας συγγενών, φίλων, συναδέλφων τους και ειδικά όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Με όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους τσάκισαν τη δημόσια υγεία και τώρα μεταθέτουν τις ευθύνες σε εμάς δε θα λογαριαστούμε μετά. Θα λογαριαστούμε και θα αγωνιστούμε και ΤΩΡΑ και μετά. Αν περιμένουμε να περάσει αυτή η κρίση τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Είμαστε σε εγρήγορση μπροστά στις εξελίξεις και κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές μας και όπου υπάρχει ανάγκη. Καταγγέλλουμε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Δε θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση. Δίνουμε αγώνα για την προστασία της δημόσιας υγείας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τα βάναυσα αντιδημοκρατικά μέτρα.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ 

ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ 

ΑΥΞΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΘ /ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ 

ΠΑΓΩΜΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΚΟ ΚΤΛ 















Δημοφιλείς αναρτήσεις