Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Δελτίο τύπου για το δημοτικό συμβούλιο στις 20/4/2019




 Mετά την γνωστοποίηση του εγγράφου της ΕΤΑΔ ΑΕ για την παραχώρηση της χρήσης τμημάτων ακινήτων ( Χαλικάκι, σχολικά κτίρια κλπ ), καλέστηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο και ως Μαχόμενη Ηλιούπολη παρευρεθήκαμε και τοποθετήθηκαμε για το μείζον θέμα των δημόσιων ακινήτων της Ηλιούπολης. 

   Με το έγγραφο αυτό καταρχάς γίνεται ξεκάθαρο σε όλους τους κατοίκους της Ηλιούπολης ότι η κυριότητα των δημόσιων ακινήτων της πόλης μας έχουν περάσει στα χέρια της ΕΤΑΔ ΑΕ και μάλιστα για να τα παραχωρήσει για τις ανάγκες των πολιτών, θα πρέπει να καταβληθεί ‘’ενοίκιο χρήσης’’. 

 Από την μεριά της παράταξης του δημάρχου Βαλασόπουλου κατατέθηκε κείμενο απάντησης στην εν λόγω προκλητική επιστολή της ΕΤΑΔ, στο οποίο κάλεσε και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν. Με κάποιες μικρές αλλαγές το κείμενο πέρασε από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου.
  Από την πλευρά των κυρίαρχων παρατάξεων η στάση αυτή της ΕΤΑΔ καταδικάστηκε, όμως κατά την γνώμη μας με πονηρό τρόπο. 
 Τόσο ο δήμαρχος όσο και η μείζονα αντιπολίτευση, ενώ αποδέχονται πλήρως την κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και στο ζήτημα της εμπορευματοποίησης του δημόσιου χώρου, χρησιμοποίησαν ένα προεκλογικό τρικ και τοποθετήθηκαν μόνο σε σχέση με την υπόθεση των συγκεκριμένων ακινήτων, αγνοώντας σκοπίμως ότι και η υπόλοιπη περιουσία του δήμου είναι στα χέρια του Ταμείου. 

Είναι πλέον σαφές ότι όσες φορές και αν επικαλεστούν τους νομικούς αγώνες που δόθηκαν, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτά τα ακίνητα -στο σύνολο τους, και όχι μερικώς- θα επιστρέψουν στην κυριότητα των κατοίκων της Ηλιούπολης. 
Δεν υπήρχε ξεκάθαρη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.



Εμείς ως Μαχόμενη Ηλιούπολη, καλέσαμε το συμβούλιο να πάρει απόφαση που: 

- Θα καταδικάζει και θα επιστρέφει ως απαράδεκτη την προκλητική απόφαση του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ Α.Ε. για παραχώρηση των ακινήτων με αντίτιμο, όπως αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε στο Δήμο Ηλιούπολης. 

- Θα καταδικάζει την πολιτική της κυβέρνησης για πέρασμα όλης της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο. 

- Καμία χρήση και ανάπλαση που στόχο έχει τα ανταποδοτικά τέλη των κατοίκων της Ηλιούπολης είτε μέσω δημοτικού ενοικίου, είτε απευθείας από τις τσέπες μας. 
 Καλούμε κάθε κάτοικο της περιοχής, να προετοιμάσει τον τεράστιο αγώνα που βρίσκεται μπροστά μας για τον πλήρη έλεγχο του δημόσιου πλούτου από εμάς τους ίδιους, για την κάλυψη των αναγκών μας. Κανένα δημόσιο ακίνητο στην Ηλιούπολη και γενικά στα χέρια ιδιωτών-υπερταμείου, να καταργηθεί το Υπερταμείο. 

Μαχόμενη Ηλιούπολη

Δημοφιλείς αναρτήσεις