Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Ηλιούπολη: Ενοίκιο για δημόσια γη ζητά το Υπερταμείο




Εάν νομίζατε πως το Υπερταμείο έχει μπει στο ψυγείο και περιμένει στο μέλλον να «δαγκώσει» κάνατε μεγάλο λάθος. Τα αρπακτικά της ΕΤΑΔ, της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, ζητούν οικονομικό «αίμα» εδώ και τώρα. Σάλος δημιουργήθηκε στην Ηλιούπολη, όταν η εν λόγω εταιρεία (στην οποία έχουν περάσει τουλάχιστον 94 δημόσια ακίνητα στον δήμο, από πάρκα μέχρι παιδικοί σταθμοί!) απέστειλε στις 15/4 στη δημοτική αρχή απόφαση του ΔΣ με την οποία: «παραχωρεί» στο δήμο τη χρήση 28,5 στρεμμάτων στη θέση Χαλικάκι, για 20 έτη, με σκοπό τη δημιουργία χώρου πρασίνου, αναψυχής και αθλοπαιδιών, με οικονομικό αντάλλαγμα «κατ’ ελάχιστο το ύψος της Εκτιμώμενης Ετήσιας Μισθωτικής Αξίας» ή «το 20,75% των εσόδων του δήμου από την εκμετάλλευση των παραχωρημένων ακινήτων»!



Το Χαλικάκι είναι μια όαση αθλητισμού και πνεύμονας πρασίνου στην πυκνοδομημένη γειτονιά της Αγίας Μαρίνας, διαθέτει στίβο με ταρτάν και άλλες εγκαταστάσεις, όπου αθλούνται πλήθος πολίτες.



Έρχεται τώρα η ΕΤΑΔ και λέει: Πρώτο, ο χώρος ανήκει στην ΕΤΑΔ, δηλαδή στο Ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας προς όφελος των δανειστών και όχι στο λαό. Δεύτερο, τον

«παραχωρώ» στον δήμο, για 20 χρόνια, αλλά με οικονομικό αντίτιμο! Τρίτο, προφανώς για να βγει το αντάλλαγμα, ο δήμος θα πρέπει να εμπορευματοποιήσει το χώρο. Τέταρτο, ο δήμος επιβαρύνεται με όλα τα έργα που θα απαιτηθούν για τη λειτουργία του χώρου.


Ο δήμαρχος Βαλασόπουλος και οι συστημικές παρατάξεις έκαναν ότι μπορούσαν τόσο καιρό για να μην ενημερωθεί και αντιδράσει ο κόσμος και τώρα, προεκλογικά, έστειλαν απορριπτική απάντηση. Το κρίσιμο ζήτημα όμως, όπως τόνισε και ο επικεφαλής της Μαχόμενης Ηλιούπολης Πέτρος Μανιάτης στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στις 20/4 είναι η κινητοποίηση του κόσμου για να απελευθερωθούν από την ΕΤΑΔ όλα τα δημόσια ακίνητα, να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των κατοίκων, να καταργηθεί συνολικά το Υπερταμείο.



Δημοφιλείς αναρτήσεις