Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Το αλαζονικό πέρασμα της Ρένας Δούρου από την Ηλιούπολη και οι πολλοί «ΣΥΡΙΖΑ» της πόλης μας


Προκλητική παρουσία στην πόλη μας πραγματοποίησε η απερχόμενη περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία μίλησε σε εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου την Τετάρτη 8 Μαΐου. Και τι δεν είπε η υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου: Για τις προτεραιότητες, τις δυσκολίες αλλά και την «ακούραστη συμβολή» των αντιπεριφερειαρχών και των συμβούλων της σε όλους τους τομείς, προκειμένου να γίνουν πράξη όσο το δυνατόν περισσότερα έργα υποδομής, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Με αλαζονεία, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής…

Μην κουράζεστε άλλο κυρία Δούρου και λοιποί κυβερνητικοί (αλλά και επίδοξοι διαχειριστές της ίδιας πολιτικής). Οι κάτοικοι της Ηλιούπολης και της Αττικής έχουν πλέον τη δική τους πείρα για το έργο της Περιφέρειας. Οι τραγωδίες στο Μάτι και στην Μάνδρα (με πάνω από 125 νεκρούς, πόσο ειρωνικό ακούγεται το όνομα της παράταξης «Δύναμη Ζωής») αποτελούν τα πιο τρανταχτά γεγονότα μιας ολόκληρης πορείας εγκατάλειψης των κοινωνικών αναγκών και σύνθλιψης των δικαιωμάτων στη μνημονιακή πρέσα. Ταυτόχρονα, η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρέτησε τα επιχειρηματικά συμφέροντα, αδειοδοτώντας και χρηματοδοτώντας τα σχέδια του Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια, του Ιδρύματος Νιάρχος στην παραλία και πρόσφατα της Cosco στον Πειραιά, με 137 εκατομμύρια ευρώ, όπως αποκάλυψε ο Κώστας Τουλγαρίδης, επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική. Πράσινο φως στην επέλαση των κερδοσκόπων άναψε η περιφέρεια στο πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό, στα Αστέρια Γλυφάδας, στη χωματερή της Φυλής κλπ.

Η αποφασιστική καταδίκη της παράταξης της Ρένας Δούρου, όπως και των άλλων συστημικών μνημονιακών κινήσεων (Γ. Πατούλης, Γ. Σγουρός και σία) αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τη θετική απάντηση στα καυτά κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της Αττικής. Η ψήφος και η ισχυροποίηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική θα δώσει ώθηση στην αντεπίθεση του κινήματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι παρουσίες στην προεκλογική παράσταση της κυρίας Δούρου. Όπως αναμενόταν παρευρέθηκε όλος ο κομματικός και αυτοδιοικητικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ από την Ηλιούπολη και τους γύρω δήμους, χωρίς να λείπει ο επικεφαλής της «Ηλιου-πόλις» Χρήστος Κοκοτίνης. Είναι όλοι μαζί συνυπεύθυνοι για την πολιτική της κυβέρνησης και της περιφέρειας.


Εντύπωση προκάλεσε όμως η παρουσία, μάλιστα στην πρώτη σειρά του αμφιθεάτρου, του Αποστόλη Στασινόπουλου, υποψήφιου δημάρχου με το συνδυασμό «Συνεργοί με την Ηλιούπολη»! Η παρουσία του επικεφαλής ενός συνδυασμού σε μια προεκλογική εκδήλωση δεν είναι δείγμα «πολιτικού πολιτισμού» αλλά ουσιαστικής συμπόρευσης και συνέργειας με την αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική πολιτική της Δούρου! 

Τελικά πόσες κυβερνητικές παρατάξεις, πόσους «ΣΥΡΙΖΑ» έχει η Ηλιούπολη; 

Και το ρωτάμε αυτό γιατί το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο απερχόμενος δήμαρχος Β. Βαλασόπουλος, αν και απεχώρησε πριν την ολοκλήρωσή της. Εκπρόσωπός του πήρε τον λόγο και ανέδειξε την «άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας» για την υλοποίηση «σημαντικών έργων στην πόλη μας». Δεν αμφιβάλλουμε, την ίδια πολιτική υπηρετούν… Ο Β. Βαλασόπουλος ως δήμαρχος υλοποίησε την κυρίαρχη μνημονιακή πολιτική, συνεργαζόμενος με την κυβέρνηση και την περιφέρεια, χωρίς να διεκδικήσει μια διαφορετική πορεία, όπως αποκαλύφθηκε στην υπόθεση των δημόσιων ακινήτων που έχει αρπάξει (και) από την Ηλιούπολη το Υπερταμείο. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις