Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Για την Χρυσή - Ελληνική Αυγή του Φασισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για αντιφασισμοςΤο τελευταίο διάστημα, με ορίζοντα τις τριπλές εκλογές του Μαΐου, έχει παρατηρηθεί έντονη κινητικότητα του «σκληρού πυρήνα» της Χρυσής Αυγής. Οι συμμετοχές Κασιδιάρη ως υποψήφιου Δημάρχου Αθηνών, Παναγιώταρου ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής και Λαγού ως υποψήφιου Ευρωβουλευτή, φανερώνουν την επιλογή του αρχηγού της Χ.Α., Μιχαλολιάκου να έχει τον απόλυτο έλεγχο της πολιτικής δραστηριότητας της κατηγορούμενης ως εγκληματικής οργάνωσης. 


     Όπου δραστηριοποιείται η Χρυσή Αυγή πρωτοστατεί σε εγκληματικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων, επιχειρεί να μπολιάσει την κοινωνία με ομοφοβία και να την εξοικειώσει με τη βία ενάντια στο «διαφορετικό». Προβάλλει έντονα φιλοπόλεμες, αλυτρωτικές και μισαλλόδοξες θέσεις, επιδιώκοντας έτσι να αποτελέσει τον κύριο εκφραστή των πιο αναχρονιστικών και αντιδραστικών ενστίκτων, βρίσκοντας «γόνιμο έδαφος» στις συνθήκες εξαθλίωσης των πολιτικών λιτότητας που
επέβαλαν και επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποίησαν και υλοποιούν οι προηγούμενες και η παρούσα κυβέρνηση. 

   H πίεση που ασκεί το αντιφασιστικό κίνημα δημιουργεί ανάχωμα στη δράση της, ωστόσο η Χ.Α επιχειρεί να νεκραναστήσει το δημόσιο λόγο της, επικεντρώνοντας στην κριτική σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Χρυσή Αυγή ξεσπαθώνει ενάντια σε όποιον χαρακτηρίζει εθνοπροδότη, αποφεύγει όμως οποιαδήποτε αναφορά και κριτική στο ΝΑΤΟ, που επέβαλε τη συμφωνία, υποδηλώνοντας ότι είναι διαθέσιμη να εξυπηρετήσει τους πάσης φύσεως ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με επίκεντρο τη Μεσόγειο. 
  Κατ’ αυτόν τον τρόπο προβάλλεται ως νόμιμος εθνικιστικός φορέας, θύμα πολιτικής επίθεσης από ντόπια και ξένα συμφέροντα -λόγω της εθνικιστικής της δράσης, ισχυρίζεται- προσπαθεί έτσι να διασκεδάσει την εικόνα του νεοναζιστικού μορφώματος που προΐσταται σε πολιτικές δολοφονίες και ξυλοδαρμούς αντιφασιστών, μεταναστών και συνδικαλιστών. Τις επιδόσεις τους αυτές τις έχουμε γνωρίσει και στην Ηλιούπολη, με την οργανωμένη επίθεση των μηχανοκίνητων ταγμάτων εφόδου της σε κοινωνικό χώρο τον Ιούλιο του 2013. 

    Εν όψει των δημοτικών, περιφερειακών και ευρώ-εκλογών, είναι σκόπιμο να αναφερθούμε στα γεγονότα και τις διεργασίες που οδήγησαν σ’ αυτήν την τακτική της Χ.Α. Καθώς πλησιάζει το τέλος της περιβόητης Δίκης, καλό θα ήταν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι φετινές να είναι οι τελευταίες εκλογικές διαδικασίες στις οποίες συμμετέχει, τουλάχιστον με τα γνωστά ονόματα και εκλογικά σχήματα. 

