Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Για τον αθλητισμό στην Ηλιούπολη

  Η σωματική άσκηση είναι στη φύση του ανθρώπου. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η απομάκρυνση του εργαζόμενου από το φυσικό περιβάλλον δημιουργούν επιπρόσθετη ανάγκη για άθληση.

  Ο εργαζόμενος με αγώνες κατέκτησε να έχει ελεύθερο χρόνο ώστε να τον αξιοποιεί για ξεκούραση, ανανέωση και αναπαραγωγή των δυνάμεών του. Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός συμβάλουν σ' αυτό.
  Βέβαια αυτές οι κατακτήσεις μπαίνουν συνεχώς υπό αμφισβήτηση (Μητσοτάκης : «Εφταήμερη εργασία» ). Πασάρονται στον εργαζόμενο πολιτιστικά υποπροϊόντα και αθλητικά θεάματα με σκοπό το κέρδος και τον τζόγο.
  Στο Δήμο Ηλιούπολης: 
 Υπάρχουν ελάχιστοι χώροι άθλησης που δεν αρκούν ώστε να καλύψουν τις ανάγκες άθλησης των χιλιάδων πολιτών ούτε και οι πρόσβαση σε αυτούς είναι ελεύθερη όλες τις ώρες. 


  Τα όργανα γυμναστικής που έχουν τοποθετηθεί διάσπαρτα στο δήμο σε ελεύθερους μεν παρατημένους δε χώρους προσφέρονται μόνο για τις καλές μέρες . 
 Δεν υπάρχουν ελεύθερες στο κοινό κλειστές αίθουσες γυμναστικής. 
 Στην κοινωνία «των πολλών» μόνο όποιος έχει οικονομική δυνατότητα αθλείται.
 Αν θες να αθληθείς υπάρχουν δεκάδες ιδιωτικά γυμναστήρια στην Ηλιούπολη, μερικά από αυτά εκκολαπτήρια φασιστών, μιας άλλης λογικής για το ρόλο του αθλητισμού στην κοινωνία.
 Τα παιδιά μας και γενικά η νεολαία πρέπει να πληρώσουν από το υστέρημά τους, αν αυτό υπάρχει, σε συλλόγους (στίβος, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, κολυμβητήριο ) πολλές φορές στη λογική ανταγωνισμού, ανάδειξης ταλέντων και κέρδους σε αντίθεση με το ομαδικό πνεύμα και την άμυλα που πρέπει να κυριαρχούν στον αθλητισμό.
  Εννοείται πως η πλειοψηφία που δεν έχει τη δυνατότητα γίνεται θεατής της Cosmote και της Nova.
  Η περιφέρεια Αττικής στη λογική των άρτων και θεαμάτων και στην εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων δεν τσιγκουνεύτηκε 20.000.000 στον Μελισανίδη για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
 Αντίθετα στο Δήμο μας δεν υπάρχει στοιχειώδης υποδομή για ομαδικό αθλητισμό. Για τη μέση ηλικία ομαδικά αθλήματα είναι απαγορευτικά γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχοι χώροι.
 Σαν ΜΑΧΗ κόντρα στον Κλεισθένη και στις επιταγές της ΕΕ για τη δημόσια περιουσία θα παλέψουμε για: 
  Προγράμματα μαζικού λαϊκού αθλητισμού 
  Δημιουργία νεών χώρων άθλησης υπαίθριων και κλειστών αξιοποιώντας την δημοσιά περιούσια. Δεν μπορεί ο Δήμος να αρκείται σε αυτούς τους χώρους που δημιουργήθηκαν πριν 30 χρόνια για να καλύψουν τις τότε ανάγκες. 
 Προγράμματα άθλησης επανδρωμένα με γυμναστές και εξοπλισμένα με όργανα που να καλύπτουν το σύνολο του πληθυσμού ξεκινώντας από τα παιδιά, τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους 
 Χορήγηση αθλητικού εξοπλισμού σε παιδιά φτωχών οικογενειών 
 Να επανδρωθούν με όργανα γυμναστικής τα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων και να είναι ελεύθερα για τους πολίτες τα απογεύματα κ τα σαββατοκύριακα. 
  Κανένα ανταποδοτικό όφελος από κανέναν κ πουθενά 

  Ο αγώνας δρόμου που γίνεται κάθε χρόνο στην πόλη να γίνεται στο βουνό. 
  Η επαφή των νέων με το φυσικό περιβάλλον μιας και βρισκόμαστε στα πόδια του Υμηττού θα αποτελέσει την καλύτερη παρακαταθήκη αγώνα σε κάθε επιχειρηματικό σχέδιο(δρόμο ή ΚΥΤ).

Δημοφιλείς αναρτήσεις