Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Διοργάνωση διήμερης συζήτησης 19-20 Απρίλη 2019

Από:  Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική



Στην Αττική έχουμε ζωή; 

19 & 20 Απρίλη

Δύο μέρες συζήτησης για τις αστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο

Πανεπιστήμιο Αθηνών-Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων


Διοργάνωση: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική


Συμμετέχουν αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις από Δήμους της Αττικής
Η Αττική σηκώνει το μεγάλο φορτίο της κρίσης και των επιπτώσεων των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο, με άνισο τρόπο από ταξική και χωροταξική άποψη. Μετρώντας πάνω από 120 νεκρούς σε ένα χρόνο με τις πλημμύρες στη Μάνδρα και την πυρκαγιά στο Μάτι, γίνεται σαφές ότι οι καταστροφικές επιπτώσεις της «ανάπτυξής» τους έρχονται πλέον στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο και με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ταυτόχρονα, αρκετές από τις λεγόμενες «μεγάλες επενδύσεις» που σχεδιάζονται έχουν πλέον προχωρήσει και η θέση τους είναι γνωστή στο χάρτη του μητροπολιτικού συγκροτήματος. Ως κομβικό σημείο των σχεδιασμών αναδεικνύεται το παράκτιο μέτωπο και η μετατροπή του σε μία ατελείωτη επιχειρηματική ζώνη, με κέντρα διασκέδασης, καζίνο, μαρίνες και ξενοδοχειακά και τουριστικά συγκροτήματα. Προετοιμάζονται και μία σειρά από
παρεμβάσεις που θα μεταλλάξουν τη φυσιογνωμία ολόκληρων περιοχών, όπως το ιστορικό κέντρο της πόλης, με κύριο στόχο τη δημιουργία επενδυτικού περιβάλλοντος για τουριστική και εμπορική δραστηριότητα.  Μικρότεροι ή μεγαλύτεροι δημόσιοι και ελεύθεροι χώροι, καθώς και χώροι πολιτισμού βρίσκονται πλέον στο στόχαστρο του Υπερταμείου και της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης, ενώ σε μια σειρά από γειτονιές του κέντρου το φαινόμενο Airbnb, η βραχυχρόνια μίσθωση και οι πλειστηριασμοί οξύνουν το ζήτημα της πρόσβασης στη στέγη και στην κατοικία και αλλάζουν τη φυσιογνωμία των περιοχών κατοικίας. Το φυσικό περιβάλλον βρίσκεται στο στόχαστρο.
Οι παρεμβάσεις του κεφαλαίου είναι σχεδιασμένες και συνολικές, τέτοια πρέπει να είναι και η απάντηση των κινημάτων.

Για να δείτε αναλυτικό το πρόγραμμα πατήστε εδώ:
http://anticapitalist-attiki.blogspot.com/2019/03/blog-post_31.html

Δημοφιλείς αναρτήσεις