Η Δίκη 

  Γύρω από την Δίκη της Χρυσής Αυγής έχουν υπάρξει αρκετές παρανοήσεις και είναι σκόπιμο να ξεκαθαρίσουμε τις παραμέτρους που συνθέτουν την δικογραφία, κάνοντας μια μικρή αναδρομή. 
   Ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, ο μουσικός αντιφασίστας Παύλος Φύσσας δολοφονείται αμυνόμενος μετά από επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη. Αυτουργός ο Γιώργος Ρουπακιάς. H Ελληνική Αστυνομία προχωρεί σε συλλήψεις. Το Συμβούλιο Εφετών ασκεί δίωξη στη Χρυσή Αυγή με την κατηγορία της Εγκληματικής Οργάνωσης. Η Δίκη ξεκινάει στις 20/4/2015 με 69 μέλη και στελέχη της Χ.Α. να κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ασκούνται επιπλέον διώξεις για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 
  Στη Δίκη αυτή συνεκδικάζονται οι υποθέσεις της δολοφονίας Φύσσα, της απόπειρας ανθρωποκτονίας μελών του ΠΑΜΕ, στις 12/07/13 και της απόπειρας ανθρωποκτονίας Αιγύπτιων Αλιεργατών, στις 12/06/12. Συνεξετάζονται επίσης και άλλες υποθέσεις, όπως η επίθεση στο χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη (εκδικάζεται) και η δολοφονία του εργαζόμενου μετανάστη Σ. Λουκμάν (καταδίκη πρωτόδικα, εκδικάζεται η έφεση). 
    Στην κεντρική Δίκη της Χρυσής Αυγής έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και η προβολή των αναγνωστέων εγγράφων, ενώ είναι σε εξέλιξη οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Ιδιαίτερα διαφωτιστική ήταν η προβολή των αναγνωστέων εγγράφων καθώς προβλήθηκε σχετικό υλικό: 
· Από καταγραφές μηνυμάτων και συνομιλιών μεταξύ στελεχών της Χ.Α. που υποδεικνύουν ότι γνωστοποιήθηκε σε στελέχη της οργάνωσης η παρουσία του Φύσσα, στον ευρύτερο χώρο του μετέπειτα εγκλήματος. Αυτοί κάλεσαν συγκέντρωση στα τοπικά γραφεία της Χ.Α. και στη συνέχεια κινήθηκαν οργανωμένα και οργανωμένα επιτέθηκαν. 
· Από τις κάμερες ασφαλείας των καταστημάτων που κατέγραψαν την οργανωμένη επίθεση εναντίον του Π.Φύσσα προκύπτουν απορίες και ερωτηματικά για τη στάση αστυνομικών της ομάδας Δίας που φαίνεται να παρακολουθούσαν την επίθεση χωρίς να επεμβαίνουν. 
· Διαβιβάσεις των αστυνομικών που παρακολούθησαν την επίθεση. 
· Προβλήθηκαν υλικά που αποδεικνύουν την ένταξη των κατηγορούμενων δολοφόνων στη συγκεκριμένη οργάνωση. 
· Φωτογραφίες και βίντεο που είχαν στην κατοχή τους οι κατηγορούμενοι και υποδεικνύουν τον νεοναζιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης. 
· Έγγραφα που υποδεικνύουν πως τα μέλη και στελέχη των ταγμάτων εφόδου, ως αντάλλαγμα για τις εγκληματικές υπηρεσίες τους, κατείχαν μισθοδοτούμενες θέσεις υπευθυνότητας στη δομή της οργάνωσης και συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. 
· Εικόνες και βίντεο που καταδεικνύουν την στρατιωτικού τύπου ιεραρχική δομή οργάνωσης και εκπαίδευσης. 
   Οι μάρτυρες υπεράσπισης αποτελούνται εξολοκλήρου από συγγενείς των κατηγορούμενων ή άλλα στελέχη της οργάνωσης και καταθέτουν μόνο την καλή μαρτυρία τους για το χαρακτήρα και το ποιόν των κατηγορουμένων (μάρτυρες χαρακτήρα) και όχι για τα γεγονότα. Συχνά πέφτουν σε αντιφάσεις και αναιρούν όσα κατέθεσαν προηγουμένως. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν δυσχεράνει τη θέση της Χ.Α. επιβεβαιώνοντας γεγονότα που η υπεράσπιση αρνείται σθεναρά. Μαζικές είναι και οι παραιτήσεις της υπεράσπισης από μάρτυρες καθώς από τους πρώτους 50 που είχαν δηλωθεί (σε σύνολο 226) μόλις 10 εξετάστηκαν. 
  Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων υπεράσπισης, η Δίκη περνάει στο τελικό της στάδιο, τις απολογίες των κατηγορούμενων και την ετυμηγορία. Σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο, το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να ασκήσει πίεση για την καταδίκη και τιμωρία της εγκληματικής οργάνωσης. 

Ο Φασισμός δε θα πεθάνει μόνος! Τσάκισέ τον (Βολφ Μπίρμαν)




Ανταποκρίσεις των δικασίμων από golden dawn watch:
https://goldendawnwatch.org/?page_id=11
Ανταπόκριση από OmniaTV με τα αναγνωστέα:
https://omniatv.com/gdtrial

Δημοφιλείς αναρτήσεις