Σάββατο 25 Μαΐου 2019

10 λόγοι για να ψηφίσουμε ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη

Αυτή την Κυριακή 26 Μάη 2019 στις Δημοτικές Εκλογές στον Δήμο Ηλιούπολης, φίλοι και υποψήφιοι με τη ΜΑΧ.Η. δηλώνουμε παρόντες. Μέσα από την ομορφιά των κινημάτων της πόλης προέκυψε ένας ουσιαστικός δεκάλογος με βάση τον οποίο ζητούμε τη στήριξη και την ψήφο σας.

  1. Η ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη δεν είναι μια δημοτική παράταξη με ημερομηνία λήξης την επόμενη των εκλογών. Αντίθετα αντιλαμβανόμαστε την εκλογική μάχη ως μια μάχη μόνο, ένα στιγμιότυπο στο οποίο αποτυπώνονται οι πολιτικές εμπειρίες του προηγούμενου διαστήματος. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε τη φωνή των κινημάτων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δίνοντας έτσι τον λόγο στον Λαό της Ηλιούπολης. 
  2. Στο ψηφοδέλτιό μας δεν θα βρει κανείς επιχειρηματικούς παράγοντες, τοπικούς άρχοντες και ανθρώπους της νύχτας. Είμαστε άνθρωποι της διπλανής πόρτας, εργαζόμενοι και άνεργοι, φοιτητές και συνταξιούχοι, νέοι όλοι μας ανεξαρτήτως ηλικίας, που συνδεόμαστε από την κοινή μας πίστη στην δύναμη των αγώνων. 
  3. Οι αγώνες δεν δίνονται δια αντιπροσώπου. Την ίδια στιγμή που οι συστημικές δημοτικές κινήσεις της Ηλιούπολης ζητούν πλειοψηφίες και αυξημένη αντιπροσώπευση για να υλοποιούν την αντικοινωνική πολιτική των ισχυρών, εμείς δηλώνουμε ρητά πως ο μόνος που δίνει μάχες είναι ο ίδιος ο Λαός και κανένας δεν μπορεί να τον αντικαταστήσει στον αγώνα του για ζωή με αξιοπρέπεια. Σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας και όχι από πίσω μας, να δώσουμε μαζί  τη μάχη.
  4. Σε όσους λογίζουν τις εκλογές για δημοκρατία τους απαντάμε: Η Δημοκρατία είναι καθημερινή υπόθεση! Δημοκρατία είναι η συζήτηση, η ενημέρωση και η ζύμωση, η σύνθεση, η συναπόφαση και η υλοποίηση. Κόντρα σε όσους μας θέλουν παθητικούς αποδέκτες, εμείς κατακτάμε τη Δημοκρατία σε κάθε μας συνέλευση, σε κάθε μας απόφαση, σε κάθε μας δράση.
  5. Η δημοκρατική μας συγκρότηση, η πολιτική μας ανεξαρτησία και η κινηματική μας προέλευση και προοπτική μας επιτρέπουν να είμαστε η πραγματική αντιπολίτευση στον Δήμο Ηλιούπολης. Αρνούμαστε να διαχειριστούμε τη φτώχεια μας, αρνούμαστε να παγιδευτούμε στη φυλακή των ΕΣΠΑ, αρνούμαστε να βάλουμε πλάτη στην εφαρμογή του Κλεισθένη, αρνούμαστε τη συνενοχή στις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Μόνος μας γνώμονας είναι οι ανάγκες μας και μόνο αυτές προασπίζουμε.
  6. Δεν ανεχόμαστε κανένα ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας! Από το Χαλικάκι μέχρι το Ελληνικό, τα ακίνητα Νάστου και τις ΔΕΚΟ η περιουσία αυτή ανήκει στον Λαό που την χρυσοπλήρωσε με τους φόρους του και για να καλύψει τις ανάγκες του. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα δικαίωμα του ΕΤΑΔ στην περιουσία μας, δεν αποδεχόμαστε την κερδοσκοπία τους στις ζωές μας, δεν δεχόμαστε να χρηματοδοτήσουμε τις αρπαχτές τους.
  7. Παλεύουμε για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσα και έξω από τα όρια της πόλης. Απαιτούμε πράσινο στη ζωή μας, πάρκα και παιδικές χαρές να σπάνε τη τσιμεντένια ζούγκλα. Προστατεύουμε τον Υμηττό, διεκδικούμε ανακήρυξη του σε δασική έκταση, αντιστεκόμαστε σε σήραγγες που θα καταστρέψουν το περιβάλλον και την υγεία μας.
  8. Βάζουμε σε κάθε μάχη εμπροσθοφυλακή τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του. Αντιστεκόμαστε στον εργασιακό μεσαίωνα που οραματίζονται και πολεμούμε την εργασιακή ανασφάλεια. Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, στον Δήμο και σε ιδιώτες, απολαβές που συμβαδίζουν με τις ανάγκες μας, μείωση της εργάσιμης ημέρας για πλήρη εργασία και όλα τα εργασιακά δικαιώματα που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωή μας.
  9. Δεν ανεχόμαστε καμία αποστροφή του φασισμού στις ζωές μας! Δίνουμε τον αγώνα ενάντια στους εκφραστές του μίσους και της βαρβαρότητας σε όλα τα πεδία. Δεν μένουμε μόνο στη καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στο δικαστήριο και στον δρόμο, αλλά παλεύουμε να ξεριζώσουμε κάθε στοιχείο εκφασισμού που προσπαθεί να τρυπώσει στις ζωές μας. Αγκαλιάζουμε τις μειονότητες και το διαφορετικό, παλεύουμε για πραγματική ισότητα και ισονομία, διεκδικούμε την ανοχή και τη δικαιοσύνη.
  10. Η τελευταία θέση μπορεί να ακουστεί τετριμμένη αλλά είναι βασική για εμάς. Θεωρούμε πως προαπαιτούμενο για την πολιτική ανεξαρτησία είναι η οικονομική ανεξαρτησία. Έτσι δεν δεχόμαστε καμιάς μορφής χρηματοδότηση από κανέναν φορέα. Η οικονομική μας κατάσταση ενισχύεται μόνο από το υστέρημα του μαχόμενου Λαού και την θέλησή του να μας στηρίξει. Τα έξοδά μας καλύπτονται μαζεύοντας λίγα από πολλούς και έτσι δεν θα κατηγορηθούμε ποτέ για φανταχτερές φιέστες και πολυέξοδες εκστρατείες, αλλά η πολιτική μας παραμένει αιχμηρή και επικίνδυνη για το σύστημα που επιβουλεύεται τις ζωές μας.


Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε θαρρετά να μας ενισχύσετε στην δύσκολη μάχη των εκλογών αλλά πρωτίστως να μας συντροφέψετε στις μικρές και μεγάλες μάχες που θα έρθουν.

26 Μάη

Ψηφίζουμε - Στηρίζουμε

ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη


Δημοφιλείς αναρτήσεις